مسترکار - دنیای خودرو
در اعتراض به یك برنامه تلویزیونی صورت گرفت؛

نامه نماینده فعالان اقتصادی مناطق آزاد به مرتضی بانك

نامه نماینده فعالان اقتصادی مناطق آزاد به مرتضی بانك مستر كار: دبیر اجرایی شورای هماهنگی و همكاری فعالان اقتصادی مناطق آزاد درباره موارد پخش شده در برنامه ثریا، نامه ای به مرتضی بانك مشاور رییس جمهور نوشت.


به گزارش مستر كار به نقل از روابط عمومی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در نامه «محمد صادق مبرهن نیاكان» دبیر اجرایی شورای هماهنگی و همكاری فعالان اقتصادی مناطق آزاد به مرتضی بانك آمده است:

۱-بیش از دو دهه از فعالیت این مناطق كه به اعتراف همین برنامه هیچگونه اعتباری جهت احداث یا تكمیل زیر ساخت های لازم برای اجرای پروژه مناطق آزاد از سوی دولت و نظام برایشان در نظر گرفته نشده می گذرد و اطلاق تهمت سكوی واردات و قاچاق به كشور از همان ابتدای فعالیت این مناطق (سال ۷۴ به بعد) توسط بلندگوهایی مطرح شده و چون استدلال خویش را همواره بنا به اطلاعات و ارقام غیردقیق و غیرعلمی پایه گذاری می نمایند ؛ طبیعی است كه هیچ وقت حاضر به شنیدن واقعیات موجود این مناطق و آمار و ارقام مستند نبوده و نیستند و معمولا بر همین دور باطل خود اصرار دارند. شاید آنچه این گروه را به انعكاس بیشتر این موارد كذب ترغیب می نماید عدم دفاع لازم و قدرتمندانه در مقابل این هجمه ها طی دو دهه گذشته بوده كه آنان را حتی به باور دروغ هایی كه می گویند رسانده است. بنابر اطلاعات و آمار رسمی موجود، كل میزان واردات كالای مسافری تمامی مناطق آزاد كشور كه بزعم دشمنان این مناطق امكان قاچاق كالا به سرزمین اصلی را دارند كمتر از یك میلیارد دلار در سال می باشد كه در مقایسه با آمار مسافرین ورودی مرزهای رسمی، واردات تجاری و قاچاق سازمان یافته از مرزهای رسمی و غیررسمی نسبت یك به صد می باشد و این در صورتی است كه كالای مسافری منطقه در بدو ورود توسط سازمان های مناطق آزاد به نمایندگی دولت مشمول دریافت عوارض گمركی ویژه مناطق آزاد بوده و به صورت دقیق ثبت و ضبط می شوند و در هنگام خروج هم در صورت اعمال كنترل های لازم توسط گمرك جمهوری اسلامی و سایر نهادهای ذیربط می بایستی با كارت معافیت مسافری كه تهیه آن هم مستلزم پرداخت عوارض به سازمان های یاد شده می باشد، قادر به ورود سرزمین اصلی خواهند شد.

بنابراین ملاحظه می فرمایید روند ورود و خروج كالای مسافری به مناطق آزاد در صورت انجام تكالیف دستگاه های ذیربط نمی تواند مشمول واژه قاچاق باشد و اساسا" در صورت خروج كالای مسافری بدون دریافت كارت معافیت، هیچگونه مسئولیتی به عهده سازمان های مناطق آزاد نبوده و راساً گمرك جمهوری اسلامی و سایر نهادهای كنترلی بنا به وظایف ذاتی دارای تعهد قانونی بوده و می بایستی پاسخگو باشند كه متاسفانه به انحای مختلف از اجرای این وظیفه خطیر شانه خالی می نمایند.

۲- در مورد عدم توفیق در زمینه تولید یا پردازش كالا در این مناطق ابتدا باید بررسی نماییم كه انجام این كار در مناطق آزاد چه مزیت هایی دارد و آیا در این بحث، مناطق آزاد تافته جدا بافته بوده یا بقول حضرتعالی متاثر از سیاست های كلی موجود در سرزمین اصلی و حدودا با همان مصائب و مشكلات و بعضاً برخوردهای سخت گیرانه تر مواجهند. اگر واقعاً بنا به ادعای مجریان برنامه و بخصوص مسئول عرضه آمار گرافیكی، مناطق آزاد دارای مزایا و مواهب بی شمار نسبت به سرزمین اصلی می باشند تنها دو علت را می توان دلیل ناكامی در این بخش در نظر گرفت، اولاً سرمایه گذاران و فعالین اقتصاد داخل و خارج كشور درست توجیه نشده و از این مزایای بیكران بی خبر هستند و یا اینكه از ضریب هوشی و فراست كمتری نسبت به فعالین اقتصادی سایر كشورها برخوردار می باشند كه از این مواهب اعطایی استفاده نمی نمایند و احتمالاً از بابت كفران نعمت دچار عذاب الهی شده اند.

ما بعنوان فعالینی كه پیش از دو دهه در این مناطق فعالیت نموده ایم با قاطعیت و مستندات لازم اعلام می نماییم كه مزایای تولید و كارهای صنعتی در این مناطق به دلایل مختلف از سرزمین اصلی كمتر بوده و معارضان بیشتری در جهت ادامه فعالیت دارند و اساسا " هر نوع فعالیت در این جهت با حداكثر نگاه بدبینانه همراه بوده و اصل بر مجرمیت اینگونه فعالین می باشد مگر بتوانند برائت خویش را با طی هفتاد خان رستم به نهادها و ارگان های دولتی و نظارتی سرزمین اصلی اثبات نمایند.

۳- در مورد جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی هم شعارهای زیادی داده شده و دائماً بر طبل باطل خود می كــوبند. سوال اینجاست كه قوای سه گانه در سرزمین اصلی و مشخصاً سازمان جذب سرمایه گذاری زیر مجموعه وزارت اقتصاد و دارایی چه توفیقاتی طی چهل سال قبل در زمینه ماموریت اصلی خود كسب نموده و اساسا" و رسماً اعلام نمایند كه جذب سرمایه گذاری در مناطق آزاد چه مزیتی نسبت به سرزمین اصلی دارد. آیا نا هماهنگی های موجود در چرخه سیاست گذاری و اجرایی در بخش های مختلف، اصلی ترین عامل عدم توفیق جذب سرمایه گذاری و تولید اعتماد در فعالین اقتصادی نبوده است ؟ آیا بخشی نگری و افكار جزیره ای سازمان ها و ارگان های دولتی كه معمولاً فاقد نگاه ملی هستند در فرار سرمایه و سرمایه گذاران بی تاثیر بوده است ؟

مناطق آزاد می توانست در این زمینه موفق باشد چنانچه قوانین و مقـررات و مزایای مطلــوب آن از نوشته محصور در كتاب به عرصه عمل می رسید. به صورت مثال آیا قوانین پولی و بانكی مناطق آزاد بعد از دو دهه به صورت شفاف تدوین و ابلاغ گردیده و به مرحله اجراء درآمده یا هنوز مسئولین محترم مشغول چانه¬زنی در راهروهای بانك مركزی و جلسه هیئت محترم وزیران در این خصوص هستند ؟ ازاین رو جذب سرمایه و سرمایه گذاران مستلزم تولید زمینه های لازم در این خصوص است كه متاسفانه عمدا یا سهواً در مناطق آزاد انجام نشده و این بهترین دلیل در عدم توفیق این مناطق همانند سرزمین اصلی در مبحث جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی می باشد.

۴- در مورد تولید مناطق آزاد جدید با احترام زیادی كه برای جنابعالی و سایر عزیزان قائلیم، این شورا هم مخالف انجام آن بوده و معتقدیم ابتدا به ساكن تكلیف این هفت فرزند ناخلف سرراهی كه بعنوان سیبل مناسبی جهت توجیه دست اندركاران سازمان ها و ارگان های دولتی و سایر قوا در ناكارآمدی عملكردشان در سرزمین اصلی محسوب می شوند را مشخص نماییم و سپس به فكر افزایش تعداد اعضای خانواده باشیم. "به قول معروف یك ده آباد بهتر از ۱۰۰ شهر ویران است. "

در آخر ضمن تشكر از بابت زحمات فراوانی كه در خلال این مدت كوتاه متحمل شدید، آمادگی خویش را در همراهی در هر مرجعی جهت بیان واقعیت موجود مناطق آزاد و برطرف نمودن مسائل و مشكلات آن اعلام می نماییم.

1396/11/10
17:29:12
4722
5.0 از 5
تگهای خبر: سرمایه گذاری , گمرك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو