در تولید كره خودكفا نشده ایم، مصرف كاهش یافته است

در تولید كره خودكفا نشده ایم، مصرف كاهش یافته است به گزارش مستر کار عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده های لبنی اظهار داشت: در تولید کره خودکفا نشده ایم، چونکه شیرمازادی تولید نشده تا چربی بیشتری از آن برای تولید کره استحصال شود بلکه این خودکفایی بیشتر ناشی از کاهش مصرف کره به علت افزایش قیمت آن و ورود مارگارین به سفره های مردم است.



محمد فربد در گفت و گو با ایسنا با اعلان اینکه برپایه گزارش های مرکز آمار ایران سالانه کمی بیشتر از ۸ میلیون تن شیر در کشور تولید می شود، اظهار داشت: برپایه این گزارش ها ضریب رشد تولید شیرخام سالانه ۱.۴ درصد بوده که این عدد زمینه خودکفایی را در تولید محصولات لبنی همچون کره فراهم نمی کند.

وی افزود: سرانه مصرف لبنیات در کشورهای توسعه یافته بیشتر از ۳۰۰ کیلوگرم و در ایران بین ۷۰ تا ۸۰ کیلوگرم است و این عدد کاهشی است. همینطور در کشورهای توسعه یافته حداقل دستمزد ساعتی ۱۰ دلار و در ایران حداقل دستمزد ساعتی حدود یک دلار است و از سویی قیمت شیرخام در داخل کشور به نرخ جهانی آن نزدیک شده است. در چنین حالتی بدیهی است که قدرت خرید آن دسته از کالاهایی که مشمول یارانه دولتی نمی شوند، کاهش پیدا کند.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده های لبنی افزود: در گذشته سالانه حدود ۴۰ هزارتن کره وارد کشور می شد که سرانه مصرف آن برای ۸۰ میلیون نفر ۵۰۰ گرم بود؛ در حالیکه سرانه مصرف کره در کشورهای توسعه یافته حداقل ۳ تا حداکثر ۶ کیلوگرم است. این یعنی با سرانه مصرف کره در دنیا هم فاصله زیادی داریم.

مارگارین جایگزین کره حیوانی شده است

وی با اعلان اینکه گفته می شود در تولید کره خودکفا شده ایم در حالیکه این ادعای نادرستی است، اظهار داشت: شیرمازادی تولید نشده تا چربی بیشتری از آن برای تولید کره استحصال شود بلکه این خودکفایی بیشتر ناشی از کاهش مصرف کره به سبب افزایش قیمت آن و ورود مارگارین به سفره های مردم است.

فربد خاطرنشان کرد: به واردات روغن نباتی ارز ۴۲۰۰ تومانی تعلق می گیرد و روغن نباتی هم پایه تولید مارگارین است که با نام مجعول کره گیاهی عرضه می شود. اما واردات کره حیوانی با ارز نیمایی مجاز است. ازاین رو واردات کره حیوانی به سبب بالا بودن قیمت ارز توجیه اقتصادی ندارد و طبیعی است که مارگارین به سبب قیمت مناسب جایگزین کره حیوانی شود. حتی قیمت تمام شده کره حیوانی داخلی هم فراتر از قیمت مارگارین است.

وی در ادامه اظهار داشت: وقتی سرانه مصرف لبنیات کاهش پیدا کند شیرمازاد به سمت کارخانه های شیرخشک که روز به روز تعداد آنها درحال بالا رفتن است، هدایت می شود. این کارخانه ها هم مبادرت به تولید شیرخشک و خامه می کنند و چون شرایط نگهداری خامه دشوار است آنها هم به تولید کره یا روغن حیوانی روی می آورند.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده های لبنی ضمن اشاره به این که بهتر است مسؤلان جهاد کشاورزی به این موضوعات توجه بیشتری داشته باشند، اظهار داشت: اگر شرایط این گونه پیش برود طبیعتا در همه چیز خودکفا خواهیم شد چون مردم دیگر قدرت خرید هیچ کالایی را نخواهند داشت.





منبع:

1400/04/23
19:35:35
5.0 / 5
149
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو