مسترکار - دنیای خودرو
مدیركل شیلات مازندران:

سالانه 95 هزار تن آبزی پروری در مازندران به انجام می رسد

سالانه 95 هزار تن آبزی پروری در مازندران به انجام می رسد به گزارش مستر کار، مازندران مدیرکل شیلات مازندران با اعلان اینکه در سطح اداره کل شیلات استان سالانه حدود 8 هزار نفر در تامین قسمتی از پروتئین فعالیت می نمایند، اظهار داشت: میزان کل تولید ما در بخش آبزی پروری سالانه حدود 95 هزار تن با ارزش اقتصادی 7 الی 8 هزار میلیارد تومان است.



صنعت شیلات یکی از پویاترین بخش های کشاورزی است و ضریب رشد ۸ درصدی شیلات کشور نسبت به ضریب رشد کمتر از ۴درصد در جهان، نشان دهنده ی پویایی در این حوزه می باشد.

نقش شیلات در تامین قسمتی از پروتئین با ارزش جامعه و حصول منابع ارزی و درآمد ملی بر هیچ کسی پوشیده نیست و صنعت شیلات می تواند نقش بسیار مهمی در درآمدزایی، اشتغال و تامین نیازهای پروتئینی مردم داشته باشد.

با توجه به ایجاد زیرساخت های مناسب در عرصه شیلاتی، جمهوری اسلامی ایران ظرفیت چند برابری تولید آبزیان و عرضه آنها با قیمت مناسب به بازار را دارد.

نقش آفرینی مازندران در کریدور شمال - جنوب و دسترسی به کشورهای حاشیه دریای خزر و اوراسیا این استان را در اجرای سیاست های اقتصاد دریا محور به عنوان قطب و مرکز قرار داده است.

از سوی دیگر در مازندران حدود ۳ هزار و ۸۰۰ واحد آبزی پروری با اشتغال زایی حدود ۸ هزار نفر بصورت مستقیم فعالیت شیلاتی دارند که سالانه حدود ۹۵ هزار تن انواع آبزیان با ارزش اقتصادی حدود ۷ تا ۸ هزار میلیارد تومان تولید و به بازار عرضه می شود، بدین جهت شیلات همچون بخشهایی است که در توسعه اقتصاد دریامحور نقش اساسی دارد و طرح های جدید شیلاتی در استان مازندران در دستور کار قرار گرفته است.

همچنین سالانه ۶ تا ۱۲ هزار تن انواع محصولات شیلاتی از استان مازندران صادر می شود و طرح پرورش ماهی در قفس های دریایی یکی از پروژه های مصوب اقتصاد مقاومتی و مورد حمایت دولت بوده که در شاخص کارهای اقتصادی استان از نقش و جایگاه مهمی برخوردارست.

"قاسم کریم زاده" مدیرکل شیلات مازندران به ظرفیت هایی که در این اداره کل وجود دارد، اشاره نمود و اظهار داشت: ۵ محور صید و صیادی، آبزی پروری، حفظ و بازسازی ذخایر، صادرات و توسعه بازار و حفاظت و حراست از ذخایر دریای خزر است که این ۵ ظرفیت در شهرستان محمودآباد وجود دارد.

وی با عنوان این که طول سواحل دریای خزر حدود ۸۷۳ کیلومتر بوده که ۴۸۷ کیلومتر آن متعلق به مازندران است، اضافه کرد: ۱۱۳ تشکل صیادی در مازندران وجود دارد و در کل طول سواحل دریای خزر، ۵۴ تعاونی صیادی پره داریم که حدودا ۷ تعاونی صیادی پره در شهرستان محمودآباد فعال است.



کریم زاده با اذعان به این که حدود ۱۵ درصد تعاونی های سطح استان در شهرستان محمودآباد وجود دارد، افزود: سالانه معیشت حدود ۴ هزار نفر به دریای خزر گره خورده و ۱۵ درصد صیادان ما در سطح استان در محمودآباد مستقر هستند.

مدیرکل شیلات استان مازندران با بیان این که میزان تولید سالانه ما در بخش دریا و ماهیان استخوانی، حدود ۵ هزار تن با ارزش اقتصادی ۱۰۰۰ میلیارد تومانی است، بیان کرد: میزان تولید در شهرستان محمودآباد نیز ۱۰۰۰ تن است.

وی با تأکید بر این که ۲۰ درصد تولید ما در شهرستان محمودآباد است، اظهار داشت: ما در سطح اداره کل شیلات استان مازندران ۳ هزار و ۸۰۰ واحد آبزی پروری داریم که حدود ۳ درصد آن یعنی ۱۰۰ واحد، در شهرستان محمودآباد استقرار یافته است.

این مسئول با اشاره به اینکه در سطح اداره کل شیلات مازندران سالانه حدود ۸ هزار نفر در تامین قسمتی از پروتئین فعالیت می نمایند، تصریح کرد: میزان کل تولید ما در بخش آبزی پروری سالانه حدود ۹۵ هزار تن با ارزش اقتصادی ۷ الی ۸ هزار میلیارد تومان است.

کریم زاده با اشاره به این که میزان تولید در بخش آبزی پروری شهرستان محمودآباد، حدود ۲ هزار و ۷۰۰ تن است، تصریح کرد: در سال قبل ۱۵ قفس در دل دریای مازندران قرار گرفته که حداقل تولید یک قفس ۳۰ تن و حداکثر تولید آن ۵۰ تن بوده است.



مدیرکل شیلات استان مازندران با عنوان این که ۴۷ شغل جدید در راه آبزی پروری به وجود آمده است، اشاره کرد: در این بخش حدود ۴۶۵ تن میزان تولید با ارزش اقتصادی ۸۱ میلیارد تومان بوده است.

قاسم کریم زاده با اشاره به این که در سال پیش رو هدف گذاری اداره کل شیلات مازندران بر این اساس است که ۴۰ قفس در دل دریا در اعماق ۵۰ متری قرار بگیرد، اضافه کرد: این مسیر باید حدود ۲ هزار تن تولید و ۲۰۰ شغل جدید داشته باشد.

وی از برگزاری افتتاحیه ۱۲ قفس در شهرستان جویبار، ۶ قفس در شهرستان نوشهر و ۴ قفس در شهرستان عباس آباد خبرداد.

این مسئول یکی از موضوعات مهم که با نگاه اقتصاد دریامحور است، طرح کمک تکثیر طبیعی در راستای حفظ و بازسازی ذخایر دریای خزر دانست که با مشارکت جامعه صیادی صورت می گیرد.

کریم زاده اظهار داشت: ۵۸ واحد راه اندازی استخر در مازندران انجام و حدود ۱۰ هزار قطعه مولد در این فضا رها سازی شده است.





منبع:

1402/11/10
14:00:46
302
5.0 از 5
تگهای خبر: تور , تولید , صادرات , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو