مسترکار - دنیای خودرو

صنعت لوازم خانگی حمایت ها، توانمندی ها و مخاطرات

صنعت لوازم خانگی حمایت ها، توانمندی ها و مخاطرات گرچه حمایت مجموعه حاکمیت از شرکت های داخلی و ممنوعیت واردات در موضوع لوازم خانگی، فرصتی برای ارتقای تولید داخل است، اما کارشناسان و دست اندرکاران امر معتقدند باید با بهره بردن از فرصت ها، مانع از ایجاد شرایط گلخانه ای در این صنعت و انحصار شد.


به گزارش مستر کار به نقل از خبرگزاری ایرنا، مهرماه امسال بود که در پی نامه تعدادی از تولیدکنندگان لوازم خانگی به محضر رهبر معظم انقلاب و تقاضای جلوگیری از واردات محصولات خانگی کره ای، معظم له در دستوری به رییس جمهوری، ممنوعیت واردات این کالاها را خواهان شدند.
به طور حتم، با حمایت های یاد شده، تولیدکنندگان نیز وظایفی در قبال بازار و تولیدکنندگان بر عهده دارند. ارتقای تحقیق و توسعه (R&D)در واحدها، بهبود کیفیت، ارتقای فناوری، تعدیل و کاهش هزینه ها، منطقی کردن قیمت ها، تامین مستمر کالا در بازار، همکاری گسترده با دیگر شرکتها و مراکز دانش بنیان، مراکز نوآوری و دانشگاه ها و تعمیق ساخت داخل محصولات، همچون وظایف تولیدکنندگان داخلی است و اگر واحدهای تولیدکننده بخواهند حداکثر استفاده را از این حمایت ببرند و به نفع خود و کشور عمل کنند، باید به حرکت های مذکور عمق ببخشند.
بیست ویکمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی (Hamex2021)سه شنبه گذشته (۲۵ آبان ماه) با حضور معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری و معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت شروع به کار کرد.
در این دوره از نمایشگاه که با شعار «تجلی دانایی و توانایی ایرانی در خدمت توسعه ملی» برگزار شده، ۳۹۴ شرکت داخلی و ۶ شرکت خارجی در فضایی به وسعت ۳۵ مترمربع در ۱۸ سالن، آخرین محصولات و دستاوردهای خودرا در معرض دید عموم گذاشته اند.
در جریان برگزاری این نمایشگاه، با تنی چند از شرکت کنندگان، تولیدکنندگان و فعالان این صنعت درباب آخرین وضعیت تولید، حمایت ها و مشکلات به گفت و گو نشستیم.
خطر انحصار در صنعت لوازم خانگی
«امیرحسین دولتی» مدیر عامل واحد خدمات بعد از فروش یکی از شرکت های لوازم خانگی در گفت و گو با ایرنا به تصمیم خوب وزارت صنعت برای ممنوعیت واردات لوازم خانگی خارجی اشاره نمود که به حال تولیدکنندگان داخلی بسیار مفید می باشد، اما در عین حال تصریح کرد: اگر واحدها غافل شده و به ویژه دنبال ارتقای فناوری نروند، می تواند ریسک انحصار را به دنبال داشته باشد.
وی یادآوری کرد: تولیدکنندگان شاخص و بزرگ لوازم خانگی در کشور انگشت شمارند و همیشه گسترش سهم بازارشان را دنبال می کنند، اگر کل بازار دست چند تولیدکننده باشد، شرکت های کوچک کنار زده شده و همان بلایی که سر خودروسازی آمد بر سر همین صنعت خواهد آمد.
دولتی بیان داشت: خروج خارجی ها از بازار کشورمان در سالهای گذشته فرصت بسیار خوبی برای شرکت های ایرانی بود، اما به دلایلی همچون تحریم ها و همین طور ترس دیگر شرکتها از تحریم های آمریکایی نتوانستیم آن طور که باید خصوصاً در بحث تجهیزات الکترونیک از آن استفاده نماییم.
این فعال صنعت لوازم خانگی اظهار داشت: گرانی و کمبود ارز و در عین حال بی ثباتی نرخ آن، یکی از چالش های بخش تولید است که قدرت برنامه ریزی را از شرکتها سلب می کند.


لزوم تغییر سیاست ها و رویکردها
در این زمینه، یک تولیدکننده لوازم خانگی حاضر در نمایشگاه به ایرنا اظهار داشت: برای رفع مشکلات این صنعت و ایجاد تحول، نیازمند تغییر سیاست ها و رویکردها هستیم، نه این که فقط جابه جایی مدیران را شاهد باشیم.
«حبیب تابش» ضمن اشاره به اهمیت بالای تامین نقدینگی، بیان داشت: به جهت اینکه در این صنعت به تولیدکننده قوی قطعات تبدیل شویم، نیازمند سرمایه گذاری و تامین مالی هستیم، این در شرایطی است که بانکها قواعد و قوانین دست و پاگیری دارند.
وی اضافه کرد: بتازگی که قوه قضائیه با ابلاغیه جدید بانکها را از مصادره شرکتها و کارخانجات بدهکار بازداشته، شاهدیم بانکها هیچ شرکت یا محل طرحی را برای پرداخت تسهیلات و حتی اعطای سرمایه در گردش ترهین نمی کنند و بجای آن درخواست وثیقه هایی خارج از طرح همچون وثیقه های مسکونی سهل البیع می کنند که در عمل امکان پذیر نیست.
تابش با تکیه بر این که باید سیاست ها و نگرش ها عوض شود، افزود: چرا باید کارآفرینان و تولیدکنندگان درگیر مشکلات دست و پاگیر روزمره باشند، اما برخی دیگر با حضور در بازار دلالی بورس، ملک، ارز، سکه و طلا به سودهای آن چنانی برسند؟
وی با اشاره به اینکه با گذشت حدود هشت ماه از سال نتوانسته همچون سال قبل به تحقق جهش تولید در مجموعه خود بپردازد، عنوان کرد: از شروع امسال تا حالا پنج بار برای واردات مواد اولیه و تجیهزات مورد نیاز تولید اقدام کردیم و در صورتیکه ثبت سفارش ها ما بصورت وزنی بوده، ترخیص کالاهای مربوط به لوازم خانگی بصورت تعدادی اتفاق می افتد.
این تولیدکننده ماشین لباس شویی و کولر گازی افزود: این مساله منجر به درج «کسری در تخلیه بار» از طرف گمرک برای ما می شود که در نتیجه ترخیص کالاهایمان را به تاخیر می اندازد، در صورتیکه یک مشکل نرم افزاری است و هنوز برای آن چاره اندیشی نشده است.
افزایش هزینه های حمل و قیمت جهانی مواد اولیه
تولیدکننده دیگری به افزایش هزینه های بین المللی حمل و نقل بعنوان یکی از چالش های پیش روی تولید اشاره نمود و اظهار داشت: کرایه حمل از بنادر چین به بندرعباس در ماه های گذشته با افزایش بیش از چهار برابری، از هر کانتینر ۲ هزار دلار به ۹ هزار و ۲۰۰ دلار افزایش پیدا کرده است.
وی بیان داشت: برخی مواد اولیه مثل فولاد، مس و مواد پتروشیمی که در داخل کشورمان تولید می شوند، به نرخ جهانی قیمت گذاری می شوند و با وجود کوشش های مثبت انجام شده برای عرضه و خرید آنها از بورس، اما در بسیاری موارد ناچار به خرید کسری مواد اولیه خود از بازار آزاد با قیمت های بالاتر هستیم.
این تولیدکننده لوازم خانگی عنوان کرد: مشکلات یاد شده همراه با دیگر مشکلات، سبب شده تا امسال برخلاف سالهای گذشته نتوانیم در بازارهای صادراتی حضور یافته و به سختی نیاز بازار داخل را تامین نماییم.
کارشناسان معتقدند: در صورتیکه تولیدکنندگان برنامه ای توسعه ای خوبی را در سالهای اخیر در پیش گرفته اند، مسائلی همچون ورود مجدد کالاهای خارجی می تواند لطمه هایی را برای داخلی ها به همراه داشته باشد، با این وجود اگر دولت نقش رگولاتوری و تنظیم گری خود در امتداد رونق بخشی به این صنعت و رقابت پذیر کردن آنرا انجام ندهد، فرو افتادن صنعت لوازم خانگی به گرداب انحصار دور از ذهن نخواهد بود.
به گزارش مستر کار به نقل از خبرگزاری ایرنا و بگفته کارشناسان، ظرفیت های نصب شده موجود در کشور که به سالیانه حدود ۲۱ میلیون دستگاه لوازم خانگی بزرگ و کوچک می رسد، پاسخ گوی عمده نیاز و مصارف کشور است.
در برخی موارد همچون ماشین ظرفشویی، اسپلیت یونیت و برخی لوازم خانگی کوچک، وابستگی وجود دارد، هرچند در دو مورد نخست، ظرفیت سازی هایی انجام شده است.
سال گذشته بیش از ۱۵ میلیون دستگاه لوازم خانگی در کشور تولید شد. کارشناسان اشتغال مستقیم در این عرصه را ۳۰۰ هزار نفر و گردش مالی سالیانه در صنعت لوازم خانگی کشورمان را ۶ میلیارد دلار عنوان می کنند.
با وجود رشد تولید لوازم خانگی، اما به اذعان همه تولیدکنندگان، بازاری ها و اتحادیه فروشندگان و توزیع کنندگان لوازم خانگی، حالا بین ۳۰ تا ۳۵ درصد کالاهای موجود در بازار را اجناس قاچاق تشکیل می دهد.
به گزارش مستر کار به نقل از خبرگزاری ایرنا، بیست ویکمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی تا روز جمعه (۲۸ آبان ماه) در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آماده بازدید متخصصان و علاقه مندان است.
افزایش ۱۲۳ درصدی حضور شرکت های داخلی و به همین میزان رشد متراژ نمایشگاه و حضور بخش فن بازار با مشارکت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری و همین طور سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، همچون مشخصه های این نمایشگاه است.


1400/08/27
14:23:31
659
5.0 از 5
تگهای خبر: تور , تولید , خدمات , خودرو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو