مسترکار - دنیای خودرو

قطب چهارم صنعت و سرمایه گذاری خارجی 2 میلیارد و 600 میلیون دلاری

قطب چهارم صنعت و سرمایه گذاری خارجی 2 میلیارد و 600 میلیون دلاری استان مرکزی به لحاظ موقعیت جغرافیایی و تأمین ساختارهای مختلف در شهرک ها و نواحی صنعتی موفقیت های قابل ملاحظه ای در جذب سرمایه گذاری خارجی طی سالهای اخیر داشته است.


اغلب کشورها برای رونق دهی به اوضاع اقتصادی، ایجاد اشتغال و دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار با مشکل کمبود منابع سرمایه گذاری روبرو هستند و کمبود در آمدهای ارزی ناشی از صادرات و انبوه جمعیت مصرف کننده ضرورت توجه به صادرات و سرمایه گذاری خارجی را دو چندان می کند.
دستیابی به توسعه پایدار، نیازمند سرمایه گذاری برای بهره جویی از مزیت های نسبی اقتصادیست و این درحالی است که با اشباع سرمایه گذاری در کشورهای پیشرفته صنعتی، نرخ بازده سرمایه گذاری در این کشورها رو به نزول می رود و سرمایه گذاران همیشه در صدد بهره جویی از فرصت هایی با بازده بیشتر هستند.
بنابراین، تسریع در ورود به سرمایه گذاری های خارجی، منافع متقابلی را هم برای کشورهای میزبان و هم سرمایه گذاران به دنبال خواهد داشت.
جذب سالانه ۶۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در بخش های مختلف که شامل ۳۰ میلیارد دلار فاینانس، ۲۰ میلیارد دلار مشارکت اقتصادی و ۱۵ میلیارد دلار سرمایه مستقیم است، در برنامه ششم توسعه کشور هدف گذاری شده است.
سرمایه گذاری خارجی یکی از بندهای مهم سیاست اقتصاد مقاومتی است که در سال ۱۳۹۲ ابلاغ گردید و دولت های یازدهم و دوازدهم با تهیه و تدوین تسهیلات و قوانین ویژه و تسهیل و سرعت بخشی در صدور مجوزهای لازم، اهتمام در اجرای این بند مهم و جذب هر چه بیشتر سرمایه گذاری خارجی داشته است.
استان مرکزی از شروع ورود صنعت به کشور در دهه ۱۳۴۰، خاستگاه صنایع بزرگ مادر تخصصی به خصوص در شهرهای اراک و ساوه بوده و این استان به لحاظ تنوع صنایع مختلف و با فعالیت بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی به قطب چهارم صنعت کشور مشهور است.
نزدیکی به پایتخت، وجود زیرساخت های عظم خدماتی از قبیل، آب، برق، گاز و جاده های دسترسی به شهرک ها و نواحی صنعتی هم سبب شده که در سالهای اخیر شرکت های بین المللی تمایل بسیاری برای سرمایه گذاری در این استان از خود نشان دهند که که این مهم در هفت سال اخیر با سرمایه گذاری خارجی در بخش های مختلفی متجلی شد.


جذب ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در سال های ۹۵ تا ۹۸
استاندار مرکزی با اشاره به حجم سرمایه گذاری های خارجی انجام شده در استان طی سالهای اخیر می گوید: در بازه زمانی سال های ۹۵ تا ۹۸ بیش از ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار طرح سرمایه گذاری خارجی جدید در استان مرکزی به تصویب رسید که بیش از ۲۰۰ درصد افزایش داشته است.
به گفته سید علی آقازاده، سرمایه گذاری خارجی وارد شده به استان مرکزی در شهرستان های اراک، ساوه، زرندیه، خمین و آشتیان توزیع شده و بخش عمده آن به ترتیب جذب بخش های انرژی، صنعت، کشاورزی و خدمات شده است.
وی گفت: با وجود کارشکنی آمریکا در خروج یک طرفه آمریکا از برجام و شرایط دشوار تحریم، در بازه زمانی ۹ ماهه پارسال، ۵ طرح سرمایه گذاری خارجی مصوب جدید به ارزش یک میلیارد و ۵۳۰ میلیون دلار در زمینه های مختلف اقتصادی در استان محقق شد.
استاندار مرکزی با شمردن مزیت های سرمایه گذاری خارجی اضافه کرد: یکی از راهبردهای مطرح در زمینـه نظـام تـأمین مـالی طـرح هـای سـرمایه گـذاری، بهـره گیـری از سرمایه گذاری مستقیم خارجی است که به انتقـال تکنولوژی، ارتقای سطح فناوری و کیفیت عرضه کالا و خدمات، توسعه مهارت و مدیریت، افـزایش بهـره وری، توسعه صادرات، افزایش رشد اقتصادی و بهبود سطح رفاه عمومی جامعه می انجامد.
آقازاده اشاره کرد: ثبات اقتصادی، میزان ریسک سرمایه گذاری، وجود زیرساخت هایی نظیر راه ها، بنادر، معافیت های مالیاتی و تسهیل در صدور پروانه های لازم و اعطای یارانه به مسائل خدماتی از با اهمیت ترین عوامل موثر در جذب سرمایه گذار خارجی است که با هماهنگی های انجام شده در نهادها و دستگاه های اجرائی این مسائل مهم به خوبی در استان مرکزی انجام می شود.
وی اظهار داشت: کلید توسعه استان در بخش های مختلف تکیه بر سرمایه گذاری هدفمند است و باید این مهم در حوزه تصمیم سازی و اجرائی اولویت باشد.
استاندار مرکزی گفت: استان مرکزی ظرفیت های بسیاری برای تحقق جهش تولید دارد و برنامه ریزی های مناسبی برای بهره گیری حداکثری از این ظرفیت ها صورت گرفته که در صورت اجرای صحیح برنامه ها و مشارکت تمامی دستگاه های مسئول، شرایط اقتصادی استان بهبود خواهد یافت.


جذب ۵۹ طرح سرمایه گذاری خارجی در استان مرکزی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: این استان با وجود ظرفیت های گسترده در بخش های مختلف اقتصادی میزبان سرمایه گذاران خارجی بوده بطوریکه از شروع انقلاب تا کنون ۵۹ طرح سرمایه گذاری خارجی در این استان جلب شده است.
«سعید فرخی» اضافه کرد: مجوز این طرح های سرمایه گذاری خارجی از طرف وزارت امور اقتصاد و دارایی صادر شده و میزان سرمایه گذاری آنها هم بیش از سه میلیارد و ۲۹ میلیون دلار بوده است.
وی افزود: طرح های سرمایه گذاری خارجی استان مرکزی بیشتر از کشورهای ترکیه، انگلستان، فرانسه، افغانستان، آلمان، هند، اسپانیا، ایتالیا، سوئیس، هلند، اتریش، کره جنوبی، دانمارک، امارات، عربستان، بحرین، چین، ایرلند و ایرانیان مقیم خارج از کشور هستند که فعالیت آنها در حوزه های صنعت، ساختمان، کشاورزی و انرژی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: در مجموع ۳۱ طرح از مجموع ۵۹ طرح سرمایه گذاری خارجی فعال در این استان مربوط به کشورهای آسیایی، ۲۴ طرح از کشورهای اروپایی و چهار طرح دیگر هم باهمراهی و مشارکت ایرانیان مقیم خارج از کشور است.
فرخی افزود: استان مرکزی بعد از استان تهران بیش از دیگر استان های کشور مورد توجه سرمایه گذاران خارجی است که در طول هفت سال فعالیت دولت تدبیر و امید هم برای جذب سرمایه گذاران خارجی اقدامات قابل توجهی در زمینه تامین زیرساخت ها به خصوص در حوزه راه های دسترسی مکان های صنعتی اقدام شده است.

جذب ۳۰ طرح سرمایه گذاری خارجی در استان مرکزی در دولت تدبیر و امید
رئیس مرکز خدمات سرمایه گذاری استان مرکزی هم اظهار داشت: ۳۰ طرح سرمایه گذاری خارجی از مجموع ۵۹ طرح استان در طول فعالیت دولت تدبیر و امید در نقاط مختلف این استان جذب شد که این مهم بیان کننده سهم بیش از ۸۵ درصدی مجموع سرمایه گذاری خارجی استان از ابتدا تا کنون است.
«حسن میرزاخانی» اضافه کرد: استان مرکزی در سال ۹۸ میزبان ۶ سرمایه گذاری خارجی مصوب جدید با حجم یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون دلار در زمینه های مختلف اقتصادی بوده که تا حالا تصویب این حجم سرمایه گذاری خارجی برای این استان در یک سال بی سابقه است.
رئیس مرکز خددمات سرمایه گذاری استان مرکزی اشاره کرد: مجموع سرمایه مصوب ۳۰ طرح سرمایه گذاری خارجی در دولت یازدهم و دوازدهم حدود ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار است
وی افزود: امسال هم ۲ طرح سرمایه گذاری خارجی جدید در زمینه های تولید محصولات آرایشی و بهداشتی و تولید انواع داروهای انسانی از کشورهای عراق و افغانستان بعد از بررسی و پیگیری های مستمر مرکز خدمات سرمایه گذاری استان، مجوز سرمایه گذاری این شرکتها از طرف وزارت امور اقتصاد و دارایی صادر و الان فعال می باشند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مرکزی گفت: سال ۱۳۹۲ سه طرح سرمایه گذاری خارجی در حوزه صنعت به ارزش ۸۲ میلیون دلار در اراک، ساوه و دلیجان، سال ۹۳ یک طرح در زرندیه و ۲ طرح در محلات در حوزه صنعت به ارزش ۱۹ میلیون دلار، سال ۹۴ یک طرح در حوزه صنعت در اراک به ارزش یک و نیم میلیون دلار، سال ۹۵ چهار طرح در حوزه های صنعت و انرژی در شهرستان های اراک، ساوه و ۲ طرح در زرندیه به ارزش ۲۶۸ میلیون دلار به بهره برداری رسید.
میرزاخانی بیان کرد: در سال ۱۳۹۶ هم ۲ طرح در اراک، چهار طرح در ساوه و در شهرستان های محلات، خمین و دلیجان هر کدام یک طرح به مجموع ۶۵۸ میلیون دلار محقق شد.
وی افزود: در سال ۱۳۹۷ هم ۲ طرح در حوزه های صنعت و انرژی در خمین و ساوه به ارزش ۱۸ میلیون دلار، پاررسال هم ۶ طرح در حوزه های صنعت، انرژی و گردشگری در اراک، ساوه(۲طرح)، خمین، آشتیان و دلیجان به ارزش یک هزار و ۵۵۰ میلیون دلار و امسال هم ۲ طرح در حوزه صنعت در ساوه و زاویه به ارزش ۵۰۰ هزار دلار مجوز فعالیت دریافت نمودند.

فعالیت مرکز شبانه روزی فوریت های سرمایه گذاری استان مرکزی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی هم اظهار داشت: مرکز شبانه روزی فوریت های بررسی مشکلات واحدهای تولیدی و سرمایه گذاری استان مرکزی هم فعال شده و امور مربوط هر نوع سرمایه گذاری به خصوص در حوزه خارجی به صورت شبانه روزی و حتی بدون حضور افراد در منطقه پیگیری می شود.
«سعید جعفری کرهرودی» اضافه کرد: در مرکز فوریت خدمات سرمایه گذاری، نمایندگان تمام دستگاه‏‎های مرتبط از قبیل معاونت های مختلف سازمان صمت، جهادکشاورزی، امور مالیاتی، تامین اجتماعی و بانک ها با هدف حل مشکلات تولید و طرح‏‎های سرمایه‎گذاری با اختیار تام حضور دارند.
وی افزود: مرکز شبانه روزی رسیدگی و رفع مشکلات تولید و سرمایه گذاری در سال جهش تولید برای کاهش التهاب در حوزه های صنعتی و سرمایه گذاری به وجود آمده و کارآفرینان استان می توانند بطور شبانه روزی مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی و صنعتی خودرا به این مرکز اعلام کنند و دستگاه های مرتبط هم موظف می باشند تا در کمترین زمان ممکن مشکلات را بررسی و نسبت به رفع آن اقدام کنند
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: تجارت خارجی این استان در سال ۱۳۹۹ با وجود اعمال تحریم های ناجوانمردانه نسبت به سال ۱۳۹۲، ۲۷ و نیم درصد رشد داشته و در حوزه صادرات هم در سال۹۲ کالاهای این استان به کمتر از ۵۰ کشور صادر می شد اما حالا بیش از ۸۵ کشور دنیا میزبان کالاهای صادراتی این استان هستند.
جعفری کرهرودی، تشکیل ۱۶۰ نشست کمیته پایش تجارت خارجی به ۷۲۵ مصوبه و ۸۱ درصد تحقق مصوبات، برگزاری ۵۰ نشست کارگروه توسعه صادرات با ۴۰۵ مصوبه و ۹۰ درصد تحقق، تدوین سند توسعه صادرات استان، اعزام و پذیرش هیات های تجاری از دیگر کارهای استان مرکزی درباب توسعه تجارت در زمان فعالیت دولت تدبیر و امید است.
با توجه به اینکه سرمایه گذاری مستقیم خارجی می تواند نقش زیادی در توسعه اقتصادی کشورها داشته باشد، در کشورهای مختلف دنیا رقابت زیادی برای جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی وجود دارد و کشورهای در حال توسعه به این دلیل به دنبال جذب سرمایه گذاری خارجی هستند تا بدین سان کارهای توسعه ای خودرا سرعت بخشند.
معیارهای اقتصادی نقش اساسی را در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی ایفا می کنند و در کنار اعطای امتیازات و مشوق های اقتصادی به سرمایه گذاران ایجاد بسترهای مطمئن قانونی و اقتصادی می تواند نقش تعیین کننده ای در جذب این نوع سرمایه گذاری داشته باشد.




منبع:

1399/10/23
20:07:06
1059
0.0 از 5
تگهای خبر: تكنولوژی , تولید , جاده , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو