عضو هیات مدیره سازمان مركزی تعاون روستایی ایران مطرح كرد
افزودن سالانه 1300 هكتار به نخلستان های كشور
به گزارش مستر كار خوزستان عضو هیات مدیره سازمان مركزی تعاون روستایی ایران با اشاره به اینكه هم اكنون سطح زیر كشت خرما در كشور به بالغ بر ۲۵۶ هزار هكتار رسیده است، اظهار داشت: تلاش بر این است كه سالانه حدود یك هزار و ۳۰۰ هكتار در كشور به كشت نخل اختصاص داده شود اما با عنایت به این كه سطح زیركشت قابل توجه است، میزان عملكرد كافی نیست.
سیدرحمت اله پریچهر در نخستین جشنواره ملی شکرگزاری خرما که امروز (۱۲ آبان ماه) در روستای ام التمیر اهواز برگزار شد، اظهار نمود: بخشی از شکرگزاری زبانی و قسمتی دیگر عملی است؛ باید بعنوان امانت دار نعمت های الهی، برای کاهش ضایعات و افزایش بهره وری خرما تلاش نماییم.
به گزارش مستر کار به نقل از ایسنا، وی ادامه داد: سطح زیرکشت خرما در جهان هم اکنون بالغ بر یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار و تولید این محصول بالغ بر ۸.۵ میلیون تن است.
عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران بیان نمود: تولید خرما در جهان در ۱۰ سال گذشته از حدود ۶ تن در سال ۲۰۰۹، به ۷.۸ تن رسیده که رکورد خوبی است. در کشور ما هم حدود ۱۷۰ هزار هکتار سطح زیر کشت خرما وجود داشت که حالا به بالغ بر ۲۵۶ هزار هکتار رسیده است و تولید خرما هم حالا بالغ بر یک میلیون و ۲۷۰ هزار تن است.
وی اضافه کرد: این آمار نشان دهنده این است که ما حدود ۲۴ درصد سطح زیرکشت جهان و حدود ۱۵ درصد تولید خرما در جهان را در اختیار داریم اما میانگین عملکرد کشورمان رضایت بخش نیست و باید برای افزایش عملکرد و اقتصادی کردن تولید خرما، وقت و انرژی کافی اختصاص دهیم.
پریچهر با اشاره به وضعیت استان خوزستان در تولید خرما، اظهار داشت: استان خوزستان با دارا بودن حدود ۴۱ هزار هکتار سطح زیر کشت خرما، دومین استان تولیدکننده خرما بعد از سیستان و بلوچستان است اما تنوع خرما در خوزستان حائز اهمیت می باشد و جا دارد پژوهشکده خرما و میوه های گرمسیری خوزستان توجه ویژه ای به این امر داشته باشد.
وی بیان نمود: از نظر تولید خرما هم خوزستان ۱۳ درصد تولید خرمای کشور را در اختیار دارد که باید تلاش بیشتری کرد و عملکرد را به عملکردهای بین المللی نزدیک تر کرد.
عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اظهار داشت: بخش عمده ای از نخلستان های ما در کمتر از یک هکتار واقع هستند در حالیکه احتیاج به باغات یکپارچه تری داریم.
وی اضافه کرد: در زمینه تولید خرما، آمار قابل توجهی داریم و عملکرد ما هم افزایش یافته اما بسیار کند است و برای ارتقای بهره وری باید توجه ویژه ای داشت.
پریچهر با اشاره به اینکه میزان صادرات خرمای ایران به کشورهای دیگر حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن است، خاطرنشان کرد: با عنایت به این که خوزستان در تولید و صادرات خرما نقش عمده ای دارد ازاین رو انتظار می رود به این بخش توجه گردد و تولید با استانداردهای جهانی کیفیت، افزایش یابد.
وی با اشاره به وضعیت صادارت خرما به کشورهای دیگر، اظهار داشت: روند ۱۴ ساله میزان صادرات خرما در جهان نشان دهنده گرایش کشورهای دیگر به مصرف خرما است چونکه محصولی استراتژیک و برای زمان بحران و جنگ است. کشورهای اروپایی هم به این علت به خرما اهمیت می دهند که کمک کننده به کنترل رادیکال های آزاد در بدن است. ازاین رو شاهد می باشیم که میزان تقاضا افزایش یافته و کشورهای اروپایی گرایش زیادی به واردات خرما پیدا کرده اند؛ پس توجه به کیفیت خرمای تولیدی اهمیت دارد.
عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اضافه کرد: با عنایت به این که حدود ۲۴ درصد سطح زیرکشت خرما در جهان را در اختیار داریم اما میزان صادرات در خور کشور نیست و لازم است که استانداری خوزستان هم برای تسهیل و کمک به این امر توجه بسیاری داشته باشد.
وی اظهار داشت: تلاش بر این است که سالانه حدود یک هزار و ۳۰۰ هکتار در کشور به کشت نخل اختصاص داده شود اما با عنایت به این که سطح زیرکشت قابل توجه است، میزان عملکرد کافی نیست.
منبع: مستر كار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب