مسترکار - دنیای خودرو
رییس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگ های قیمتی خراسان رضوی:

سیاست بانك مركزی در حوزه صادرات طلا و نقره محدودنگر است

سیاست بانك مركزی در حوزه صادرات طلا و نقره محدودنگر است به گزارش مستر كار ایسنا/خراسان رضوی رئیس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگ های قیمتی خراسان رضوی اظهار داشت: بانك مركزی دردی از ركود تورمی كه اقتصاد با آن درگیر است را درمان نمی كند، هم اكنون بانك مركزی ما را میان آسمان و زمین نگه داشته است و فعال اقتصادی، تولیدكننده و تاجر نمی داند كه باید چه كاری انجام دهد.


شهرام مرصعی در گفتگو با ایسنا، در مورد وضعیت بازار نقره، جواهر و سنگ های قیمتی در استان اظهاركرد: حوزه كاری ما بسیار وسیع است اما اوضاع كنونی جامعه و كشور اجاره فعالیت باز و وسیع به ما نمی دهد و خیلی از همكاران ما با مشكلات فراوانی مواجهند. نقره یكی از فلزات نیمه بهایی است كه به راحتی می تواند ارزش افزوده ایجاد كند، به وسیله آن كالایی جدید ساخت و آنرا صادر كرد.
وی اضافه كرد: متاسفانه موانع زیادی در كار ما وجود دارد و عملا این حوزه را از بحث صادرات و كسب درآمد ارزی خارج كرده است. هم اكنون ظرفیت های زیادی در زمینه طلا وجود دارد و می توان فعالیت بیشتری در این حوزه انجام داد اما باید كل زنجیره تكمیل باشد و نمی توان به صورت ناقص كار را پیش برد، بنابراین نمی توانیم محصولات خویش را تولید و صادر نماییم و در صورت صادرات هم به قیمت واقعی خود به فروش نمی رسد.
رییس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگ های قیمتی خراسان رضوی در مورد نقش نقره، جواهر و سنگ های قیمتی در سوغات زائر بیان نمود: این مورد همیشه و در همه جای دنیا بعنوان یك مزیت به حساب می آید و شهرهایی كه از مركزیت مذهبی و یا توریستی برخوردار می باشند و عوامل جذب مسافر، زائر و گردشگر را در خود دارند، می توانند از این كالا بعنوان سوغات استفاده كنند.
مرصعی تصریح كرد: خوشبختانه مشهد هم قابلیت های زیادی در این حوزه دارد اما نتوانستیم از آن استفاده نماییم و تنها با طرح های محدود و مدلهای اولیه در حوزه زائر مواجه هستیم و متاسفانه زائرین هم تنوع زیادی در محصولات مشاهده نمی كنند و این محصولات آنان را جذب و وادار به خرید نمی كند.
وی افزود: همینطور باید به این نكته توجه كرد كه تمامی زائرین استان داخلی نیستند و باید شرایط برای خرید آنان فراهم باشد اما به علت موانع موجود این امر ممكن نیست. مهمترین مانع در این عرصه بانك مركزی است چونكه معتقد هستند كه نباید ارز از كشور بیرون برود در صورتیكه این ایده اشتباه است و هرچه قدر آنان را توجیه كردیم موثر واقع نشده است.
رییس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگ های قیمتی خراسان رضوی عنوان كرد: اگر خروج ارز از كشور درست نیست پس چرا كشور تركیه می تواند در سال مقدار قابل توجهی مصنوعات طلا را صادر و كسری در منابع و تولیدات داخلی آنان ایجاد نشود و از آن بعنوان یكی از منابع درآمد ارزی استفاده كنند؟ صادرات طلا نه تنها ضرر ندارد بلكه باعث ایجاد درآمد از محل صادرات آن می شود.
مرصعی خاطرنشان كرد: این سیاست بانك مركزی غلط و محدودنگر است، علاوه بر مشكل ذكر شده، مشكلاتی در زمینه واردات شمش هم وجود دارد؛ تا زمانی كه تحریم وجود نداشت اجازه واردات آن به كشور داده نمی شد و الان كه واردات آن آزاده شده، تحریم ها مانع ورود آن به كشور هستند، هم اكنون ما در منگنه عجیبی قرار گرفته ایم و نمی توانیم از پتانسیل های این حوزه استفاده مطلوبی داشته باشیم.
وی در مورد موانع صادراتی در این عرصه افزود: كسی كه باید سیاست گذاری انجام دهد و به صورت كلان و سیستمی به مسائل توجه كند، چنین قابلیتی ندارد و به مسائل پولی كه اصل ماهیت بانك مركزی برپایه سیاست گذاری پولی كشور بنا شده، متاسفانه به صورت كلان و سیستمی توجه نمی كند و نگرش و كار محدودی در این حوزه دارد و نمی دانیم كه بانك مركزی از تخصصی كه دارد، چه زمانی می خواهد استفاده نماید.
رییس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگ های قیمتی خراسان رضوی مطرح كرد: هم اكنون نمونه های مشابه این كار در دنیا در حال انجام می باشد و بانكهای دنیا در آن بسیار موفق عمل می كنند، پس چه زمانی بانك مركزی می خواهد از این الگوها استفاده نماید و آنرا انجام دهد؟
مرصعی با اشاره به اینكه بانك مركزی دردی از ركود تورمی كه اقتصاد با آن درگیر است را درمان نمی كند، اظهار داشت: هم اكنون بانك مركزی ما را میان آسمان و زمین نگه داشته است و فعال اقتصادی، تولیدكننده و تاجر نمی داند كه باید چه كاری انجام دهد و این سردرگمی و بلاتكلیفی در همه زمینه ها ضربه سختی به اقتصاد خرد و كلان وارد كرده است.
وی افزود: یكی از اشكالات ما صادرات 150 گرم طلا و نقره مسافرتی است؛ اگر بنا باشد 150 گرم طلا را پولی و معادل دلار حساب نماییم، ارزش آن دو برابر 150 گرم نقره ای است كه اجازه صادرات دارد و به نظر شما چه تناسبی در این میان وجود دارد؟ این سخن كه گفته می شود نباید طلا و نقره از كشور بیرون برود چونكه سبب خروج ارز از كشور می شود، از اساس غلط است و هیچگاه به این شكل نیست.
رییس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگ های قیمتی خراسان رضوی اظهار نمود: طلا و نقره ارزش افزوده بوجود می آورد و صادرات آن سبب بهره برداری از آن می شود، اما این مورد مدنظر بانك مركزی نیست و درك درستی از آن ندارند و یا اینكه به آن توجه نمی كنند و واقعا دلیل این كار را نمی دانم چونكه مبحث بسیار ساده است چونكه با خروج طلا از كشور در ازای آن كالای دیگر وارد كشور می شود، به این شكل كه مواد خام وارد كشور می شود و به وسیله آن موادی ساخته و ارزش افزوده آن از كشور خارج و این فرایند سبب تولید ثروت می شود، این روش مبنای اولیه اقتصادی در تمام دنیاست.
مرصعی بیان نمود: هم اكنون خروج طلا و نقره تا 300 گرم را آزاد كرده اند اما منطق این عدد چیست و اگر 50 گرم طلا و نقره ارز از كشور خارج می كند، طبیعتا 300 گرم ارز بیشتری خارج می كند. همینطور دریافت ارز نیمایی از طلا و نقره كه قیمتی جهانی دارند نوعی نامعادله است.
وی اضافه كرد: محصولی كه دارای قیمت جهانی است، اگر در داخل ارزان تر خریداری شود، سبب فروش قاچاق آن می شود، اگر قیمت آن در داخل با قیمت جهانی برابری كند، متعادل می شود و در صورتیكه گران تر از قیمت جهانی عرضه گردد، راه برای ورود قاچاق به كشور باز می شود كه در این صورت به اقتصاد كلان ضربه زیادی وارد می شود.
رییس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگ های قیمتی خراسان رضوی تصریح كرد: وظیفه ما در این حوزه تعادل ٌبخشی است و باید به این نكته توجه كرد كه اقتصاد دستوری نیست و اگر وارد فضای دستوری و محدود شود، باید بتوانید تمامی موضوعات اقتصادی را كنترل كنید كه در صورت عدم كنترل این موضوعات، چنین وضعیتی كه حالا با آن مواجه هستیم، رخ می دهد.



1398/11/07
13:34:55
4353
5.0 از 5
تگهای خبر: تولید , صادرات , كالا , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو