در هفته سوم تیرماه رخ داد:
نواختن زنگ تولید و اشتغال در سه استان با وجود تحریم ها
مستر كار: استان های سیستان و بلوچستان، فارس و اصفهان امروز (پنجشنبه) با دستور رئیس جمهوری شاهد بهره برداری از 6 طرح صنعتی و معدنی بودند كه در مجموع با بیش از پنج هزار و 880 میلیارد تومان سرمایه گذاری برای یك هزار و 204 نفر بطور مستقیم شغل به وجود می آورد.
امروز (پنجشنبه) در هفته پنجم پویش ملی «تولید، تداوم امید» وزارت صنعت و به تعبیر رئیس جمهوری در سیزدهمین هفته متوالی افتتاح طرح های مهم صنعتی و عمرانی در کشور، نوبت به بهره برداری از طرح های صنعتی و معدنی در سه استان کشور رسید.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری در این آیین با برشمرد پیشرفت های صنعتی کشور در هفت سال قبل گفت: توان تولید فولاد کشور از آهن اسفنجی تا فولاد، گندله و کنسانتره و نیز توان ریسندگی به دو برابر رسیده که نشان میدهد با وجود تحریم و توطئه خارجی کشور فعال است.
به گفته رئیس جمهوری در سه ماهه نخست امسال نیز با وجود شیوع ویروس کرونا شاهد رشد هفت درصدی تولیدات پتروشیمی، رشد ۸.۵ درصدی تولید خودرو سواری و رشد ۲۳ درصدی تولید وانت هستیم.
وی اضافه کرد: در طول این مدت در تولید انواع لاستیک خودرو ۳۱ درصد، شمش آلومینیوم ۳۲ درصد، در سیمان ۱۰ و نیم درصد، فولاد خام پنج و نیم و در ۱۲ رشته صنعتی در سه ماهه اول با رشد بسیار خوبی مواجه بوده ایم.
سه طرح سهم سیستان و بلوچستان از افتتاح های امروز
در استان سیستان و بلوچستان که به سبب توجه دولت تدبیر و امید به موضوع توسعه شرق کشور شاهد توسعه متوازن و بهره برداری از طرح های مختلف در هفت سال اخیر بوده ایم، امروز نیز سه طرح کلیدی به ثمر نشست و واحد نساجی کارخانه بزرگ بافت بلوچ ایرانشهر، انبارهای ۲۵۰ هزار تنی طریق القدس چابهار و توسعه کارخانه ساخت قوطی کنسرو در کنارک به طور همزمان با دستور رئیس جمهوری به صورت ویدئو کنفرانس به بهره برداری رسید.
واحد ریسندگی کارخانه بافت بلوچ در سال ۷۸ به سبب آتش سوزی تخریب شده بود اما برمبنای تاکید رهبر معظم انقلاب در خصوص احیای آن، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با هدف محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه افزون بر ۲ هزار میلیارد ریال برای بازسازی و نوسازی آن هزینه کرد.
در واحد ریسندگی این کارخانه مستقر در ایرانشهر که به ماشین های مدرن روز مجهز است، پنبه تبدیل به نخ شده و در فاز نخست این پروژه با اشتغالزایی ۱۵۰ نفر زمینه تولید چهار هزار و ۵۰۰ تن انواع نخ پنبه ای مورد نیاز کشور فراهم می شود؛ ضمن آنکه قبل از این روزانه سه تن نخ در واحد ریسندگی تولید می شد اما با نصب ماشین آلات جدید تولید نخ به ۱۵ تن در روز افزایش یافته که از کیفیت بالایی برخوردارست.
دو طرح دیگری که در سیستان و بلوچستان به بهره برداری رسید، در امتداد توسعه ترانزیت و مبادلات تجاری در بندر چابهار بعنوان تنها بندر اقیانوسی کشور طراحی و اجرا شده است؛ این طرح شامل انبارهای ۲۵۰ هزار تنی طریق القدس چابهار و توسعه کارخانه ساخت قوطی کنسرو در کنارک است.
در اهمیت طرح انبارهای چابهار این را باید اظهار داشت که سال قبل برنامه دولت بر این بود که بیشتر کشتی های حامل کالاهای اساسی در بندر چابهار پهلوگیری کنند و برای همین منظور انبارهای طریق القدس چابهار نوسازی و بهسازی شدند و امروز انبارها با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن کالاهای اساسی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
البته بگفته حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، طرح ۱۰۰ هزار تنی مخازن روغن نیز در دست ساخت است و با راه اندازی آن، کشتی های حامل کالای اساسی روغن نیز قابلیت پهلوگیری در این بندر را خواهند داشت.
همچنین با اجرای طرح توسعه شرکت آرمان گسترنوین کنارک تولید کننده انواع قوطی فلزی کنسرو ظرفیت تولید آن به هشت هزار تن در سال خواهد رسید که می تواند به افزایش تولید تن مالی در کشور کمک نماید.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در آیین امروز اظهار داشت: دولت تدبیر و امید برنامه های ویژه ای برای توسعه محور شرق به ویژه سیستان وبلوچستان در دستور کار دارد که توسعه سواحل مکران باتوجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب یکی از این طرح های بزرگ است.
بهره برداری از طرح های توسعه ذوب آهن کوار فارس
طرح توسعه مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد واقع در شهرستان کوار استان فارس، شامل تولید آهن اسفنجی و گندله سازی افتتاح دیگر امروز رئیس جمهوری در استان فارس بود.
این کارخانه یکی از مهمترین تولیدکنندگان بخش خصوصی کشور است که در سال قبل با ۲۶۰ میلیون صادرات جایگاه اول ارزآوری صنعتی را برای استان فارس داشته است و در صورت اطمینان از تامین مستمر سنگ آهن برنامه توسعه ای آن همچنان ادامه خواهد داشت.
داریوش اسماعیلی معاون امورمعادن وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز اظهار داشت: از چهار واحد مجتمع فولاد و ذوب آهن پاسارگاد کوار سه واحد آن به بهره برداری رسیده و امیدواریم واحد کنسانتره این مجتمع تا اختتام امسال به بهره برداری برسد.
دو طرح که در اصفهان به بهره برداری رسید
دو طرحی که امروز رئیس جمهوری در اصفهان افتتاح نمود، شامل شرکت شهدینه آران هشت بهشت تولید کننده گلوتن ذرت، گلوکز و شربت کلوکز، روغن ذرت تصفیه شده و انواع نشاسته اصلاح شده با سرمایه گذاری پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال و اشتغال ۳۰۰ نفر و طرح توسعه شرکت کیسه طلایی زاینده رود تولید کننده انواع لمینت گونی چتایی پلی پروپیلن و نخ سی اف پروپیلن بود که با ۳۴۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری برای ۱۲۱ نفر فرصت شغلی ایجاد کرده است.
طرح نخست با ظرفیت تولید ۹۵ هزار تن گلوکز، گلوتن و نشاسته در شهرستان شاهین شهر و میمه استان اصفهان تکمیل و راه اندازی شد و بهره برداری از این طرح، سبب افزایش ظرفیت در صنعت یاد شده به میزان ۸.۷ درصد شد.
سهم اصفهان در صنعت کشور را ۱۱ درصد، سرمایه گذاری ۱۰ درصد و اشتغال صنعتی هشت درصد و رتبه اصفهان در طرح های نیمه تمام صنعتی و تعداد معادن اول و از نظر ذخایر معدنی دوم است.
سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در این مراسم اظهار داشت: از مجموع ۶۹ هزار طرح در حال اجرا در کشور ۱۲ هزار و ۸۰۰ طرح بیش از ۶۰ درصد پیشرفت دارد که فرصتی برای اشتغال ۴۶۱ هزار نفر را فراهم خواهدنمود.
منبع: mastercar.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب