مسترکار - دنیای خودرو
برای جمع آوری تابلوهای برندهای خارجی ضرب الاجل تعیین شد

كشمكش ستاد و بخش خصوصی بر سر میزان قاچاق پوشاك

كشمكش ستاد و بخش خصوصی بر سر میزان قاچاق پوشاك مستر کار: در صورتیکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بتازگی از کاهش 60 درصدی قاچاق پوشاک آگاهی داده و گفته دیگر مشکل پوشاک کشور، قاچاق نیست، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک می گوید این اظهارات غیرکارشناسانه است و به سبب ارزان تمام شدن کالای قاچاق و افزایش بهای تمام شده کالای ایرانی، قاچاق پوشاک امسال نسبت به سال های اخیر بی سابقه است.


مجید افتخاری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به صحبت های اخیر رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص کاهش چشم گیر قاچاق پوشاک، اظهار نمود: اخیراً ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام نموده که قاچاق پوشاک یک سوم شده و به حدود ۵۰۰ میلیون دلار رسیده، بدین سبب مشکل قاچاق در بخش پوشاک وجود ندارد و دستگاه های دیگر باید موانع تولید را برطرف کنند. اما من بعنوان فردی که در بازار فعال هستم، این صحبت ها را غیرکارشناسانه می دانم.
به گفته وی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای محاسبه قاچاق همه اقلام شکاف عرضه و تقاضا را محاسبه می کند. این در حالیست که این مدل برای کالاهایی مانند سیگار که مصرف آن ثابت است درست است، اما در بخش پوشاک جوابگو نیست. چونکه بخش عمده ای از خرید پوشاک خرید لذت جویانه و برای تفریح است.
قاچاق ارزان شد، کالای ایرانی گران!
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک با اعلان اینکه مجموعه روندهایی تمایل و گرایش به قاچاق را بیشتر می کند، اشاره کرد: هم اکنون به سبب شیوع ویروس کرونا بازارهای که با برندهای معروف جهانی قرارداد بسته بودند سفارشات خودرا کنسل کردند، این شرکت های ترکی، بنگلادشی چینی و غیره نیر سفارش ها را بصورت کیلویی می فروشند. اطلاعات کف بازار نشان میدهد محصولات قاچاق هم اکنون حتی بصورت تنی و با قیمت خیلی نازل وارد کشور شده تاجایی که مثلاً کالای ۵۰ دلاری بصورت کیلویی تا ۵ دلار تهیه شده است.
وی اضافه کرد: موضوع دوم که موجب جذابیت برای کالای قاچاق شده، محدودیت غیرکارشناسانه وزارت صنعت، معدن و تجارت برای واردات برخی مواد اولیه همچون نخ ها است که سبب شده قیمت کالای ایرانی بسیار گران تر از متوسط دنیا تمام شود. بدین سبب در شرایطی که کالای خارجی ارزان به کشور قاچاق می شود، بهای تمام شده کالای ایرانی افزایش قیمت داشته است و این شکاف به قدری عمیق شده که گرایش به قاچاق بالا رفته است. بطور کلی پیش بینی می شود که در سال ۱۴۰۰ قاچاق به شکل بی سابقه ای افزایش یابد.
افتخاری با اعلان اینکه با توجه به این دو نقطه لطمه پذیر معین نیست چگونه حرف از کاهش قاچاق پوشاک شده است، اظهار نمود: البته تحلیل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کاهش قاچاق به سبب کاهش تقاضای پوشاک است.
تعیین اولتیماتوم برای جمع آوری تابلوهای برندهای خارجی
وی در ادامه از ابلاغیه جدید ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به مراکز تجاری، مال ها و مراکز عمده فروش و پخش پوشاک آگاهی داد که برمبنای آن لیستی از نشان های تجاری محرز قاچاق پوشاک انتشار یافته که تا اختتام تیر ماه سال جاری باید به تابلوهای واحدهای عرضه کننده با عنوان این نشان های تجاری جمع آوری شود و بعد از اتمام مهلت یاد شده هر گونه پوشاک در واحدهای صنفی، تجاری، مغازه ها و سایر واحدهای عرضه کننده این برندهای بعنوان کالای مظنون به قاچاق جمع آوری خواهد شد.
فهرستی از برندهایی که سال ها قبل از بازار ایران رفته اند!
َ این در حالیست که بگفته این مقام صنفی در فهرست یاد شده هیچ یک از برندهای اصلی کالای قاچاق وجود ندارد، بازیگران اصلی بازار قاچاق حذف شده اند و بجای آنها، برندهایی که سالهاست ایران را ترک کردند یا اصلاً در بازار حضور نداشتند در لیست قرار گرفته اند که این برای فعالان بازار سوال ایجاد کرده، اما تا حالا ستاد پاسخی به این پرسش نداده است.
وی اضافه کرد: از جانب دیگر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تمرکز خودرا بر روی تابلوها گذاشته، اما باید زودتر به مقابله با متخلفان ورود کند و کالاهای قاچاق را از بازار جمع کند.
مجوز همه برندهای خارجی منقضی شده
افتخاری در ادامه اصرار کرد که هم اکنون مجوز همه برندهای خارجی منقضی شده، اما اظهار داشت: نماینده برخی نمایندگی های سابق برندهای خارجی که با مجوز در کشور فعالیت می کردند حالا مدعی تولید داخل هستند، اما این مسئله دو مشکل به وجود می آورد. اول اینکه فعالیت آنها باتوجه به تمام شدن زمان مجوز برخلاف قانون است و به لحاظ بین المللی نیز استعلام از برندهای مطرح نشان میدهد کالاها در داخل کشور زیر نظر شرکت های خارجی و قوانین آنها فعالیت نمی کنند. موضوع دوم این که این نمایندگی ها می توانند با همین روش کالای قاچاق خودرا عرضه کنند.
وی با تاکید بر این که تولید همه کالاهای خارجی در کشور هم اکنون غیر قانونی می باشد، اشاره کرد: در گذشته این برندها با این شرط که ۵۰ درصد تولید خودرا صادر کنند و برای برندهای داخلی بازار صادراتی ایجاد کنند در کشور فعالیت می کردند، اما هم اکنون تولید داخل برندهای خارجی فقط فرار رو به جلو است. در گذشته هم این برندها قسمتی از محصولات را از مبادی قانونی وارد کشور و بخش دیگر را بصورت قاچاق وارد می کردند، اما مجوز فروش همه آنها را داشتند.
تحریم مانع حضور تولیدکنندگان در بازارهای خارجی
افتخاری با اشاره به این که بازشدن درهای واردات کشور در زمان دولت اصلاحات موجب زمین گیر شدن برندهایی شد که قبل از آن به اروپا و ایتالیا پوشاک صادر می کردند، اشاره کرد: هم اکنون تولید کنندگان داخلی به سبب شرایط تحریم شرایط حضور در بازارهای بین المللی را ندارند و اگر بازارهای داخلی را هم از دست بدهند وضعیت خوبی پیش روی آنها نخواهد بود.
وی در آخر بزرگترین دغدغه حال حاضر صنعت پوشاک را قاچاق عنوان نمود و اظهار داشت: کاهش اخیر نرخ ارز نیز قاچاق پوشاک را توجیه پذیر کرده و گزارش های کف بازار نشان میدهد قاچاق پوشاک امسال نسبت به سال های اخیر بی سابقه است.




منبع:

1400/04/13
11:59:18
499
5.0 از 5
تگهای خبر: افزایش قیمت , تولید , دستگاه , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو