مسترکار - دنیای خودرو

ضرورت اكتشافات جدید و جایگزینی ذخایر سنگ آهن

ضرورت اكتشافات جدید و جایگزینی ذخایر سنگ آهن مستر کار: برمبنای آخرین ویرایش مطالعات طرح جامع فولاد کشور، ذخایر سنگ آهن کشور تنها تامین کننده نیاز کشور تا سال 1417 خواهد بود و ضرورت دارد اکتشافات جدید در این عرصه انجام شده و ذخایر سنگ آهن کشور جایگزین شود.


به گزارش مستر کار به نقل از ایرنا برمبنای آخرین ویرایش مطالعات طرح جامع فولاد کشور که بتازگی پخش شده، ذخیره زمین شناسی سنگ آهن کشور پنج میلیارد تن و ذخیره قابل استخراج آن ۲.۹ میلیارد تن تخمین زده می شود.
بر اساس مطالعات انجام شده برای تحقق هدف چشم انداز ۱۴۰۴ که در آن دستیابی به سالیانه ۵۵ میلیون تن فولاد خام پیش بینی شده، به ۱۶۰ میلیون تن سنگ آهن نیاز است؛ چیزی که به سبب کافی نبودن اکتشافات، آینده خوبی ندارد.
در این صورت و تولید کامل مطابق برنامه های واحدهای فولادی، بیش از ۸۰۰ میلیون تن سنگ آهن کشور تا سال ۱۴۰۴ مصرف می شود.
بر این اساس با استخراج سالیانه ۱۶۶ میلیون تن سنگ آهن، ذخایر کشور حدودا تکافوی حدود ۱۳ سال پس از افق ۱۴۰۴ را خواهد داد و چندی نمی گذرد که ذخایر سنگ آهن تمام می شود.
کارشناسان باور دارند با آنکه سازمان های تخصصی کشور همچون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در سال ۱۳۹۷ هشدار جدی داده بودند که ذخایر معدنی مانند سنگ آهن با روند اکتشاف موجود رو به پایان است، اما تا حالا اقدام عملیاتی و اصلاح ساختار اکتشاف در کشور انجام نشده است.
در این راستا بتازگی دیوان محاسبات کشور نیز نسبت به پایان ذخایر سنگ آهن کشور تا ۱۸ سال آینده ابراز نگرانی کرده است. طبق گزارش این نهاد، عدم انجام اکتشافات جدید و جایگزینی ذخایر سنگ آهن مصرف شده عامل از میان رفتن پشتوانه تامین مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات وابسته به فولاد شناخته شده است.
کارشناسان باور دارند زمانی به اهداف مدنظر در کشور می رسیم که مطالعات و اکتشافات کامل، عمقی و هدفمند باشند. این در حالیست که تا حالا اکتشافات معدنی به سبب نبود اکتشاف یکپارچه و سیاست گذاری واحد کامل نبوده و دراین زمینه زیان هایی به چرخه تامین مواد اولیه موردنیاز صنایع معدنی وارد شده است.
گفته می شود امروز به یک جهش بزرگ در اکتشاف نیاز است، به نحوی که می توان گفت دیگر تغییرات و روند فعلی پاسخ گوی نیاز اکتشافی کشور در زمینه مواد اولیه مهمی چون سنگ آهن، مس، سرب و روی، بوکسیت و طلا نیست.
همچنین در کنار راهکارهای مطرح شده برای ارتقای تولید سنگ آهن مورد نیاز کشور، بر توسعه بخش فرآوری هم تاکید می شود.
در این زمینه نیاز داریم تا عیار حد اقتصادی سنگ آهن و همچنین نوع آن که هم اکنون فقط محدود به سنگ آهن های مگنتی محدود شده را توسعه دهیم تا به پرعیارسازی و فرآوری سنگ آهن های هماتیت کمک نماییم.
"سعید عسکرزاده" دبیر انجمن سنگ آهن ایران در این خصوص به خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: در تعیین میزان ذخایر قابل استحصال برای تولید، باید به مولفه های دیگری غیر از مسائل فنی هم توجه کرد، بطور مثال بخش عمده ای از برداشت و استخراج معادن بعنوان باطله در سر معادن جدا می شود.
این مقام صنفی افزود: این که تا چه عیاری را بعنوان باطله، اطلاق و جداسازی کرده و چه درصدی از سنگ را بعنوان کانی شناسایی نماییم و در فرآوری از آن بهره گیری نماییم، به دو مولفه فناوری و قیمت محصولات بالادستی وابسته است.
وی گفت: طبیعی است اگر قیمت ها بطور نسبی تغییر کرده یا به سمت واقعی شدن قیمت ها برویم، آن گاه خیلی از ذخایر، قابلیت استخراج پیدا می کنند و در این صورت، پیش بینی ما از عمر معادن سنگ آهن و ذخایر موجود تغییر خواهدنمود.
دبیر انجمن سنگ آهن ایران، به باطله های معدنی اشاره نمود که برمبنای فناوری های قدیمی بعنوان باطله محسوب می شدند، اما امروز می توان از آنها بهره برداری نمود.
وی همین طور به معادن «هماتیتی» اشاره نمود که حالا در زنجیره تولید سیمان قرار دارند و هنوز وارد زنجیره تولید فولاد نشده اند که در این صورت، محاسبات را تغییر خواهند داد.



منبع:

1400/05/08
12:12:46
794
5.0 از 5
تگهای خبر: تولید , فناوری , فولاد , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو