مسترکار - دنیای خودرو

سفارش های سازمان دامپزشكی درباره كرونا

سفارش های سازمان دامپزشكی درباره كرونا به گزارش مستر كار مدیركل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشكی سفارش كرد كه شهروندان از هرگونه تماس با حیوانات مرده، فرآورده های دامی فاسد شده و حیوانات بدون مالك اجتناب كنند.



محمد سعیدی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینكه كرونا ویروس ها خانواده ای از راسته نیدو ویریده (نوعی ویروس) هستند و عفونت های كرونا ویروسی در حیوان و انسان معمول بوده است، اظهار نمود: بعضی از سویه های كرونا ویروس ها زئونوز یا مشترك هستند؛ یعنی قابلیت انتقال بین انسان و حیوان را دارند، اما خیلی از آنها اینگونه نیستند.

گربه سیوت عامل انتقال سارس، شتر مسابقه عامل انتقال مرس

وی افزود: در انسانها ویروس های كرونا می توانند دامنه ای از بیماری ها را ایجاد كنند كه از سرماخوردگی معمولی تا بیماریهای شدیدی همچون سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس) و سندروم حاد تنفسی (سارس) را شامل می شود. همینطور تحقیقات نشان داده است كه كرونا ویروس عامل سارس از نوعی گربه (گربه های سیوت) به انسان و كرونا ویروس عامل مرس از شترهای مسابقه به انسان انتقال پیدا كرده است.

احتمال انتشار ویروس كرونا ۲۰۱۹ از نوعی خفاش

مدیركل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشكی خاطرنشان كرد: داده های مربوط به توالی ژنتیكی نشان داد كه كرونا ویروس ۲۰۱۹جدید ارتباط نزدیكی با دیگر كرونا ویروس های در گردش در جمعیت نوعی خفاش دارد. این گمان وجود دارد كه كرونا ویروس جدید ۲۰۱۹ منبع حیوانی داشته باشند، اما احتیاج به تحقیقات بیشتری برای تایید این مورد وجود دارد.

به گفته وی، باآنكه این گمان وجود دارد كه منشاء اولیه ویروس جدید كرونا به انسان امكان دارد منبع حیوانی داشته باشد، اما روش انتقال غالب و بعدی آن به صورت انتقال انسان به انسان است و تحقیقات مستمر برای شناسایی منبع حیوانی (ازجمله گونه ها) و تعیین نقش بالقوه و احتمالی مخازن حیوانی برای این بیماری بسیار مهم می باشد.

سعیدی با اشاره به اینكه در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ موارد پنومونی (بیماری های تنفسی) انسانی با عامل ناشناخته در شهر ووهان از استان هوبی چین گزارش شد، كه مقامات چینی در ۷ ژانویه ۲۰۲۰ عامل آنرا كرونا ویروس اعلام و آن را به نام كروناویروس جدید ۲۰۱۹ نامیدند، اظهار نمود: از آن به بعد موارد انسانی این بیماری در افراد دارای سابقه مسافرت به ووهان در سایر استان های چین و سایر كشورها گزارش شده است.

توصیه های دامپزشكی در بازدید از بازارهای خرید و فروش حیوانات

وی در پاسخ به این سؤال كه سازمان دامپزشكی برای پیشگیری از انتقال احتمالی بیماری از حیوان به انسان چه سفارش هایی دارد، اظهار داشت: بعنوان یك احتیاط كلی هنگام بازدید از بازارهای خرید و فروش حیوانات و بازارهای عرضه كننده محصولات حیوانی، ضروریست كه نسبت به انجام اقدامات بهداشت عمومی همچون شستن دست ها با آب و صابون بعد از بازدید، پس از تماس با حیوانات زنده و محصولات حیوانی صورت گیرد و از تماس دست با چشم، بینی و دهان خودداری شود. همینطور از تماس با حیوانات مرده یا فرآورده های دامی فاسد شده پرهیز شود. از هرگونه تماس با حیوانات بدون مالك (سگ ها و گربه های ولگرد، جوندگان، پرندگان و خفاش ها) باید به شدت پرهیز شود. همینطور پرهیز از تماس با زباله های حیوانی آلوده یا مایعات موجود روی زمین یا ساختمان فروشگاه ها و تجهیزات بازارهای حیوانات باید مدنظر قرار گیرد.

بهداشت وسلامت با پخت كامل گوشت و تخم مرغ
وی همینطور در ادامه اظهار داشت: سفارش های استاندارد برای پیشگیری شامل خرید فرآورده های خام دامی بخصوص گوشت از مراكز معتبر و تحت نظارت دامپزشكی با مهر و لیبل بازرسی دامپزشكی در كشتارگاه ها، شستن منظم دست ها، پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه و یا عطسه، پختن كامل تخم مرغ و گوشت و پرهیز از تماس نزدیك با افراد دارای علایم بیماری های تنفسی همچون سرفه و عطسه، است. همینطور بعنوان یك اقدام خوب بهداشتی غذایی، جهت پیشگیری از آلودگی متقاطع غذاها ضروریست كه به مدیریت و مواظبت از فرآورده هایی همچون شیرخام و گوشت یا سایر فرآورده های حیوانی نپخته توجه كرد.

۳۰ شتر جاسك به كرونا ۲۰۱۹ مبتلا نبودند

وی با اشاره به اینكه گفته شده در جاسك چند شتر مبتلا به كرونا هستند، عنوان كرد: گزارش ۱۶ دیماه سال ۹۸ نشان داده است كه ابتلای ۳۰ نفر از شترهای جاسك هرمزگان به كورونا ویروس مربوط به گونه ی جدید آن یا همان كرونا ۲۰۱۹ نیست.

مدیركل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشكی در ادامه اظهار داشت: سازمان دامپزشكی به صورت منظم از شترهای كشتاری برای پایش و اطمینان از عاری بودن حیوان از بیماری، نمونه برداری سرمی و با تجهیز آزمایشگاه های معین تشخیصی آزمایشات لازم را انجام می دهد و به شترهایی كه به صورت قانونی و در چرخه رسمی كشتارگاه های كشور كشتار می شوند با اطمینان از سلامت دام همچون عاری بودن از بیماری كرونا، اجازه ورود به چرخه مصرف می دهد. همینطور طرح مشترك پایش بیماری در شترهای بومی با وزارت بهداشت در دست تدوین و اجرا است.

به قول وی، ویروس بیماری مرس چند سالی است كه در كشورهای منطقه (از سال۲۰۱۲) حضور دارد و مواردی هم از ابتلای شتر به مرس در بعضی استان های كشور داشته ایم كه از شترهای غیربومی بوده است و برپایه پروتكل مربوطه تا اطمینان از سالم سازی یا همان بازیابی سلامت بر مبنای نمونه برداری و نتایج آزمایشگاهی با عرضه آموزشهای لازم به مالك و پرورش دهنده و اطلاع مراجع بهداشتی ذیربط قرنطینه، مراقبت و نگهداری می شوند. همینطور ویروس كرونای شتر كه با ویروس كرونای انسانی مشابهت دارد، در بدن شتر قابلیت ماندگاری نداشته و بعد از مدت كوتاهی از بدن حیوان حذف می شود و امكان انتقال به انسان یا سایر حیوانات از شترهای پاك شده از ویروس وجود ندارد.

سعیدی تصریح كرد: شترهای مبتلا در جاسك قرنطینه و پس از ۲۱ روز مراقبت باردیگر مورد آزمایش قرار گرفتند و آخرین نتایج آزمایشگاهی از نظر بیماری منفی بوده و نشان داد كه شترها با بازیابی سلامت از بیماری پاك هستند و از قرنطینه خارج خواهند شد.

نظارت بر سلامتی حیوانات خانگی

وی در پاسخ به اینكه آیا نظارتی بر ورود خوراك و حیوانات خوراكی از خارج از كشور انجام می شود یا خیر، اظهار داشت: تمام حیوانات خانگی و خوراكی كه به صورت رسمی وارد كشور می شوند، تحت كنترل و نظارت های بهداشتی قرنطینه ای سازمان دامپزشكی كشور قرار می گیرند.




1398/11/16
23:23:51
4213
5.0 از 5
تگهای خبر: آزمایش , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو