مسترکار - دنیای خودرو

آمادگی صنعت پوشاك برای تأمین ماسك و گان مورد نیاز مقابله با كرونا

آمادگی صنعت پوشاك برای تأمین ماسك و گان مورد نیاز مقابله با كرونا به گزارش مستر كار عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك اظهار داشت: فعالان صنعت نساجی و پوشاك می توانند به شرط حمایت دولت و در نظر گرفته شدن ارزش افزوده كافی در مقایسه با نمونه های مشابه خارجی، ماسك و لباس گان مورد نیاز كشور را تامین كرده و حتی صادر كنند.


«مجید نامی» امروز (یكشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اضافه كرد: اسفند ماه سال گذشته به علت شیوع ویروس كرونا، ركود مطلق را در صنعت پوشاك كشور شاهد بودیم و همه مراكز خرید و فروشگاه ها تعطیل شد.
وی بیان داشت: هرچند فروش برخط (آنلاین) در مبحث پوشاك وجود دارد، اما هنوز جایگاهی بین مردم و فروشندگان پیدا نكرده و بنابراین بازار، ركودی بسیار شدید را تجربه نمود.
نامی افزود: اگر حوادث آبان ماه سال گذشته و افزایش قیمت بنزین و شوك ناشی از سقوط هواپیمای اوكراینی را اضافه نماییم كه فروش پوشاك را به شدت تحت تأثیر قرار داد، همه فعالان این صنعت امیدوار به بازار شب عید و اسفند ماه بودند اما اینبار ویروس كرونا همه پیشبینی ها را نقش بر آب كرد.
این مقام صنفی افزود: تولیدكنندگان بخصوص اعضای شورایعالی برند و اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك طی فراخوانی به فعالان این صنعت، از وزارتخانه های صنعت و بهداشت و درمان درخواست نمودند تا ستاد مشتركی برای تأمین ماسك و لباس گان تشكیل گردد.
وی تصریح كرد: فعالیتهای این ستاد به صورت عمده به صورت خیریه، كمك های مردمی و كمك های تولیدكنندگان بود و به صورت مجانی كار كردند، یعنی فروش شان صفر بوده و هیچ درآمدی از این محل كسب نكردند، علیرغم این به فعالیت خود در تعطیلات نوروز ۹۹ هم بدون وقفه ادامه دادند.
نامی اظهار داشت: چند برند اصلی و حدود ۴۰ شركت بزرگ همراه با كارگاه های كوچك و دوزنده هایی كه برای این شركت ها كار می كردند، در این طرح حضور دارند كه همه آنها ایثار كرده و تابحال هم پای كار مانده اند.
وی خاطرنشان كرد: امروز همه لباس های مربوط به فصل زمستان و كالاهای بهاره تولید شده، اما به فروش نرفته و انبارها مملو از لباس است.
عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك بیان داشت: صنعت پوشاك جزو پنج صنعت صدمه دیده از كرونا بوده كه دستور به تعطیلی آنها داده شده، فعالان آن كار نكرده و درآمدی نداشتند.
وی خاطرنشان كرد: ۸۰ درصد تجارت زنجیره تولید تا فروش محصولات پوشاكی پارسال صدمه دیده است.
نامی یادآوری كرد: به علت فروش نرفتن لباس ها، تعهدات مالی زیادی بر دوش تولیدكنندگان (در تأمین مواد اولیه) و فروشندگان واقعی باقی مانده، چك های زیادی وجود دارد كه پاس نشده و اغلب این واحدها در پرداخت حقوق پرسنل و كارگران خود به مشكل بر خورده اند.
وی اظهار داشت: به صورت معمول ۷۰ تا ۸۰ درصد از بازار كل پوشاك كشور مربوط به اسفند ماه و شب عید است كه به علت انتشار كرونا از دست رفت.
این مقام صنفی افزود: حالا به علت مباحث فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه، علاوه بر ركود، قدرت خرید افراد هم كاهش یافته و در این شرایط مردم تلاش می كنند مایحتاج ضروری و اولیه خویش را تأمین كنند و به صورت طبیعی خرید پوشاك خیلی مفهوم ندارد.
وی تصریح كرد: تولیدكنندگان زیادی از این صنعت، از آغاز سال جاری تولید و صادرات ماسك و لباس گان را در دستور كار خود قرار داده اند و درخواست های گوناگونی در این حوزه به انجمن رسیده است.
نامی اظهار داشت: فعالان پوشاك حالا خواسته های گوناگونی از ستاد مبارزه با كرونا دارند كه اگر اجابت نشود این صنعت اشتغال زا را با مشكلات مختلف مواجه خواهد نمود.
وی تصریح كرد: اعتبارات و تسهیلات بانكی به منظور تقویت سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، بخشودگی سهم بیمه كارگر و كارفرما و بخشودگی یا تعویق مالیات ها همچون این خواسته ها است و در غیر این صورت بخصوص تأمین نشدن گردش مالی لازم، نگه داشتن كارگران و پرسنل برای بسیاری واحدها دشوار خواهد بود.
نامی افزود: در صورت بروز بیكاری، افراد باید برای دریافت بیمه بیكاری به وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی معرفی شوند كه بار مالی شدیدی برای دولت به همراه خواهد داشت و بنابراین بهتر است دولت با تأمین سرمایه در گردش لازم برای شركت های سرپا با بهره اندك و بازپرداخت طولانی مدت، به ادامه فعالیتشان كمك نماید.
وی خاطرنشان كرد: مطابق محاسبات انجام شده، سرمایه در گردش مورد نیاز این صنعت نزدیك به یك میلیارد دلار یا ۱۵ هزار میلیارد تومان است تا از بروز بحران در آن جلوگیری جلوگیری شود.
عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك اظهار داشت: حالا خیلی از واحدهای تأمین پوشاك آماده تغییر كاربری برای تأمین گان و ماسك مورد نیاز كشور و حتی صادرات آنها هستند، در این حوزه ظرفیت حركت خوبی در داخل كشور وجود داشته و كافیست ماده اولیه مورد نیاز یعنی پارچه برای تولید لوازم بهداشتی و پزشكی تهیه شود.
وی تصریح كرد: هرچند امكان تولید اقلام بهداشتی و پزشكی یاد شده در كشور وجود دارد، اما با بروكراسی اداری مواجه ایم، به صورت نمونه اسفند ماه سال گذشته شركت ها برای تأمین ماده اولیه پارچه با معطلی زیادی مواجه می شدند، انگار وزارت بهداشت و درمان زیاد این مورد را جدی نگرفته بود و بیشتر متمایل به واردات بود.
این مقام صنفی اضافه كرد: اگر قرار باشد هر دست لباس گان خارجی هشت دلار باشد، اما برای تولید داخل همین كالا دولت حدود ۱.۵ تا ۲ دلار بخواهد بپردازد، چرخ كار به درستی نمی چرخد.
وی از عرضه پیشنهادی به ستاد ملی مبارزه با كرونا در حمایت این ستاد از تغییر كاربری ها واحدهای پوشاكی برای تأمین ماسك و گان اطلاع داد و اظهار داشت: باید دولت از این سرمایه گذاری ها به صورت ضربتی حمایت كند كه در این صورت حتی امكان صادرات این محصولات هم فراهم می شود.
نامی، از چین، مالزی و برخی كشورهای آسیای جنوب شرقی مثال زد كه سرمایه گذاری زیادی در این حوزه انجام داده و الان به صادرات ماسك و گان به سایر كشورهای جهان مشغولند.
وی تصریح كرد: دولت می تواند روی تولیدكنندگان این محصولات حساب باز كند، چونكه دانش فنی، امكان تولید و مواد اولیه مورد نیاز را در كشور در اختیار داریم، به شرط اینكه با قیمت گذاری مناسب، تولید برای واحدها مقرون به صرفه بوده و ارزش افزوده داشته باشد.



منبع:

1399/01/17
23:40:53
3262
5.0 از 5
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو