مسترکار - دنیای خودرو

سیرانبند بانه در تدارك تحولی بزرگ

سیرانبند بانه در تدارك تحولی بزرگ مستر کار: تمام امکانات و تجهیزات برای رسمی شدن بازارچه سیرانبند بانه فراهم گشته است و این منطقه حالا آمادگی لازم را برای نقش آفرینی در مراودات تجاری کشور دارد.


به گزارش مستر کار به نقل از ایرنا، مرز سیرانبند بانه دومین و نزدیکترین مرز استان کردستان با اقلیم کردستان عراق است. این مرز حالا کاربری بازارچه مرزی را داشته و از لحاظ میزان حجم معاملات و تعداد فعالان و شاغلان، رتبه دوم بازارچه های استان را دارد.
مرز سیرانبند بانه در نزدیکی روستای تخلیه شده سیرانبند و در ۲۵ کیلومتری غرب بانه واقع شده است و به لحاظ کارهای تجاری تاریخچه ای بیش از ۸۰ سال به ویژه در بخش صادرات کالا دارد که باتوجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط ویژه، همیشه مورد توجه فعالان اقتصادی منطقه بوده و در همه شرایط زمانی فعالیت در این مرز برقرار بوده است.
این مرز در طول تاریخ فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرده و دست خوش تغییر و تحولات سیاسی و اقتصادی شده است اما هیچ وقت فعالیت در این مرز متوقف نشد و فعالان اقتصادی همیشه و در سخت ترین شرایط به فعالیت در مرز ادامه داده اند.
دهه ۷۰ اوج رونق فعالیت اقتصادی در مرز سیرانبند بانه بود. بیش از ۶۰۰ فعال اقتصادی و پیله ور در این مرز فعالیت تجاری و اقتصادی داشتند اما حالا فعالیت بازرگانان به کمتر از ۱۰ نفر رسیده است و سیمان، شیشه، انواع مصنوعات پلاستیکی، پوکه و مصالح ساختمانی، انواع میوه و صیفی جات و آهن از عمده ترین کالاهایی است که از این مرز به اقلیم کردستان صادر می شود.
از سال ۷۴ زمزمه های رسمی شدن مرز سیرانبند بانه آغاز شد و مصوبه آن در دولت نهم به تصویب رسید و به دنبال آن نشست های ۲ طرفه در سطح استاندار کردستان و مسئولان اقلیم کردستان عراق و نمایندگان آنها برگزار و مدتی پیش باردیگر بحث رسمی شدن این بازارچه از مقامات وزارت امور خارجه پیگیر شد و در نهایت هفته گذشته استاندار کردستان خبر رسمی شدن مرز سیرانبند بانه را از جانب دولت مرکزی عراق اعلام نمود و این خواسته دیرینه مرزنشینان محقق شد.

افزایش رویه های گمرکی در بازارچه سیرانبند بانه
عضو هیات رییسه اتاق تجاری، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج و از فعالان تجاری بانه در این ارتباط به ایرنا اظهار داشت: با توجه به این که مرز سیرانبند بانه به رسمیت شناخته نشده بود خیلی از رویه های گمرکی مانند ترانزیت کالا، واردات قطعی، ورود و خروج موقت در آن صورت نمی گیرد که این مساله محدودیت هایی را برای تجار و بازرگانان به وجود آورده است.
بختیار صالحی با اعلان اینکه الان بازارچه با کمبود نیروی انسانی در گمرک مواجه می باشد که با رسمی شدن آن تعداد این نیروها بالا رفته است و سرعت در انجام فعالیت ها بیشتر می شود، اضافه کرد: انتظار می رود با این روند خیلی از رویه های گمرکی که حالا صورت نمی گیرد، در بحث صادرات افزایش یافته و واردات کالا نیز قطعی شود.
وی با اشاره به نبود امکانات بهداشتی و رفاهی در بازارچه سیرانبند بانه، افزود: با توجه به این که این بازارچه وضعیت نامشخصی داشته است پایانه ها رغبتی به توسعه و عمران آن نداشتند که با رسمی شدن بازارچه زمینه برای ایجاد امکانات بهداشتی و خدمات فراهم خواهد شد.
این صادرکننده اظهار داشت: تا زمانی که بازارچه به رسمیت شناخته نشود، تجار و بازرگانان رغبتی به توسعه صادرات ندارند اما با رسمی شدن این بازارچه زمینه برای آشنایی بیشتر با تجار خارجی فراهم و ارتباط تجار و بازرگانان بیشتر می شود و همین طور شناخت بیشتری از نیاز بازار هدف پیدا خواهد شد.

بهره مندی از ظرفیت های مرز
نماینده مردم شهرهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مبادلات مرزی در بانه سابقه زیادی دارد و استفاده از ظرفیت های مرز یکی از مطالبات جدی مردم بانه است.
بهزاد رحیمی اضافه کرد: در دهه ۷۰ که بازارچه سیرانبند بانه رونق یافت برای صادرات و واردات کالا از آن استفاده می شد و رویه های محدود گمرکی در این بازارچه اجرا شد اما محدودیت هایی برای تردد مسافر داشت.
وی با اعلان اینکه بازارچه مرزی سیرانبند بانه به سبب قدمت و موقعیت جغرافیایی، زمینه برای رونق و توسعه را دارد، گفت: هدف اصلی ما تامین نیاز بازار عراق است که مرز باشماق جوابگوی این حجم از مبادلات را ندارد و وجود یک مرز رسمی دیگر ضروری بود.
رحیمی اضافه کرد: دولت ایران از سال ها قبل با رسمی شدن این مرز موافقت کرده اما دولت مرکزی عراق به دلایلی با رسمی شدن این مرز مخالف بود که با توافق مقامات کشوری این مشکل حل و با رسمی شدن مرز موافقت شد.
وی با اشاره به ایجاد زیرساخت های لازم در مرز سیرانبند بانه، افزود: پلیس گذرنامه که در مرز سیرانبند مستقر می شود آموزش موردنیاز را دیدند و زیرساخت های مهم مانند فیبرنوری و برق در مرز مهیا شده و مسیر عبور و مرور مسافر نیز آماده بوده و همتای عراقی نیز در حال فراهم کردن زیرساخت ها است.
نماینده مردم شهرهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی با اعلان اینکه تردد مسافر در مرز سیرانبند موجب توسعه شهرستان و ایجاد اشتغال می شود، تصریح کرد: رسمی شدن مرز سیرانبند، گردشگر درمانی را نیز رونق می بخشد و مدیریت بازارچه به اداره راهداری، حمل و نقل جاده ای واگذار می شود تا با اختیاراتی که دارد زیرساخت لازم را فراهم آورد.

سیرانبند امکانات فعالیت در مراودات تجاری گسترده را دارد
فرماندار بانه هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به آمادگی بازارچه سیرانبند بانه به لحاظ امکانات برای تردد مسافر اظهار داشت: وقتی که مرزها رسمی می شود به لحاظ قانونی مدیریت آنها زیر نظر پایانه و حمل و نقل انجام می شود و الان اقدامات لازم برای رسمی شدن این مرز انجام شده که طبق طرح مطالعاتی در سه فاز اجرا می گردد.
اسماعیل رستم پور با اشاره به اینکه برای توسعه بازارچه ۱۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته و پیمانکار هم مشخص شده است، گفت: الان محوطه بازارچه هشت هکتار است و ۸۵ هکتار نیز برای توسعه بازارچه مرزی سیرانبند خریداری شده و عملیات توسعه نیز انجام می شود
وی تصریح کرد: تمام تجهیزات و امکانات برای ورود و خروج مسافر مهیا است و اینترنت و انبار کالایی نیز آماده شده است.
فرماندار بانه با اشاره به اینکه هماهنگی لازم برای استقرار ادارات انجام شده اظهار داشت: با همکاری نیروی انتظامی آموزش های اولیه نیروها با عنوان پلیس گمرک شروع شده و برای انتقال اداراتی مانند، گمرک، سپاه و اطلاعات هماهنگی های لازم انجام شده است.
رستم پور افزود: مقرر است استاندار کردستان هماهنگی های لازم را انجام دهد که به محض آمادگی عراق تردد مسافر شروع و مرز سیرانبند رسمی می شود و باتوجه به وجود زیرساخت های لازم برای تردد مسافر امیدواریم تا پیش از اختتام سال جاری این پروسه شروع شود.
وی به نقش مرز سیرانبند در توسعه استان و شهرستان بانه اشاره نمود و اظهار داشت: با رسمی شدن مرز سیرانبند بانه زمینه برای ایجاد اشتغال و سرمایه در منطقه بیشتر خواهد شد و انتظار داریم باتوجه به موقعیت جغرافیایی و آمادگی بازارچه سیرانبند بانه استقبال مسافران در این مرز زیاد شود.
فرماندار بانه به افزایش ۳۹ درصدی صادرات از بازارچه مرزی سیرانبند بانه امسال اشاره نمود و افزود: امسال هفت هزار و ۸۹۰ تن کالا با ارزش ۴۶۲ میلیون ۸۶۶ هزار دلار کالا از بازارچه به اقلیم کردستان عراق صادر گردیده است.
رستم پور اضافه کرد: واردات کالا برای اولین بار امسال از بازارچه سیرانبند بانه شروع شده که تا حالا ۵۱۳ هزار ۲۲۹ دلار کالا از این مرز وارد شده که تخفیف سود واردات به حساب مرزنشینان واریز شد.
شهرستان مرزی بانه ۸۵ کیلومتر مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق دارد. این شهرستان با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری شمال غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.



منبع:

1399/10/28
15:05:13
1140
0.0 از 5
تگهای خبر: پلیس , تردد , جاده , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو