مسترکار - دنیای خودرو
رییس كمیسیون معادن اتاق ایران:

بخشنامه های مختلف زنجیری به پای تولید و صادرات است

بخشنامه های مختلف زنجیری به پای تولید و صادرات است به گزارش مستر كار رئیس كمیسیون معادن وصنایع معدنی اتاق ایران اظهار داشت: امروز بخشنامه های مختلف در زمینه های تولید و صادرات بسان زنجیری مانع از هرگونه تحرك و پویایی در بخش معدن وصنایع معدنی به حساب می آید.


«بهرام شكوری» روز یكشنبه در دومین همایش و نمایشگاه معادن و صنایع فلزات غیرآهنی با رویكرد اكتشاف، استخراج و فرآوری در هتل المپیك اضافه كرد: حالا وضع عوارض بر صادرات محصولات معدنی بعنوان خام فروشی در زمینه های مس، سرب و روی، سنگ های تزئینی، سنگ آهن و... همه فعالان مربوطه را گرفتار ساخته، درحالی كه این مورد با تعریف ماده خام معدنی مندرج با قانون معادن تطبیق ندارد.
وی افزود: برابر قانون چنانچه ماده استخراجی از معدن مشمول تغییر فیزیكی و شیمیایی شد، بعنوان ماده خام معدنی محسوب نمی گردد، درعین حال امروز دست اندركاران معدنی باور دارند كه هرچقدر ارزش افزوده ایجاد شود، ارزآوری بیشتری به دنبال دارد، اما توانمندی ها هم باید مورد توجه قرار گیرند.
رییس كمیسیون مزبور خاطرنشان كرد: چنانچه تعریف ماده خام مندرج در قانون معادن قابل پذیرش نمی باشد، نسبت به اصلاح آن عمل شود تا عملكردها توجیه قانونی داشته باشد.
وی خاطرنشان ساخت: حالا دشمن با برنامه تحریم در عرصه های مختلف تنگناها و دشواریهای زیادی را به فعالان اقتصادی تحمیل كرده، اما در داخل كشور نباید با شیوه های اتخاذ شده سرمایه گذاران و فعالان تولید و صادرات را مشمول تنبیه سازیم.
شكوری اضافه كرد: هنگامی كه مازاد تولید در بخش های مختلف وجود دارد، باید اجازه صادرات داد و در بخش سنگ های تزئینی ذخیره ۳.۱ میلیارد تنی برپایه آمار پیشین ثبت شده و میزان تولید سالیانه به ۹ تا ۱۱ میلیون تن می رسد كه با عنایت به ذخیره، چندین قرن بطول می انجامد.
وی خاطرنشان كرد: استفاده از سنگ های ساختمانی و تزئینی در نما و درواحد های مسكونی روند كاهشی دارد، كامپوزیت و شیشه در نما و دیگر مصالح جایگزین شده و با سیاست گذاری نادرست در اندیشه ذخیره سازی سنگ در درون زمین هستیم.
شكوری آمار داد كه كشور ایتالیا بعنوان مهد سنگ های تزئینی در جهان سالیانه ۲۲ درصد صادرات سنگ خام دارد، هند ۳۳ درصد و تركیه ۴۵ درصد كه گویای فعالیت رقبا در این حوزه است.
رییس كمیسیون معادن وصنایع معدنی اتاق ایران تعیین قیمت دستوری مواد معدنی را از دیگر مشكلات این بخش دانست، چونكه تفاوت نرخ های جهانی و روز با آنچه كه تكلیف می شود، آنهم با دوره های پرداخت یكساله، جز خسارت برای فعالان معدنی بهره ای ندارد.
وی اظهار داشت: چنانچه حوزه معدن وصنایع معدنی توسعه یابد، بستر سرمایه گذاری را فراهم می سازد و باعث اشتغال، گسترش صادرات و ارزآوری برای كشور می شود.
شكوری ضمن یادآوری اینكه معدن مهدی آباد ( یزد) بعنوان دومین ذخیره سرب و روی جهان به حساب می آید، اظهار داشت: كنسرسیوم بخش خصوصی فعال در مهدی آباد ظرف دو سال قبل بیشتر از ۶۵ میلیون تن باطله برداری انجام داده و پیشبینی شده كه كارخانه شكل گرفته در كنار معدن در دیماه سال آینده به تولید ۲۰۰ هزار تن روی برسد.
آمارهای پیشین گویای آن می باشد كه ذخیره مهدی آباد با عیار ۴.۲ درصد بالغ بر ۱۵۴ میلیون تن سرب و روی دارد و وجود نقره هم مورد تایید قرار گرفته است.
سرانه مصرف سرب در ایران ۱.۱ كیلو گرم و در جهان ۱.۵ كیلو گرم اعلام شده است.


1398/10/29
15:50:00
4312
5.0 از 5
تگهای خبر: تولید , سرمایه گذاری , صادرات , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو