مسترکار - دنیای خودرو

سهم بخش معدن و صنایع معدنی 21 درصد صادرات كل

سهم بخش معدن و صنایع معدنی 21 درصد صادرات كل مستر كار: بررسی آمار صادرات غیرنفتی كشور نشان میدهد كه بخش معدن وصنایع معدنی امروز بیشتر از یك پنجم سهم كل را به خود اختصاص داده، بگونه ای كه برپایه آمارهای سال قبل 21 درصد به ثبت رسید.


داده های آماری سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) نشان میدهد كه سهم بخش معدن وصنایع معدنی در سال ۱۳۹۴ برابر با ۱۶ درصد كل بود، اما سال ۱۳۹۷ با رقم بیشتر از ۹.۲ میلیارد دلار به سطح ۲۱ درصدی رسید.
سال ۹۴ سهم بخش معدن وصنایع معدنی از كل صادرات غیرنفتی به رقم افزون بر ۳.۶ میلیارد دلار رسیده بود.
زنجیره فولاد و محصولات مرتبط بعنوان شاخص ترین كالای صادراتی در بخش معدن و صنایع معدنی شمرده می شود و در سال ۹۷- ۱۳۹۶ اوج گیری صادرات فولاد و زنجیره مربوطه رقم خورد و میزان صادرات زنجیره با ثبت ركوردی جدید به ترتیب ۹.۲ و ۸.۹ میلیون تن صادرات رقم خورد.
همچنین آمارهای گمرك جمهوری اسلامی ایران نیز نشان داد كه ایران در سال ۱۳۹۷ توانست تولیدات فولادی و زنجیره مربوطه را به ۴۰ كشور جهان صادر كند و بدین سان ایران كه در حدود یك دهه گذشته سالیانه به طور متوسط پنج تا هفت میلیون واردات فولاد داشت، امروز در باشگاه صادر كننده میلیونی این فلز راهبردی جای گرفته است.
آمار هفت ماهه ۹۷
براساس آمار انجمن تولید كنندگان فولاد ایران در كارنامه هفت ماهه ۹۸، رشد تولید پنج درصدی شمش فولاد خام (میانی) و هفت درصدی تولیدات فولادی نسبت به دوره مشابه سال ۹۷ ثبت گردید، مجموع تولید فولاد میانی (خام) در دوره این گزارش به رقم ۱۵ میلیون و ۱۶۸ هزار تن رسید كه نسبت به رقم ۱۴ میلیون و ۴۵۴ هزار تن عملكرد هفت ماهه پارینه افزایش پنج درصدی دارد.
برپایه این داده های ثبتی، از مجموع تولید شمش فولادی هفت ماهه ابتدایی امسال سهم بیلت و بلوم هشت میلیون و ۸۷۲ هزار تن و اسلب ۶ میلیون و ۲۹۶ هزار تن است.
همچنین كل تولیدات فولادی در مدت هفت ماهه امسال به رقم ۱۱ میلیون و ۷۵۲ هزار تن رسید كه نسبت به مدت مشابه در سال قبل هفت درصد افزایش نشان میدهد. میزان تولید هفت ماهه ۹۷ تولیدات فولادی ۱۰ میلیون و ۹۵۵ هزار تن بود.
آمار عملكرد امسال نشان میدهد كه سهم مقاطع طویل فولادی پنج میلیون و ۶۸۲ هزار تن و سهم مقاطع تخت فولادی ۶ میلیون و ۷۰ هزار تن است كه در مقایسه با دوره مشابه پارینه به ترتیب رشد هشت و هفت درصدی دارد.
برپایه این بررسی در بخش مقاطع طویل فولادی بیشترین رشد تولید مربوط به تیرآهن در دوره هفت ماهه امسال در مقایسه با پارینه ۲۷ درصد است و در زمینه مقاطع تخت فولادی هم ورق پوشش دار با افزایش ۲۴ درصدی است. میزان تولید تیرآهن در هفت ماهه امسال به رقم ۶۲۵ هزار تن رسید، درحالی كه در دوره مشابه سال قبل ۴۹۲ هزار تن تولید ثبت شده بود.
علاوه براین میزان تولید ورق پوشش دار در هفت ماهه سال ۹۸ به رقم ۹۷۵ هزار تن رسید، درحالی كه در دوره مشابه سال ۹۷ رقم ۷۸۸ هزار تن به ثبت رسیده بود.
ایران و رشد تولید بیشتر از متوسط جهان
تازه ترین آمارهای انجمن جهانی فولاد نیز كه منتهی به ۹ آذر ۹۸ ( ۱۱ ماهه ۲۰۱۹ ) است، خبر از رشد تولید ۵.۳ درصدی فولاد ایران نسبت به دوره مشابه داد، درحالی كه رشد متوسط كشورهای جهان ۲.۷ درصد ثبت شده است.
رشد تولید فولاد خام ( میانی) ایران همچنان دو برابر رشد جهانی است و در ۱۱ ماه سال۲۰۱۹ میلادی به رقم ۵.۳ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۸ رسید، در صورتیكه تولید جهانی این فلز راهبردی رشد۲.۷ درصدی را در این مدت به ثبت رسانده است.
انجمن جهانی فولاد(World Steel Associa ) در ۱۱ ماهه سال ۲۰۱۹ میلادی، آمار تولیدفولاد ایران را رقم ۲۳میلیون و ۶۴۸ هزارتن ثبت نمود كه در مقایسه با تولید سال ۲۰۱۸ كه رقم ۲۲میلیون و ۴۵۲هزارتن بود، افزایش۵.۳ درصدی را نشان میدهد.
تولید فولاد خام ایران در ماه نوامبر ۲۰۱۹ میلادی( ۱۰ آبان لغایت ۹ آذر ۹۸) با كاهش ۲.۶ درصدی نسبت به ماه مشابه در سال ۹۷ روبرو شد و به دو میلیون و ۱۳۰ هزارتن رسید. این رقم در نوامبر سال قبل دو میلیون و ۱۸۷ هزار تن بود.
بررسی آمار تولید ۶۴كشور فولادساز جهان نیز از شروع ژانویه تا اختتام اكتبر ۲۰۱۹ میلادی ( ۱۱ دی ۹۷ تا ۹ آبان ۹۸ ) یك میلیارد و ۶۸۴ میلیون و ۱۹۴هزارتن ثبت گردید كه حاكی از رشد۲.۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۸ است.
میزان تولید فولادسازان جهان در نوامبر ۲۰۱۹ میلادی، با یك درصد افت نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۱۴۷ میلیون و ۷۹۱ هزار تن رسید. این رقم در نوامبر سال ۲۰۱۸ میلادی ۱۴۹میلیون و ۳۵۶ هزار تن ثبت شده بود.
آمار ۱۱ماهه سال ۲۰۱۹ میلادی نشان میدهد كه به ترتیب چین با تولید ۹۰۴ میلیون و ۱۷۷ هزارتن، هند با ۱۰۱ میلیون و۹۵۴ هزار تن، ژاپن با ۹۱میلیون و ۵۲۷ هزار تن، آمریكا با ۸۰ میلیون و ۶۱۵ هزار تن و كره جنوبی با ۶۶ میلیون و ۳۲ هزارتن پنجكشور برتر فولادساز جهان بودند.
به گزارش مستر كار به نقل از ایرنا، جمهوری اسلامی ایران حالا در میان بیشتر از ۶۰ كشور جهان رتبه دهمین فولاد ساز را به خود اختصاص داده و پیش بینی شده با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی در ۱۴۰۴ به جایگاه هفتمین فولاد ساز برسد.



منبع:

1398/10/05
15:20:27
4082
5.0 از 5
تگهای خبر: تولید , صادرات , فولاد , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو