مقام اتاق خراسان رضوی:
پشتیبانی از تولید کشور محدود به چند کالا شده است
ایرنا- رئیس کمیسیون تجارت اتاق تجاری، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی اظهار داشت: جهش و پشتیبانی از تولید محدود به چند کالا در کشور شده است که شامل خودرو، لوازم خانگی، محصولات پتروشیمی و فولاد می شود که عمدتاً تحت حمایت دولت هستند.
محمدحسین روشنک روز پنجشنبه در نشست اعضای کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید با اعضای اتاق تجاری خراسان رضوی اضافه کرد: جهش تولید فقط در کارخانه لوازم خانگی و خودرو نیست، جهش تولید در زیربنای اقتصاد و حل مشکلات در بخشهای دیگر مانند بورس و همین طور متصل شدن به اقتصاد دنیاست.
وی افزود: مشکل اساسی اقتصاد کشورمان این است که ثروت، دارایی و سرمایه داری و کارآفرینی را به رسمیت نشناختیم و اگر این مشکل حل نشود، نمی توان سرمایه یا کارآفرین را جذب کرد.
رییس کمیسیون تجارت اتاق تجاری، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی اظهار داشت: هم اینک کالایی از ژاپن یا کره جنوبی به بندر ایران می آید، از بندر ایران به عراق می رود، از عراق به کردستان عراق و از آنجا توسط کوله بران به مردم ایران می رسد و در نهایت بصورت نیمه قاچاق به مشهد می آید و در مشهد هم ۳۰ درصد زیر قیمت کالای داخل فروخته می شود، بعد باید بررسی کرد که تولیدکننده مشهدی و ایرانی گران می فروشد یا گران فروشی می کند یا اصلا نرخ تمام شده در ایران بالاست؟ مشکل اقتصاد ما درست اینجاست؟
روشنک تصویب قانون تسهیل کسب وکار در مجلس را یکی از قوانین مطلوب برشمرد و اظهار داشت: این قانون، حمایت کننده است، مانند قانون در نظر گرفتن مالیات برای خانه های خالی نیست که از پیشرفت ساخت و ساز پیشگیری کند و حتی با برنامه دولت جدید در خصوص ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال نیز در تضاد است.
مهاجرت و تحریم را ۲ معضل اصلی بخش تولید دانست
رییس کمیسیون سرمایه گذاری، بازار و پول اتاق تجاری خراسان رضوی نیز در این جلسه اظهار داشت: جهش تولید را باید بیشتر در راهکارهای کوتاه مدت و رونق تولید را در راهکارهای میان مدت و طولانی مدت دنبال کرد.
محمد علی چمنیان اضافه کرد: متاسفانه اولین راهکاری که برای پشتیبانی از تولید به ذهن مسئولان می رسد، تامین مالی است، همیشه سریعترین راه حل را پیدا می کنند که تولیدکننده از بانک پول بگیرد، در صورتیکه گوشه های تاریک تری در مشکلات بخش تولید وجود دارد.
وی مهاجرت و تحریم را ۲ معضل اصلی بخش تولید دانست و افزود: هم اینک پدیده مهاجرت در همه طیفها همچون سرمایه داران و کارآفرینان رخ داده است، سرمایه هایی که از کشور خارج می شوند، ۱۰۰ برابر عدد سرمایه های خارجی است که دولت درصدد جذب آنهاست.
رییس کمیسیون سرمایه گذاری، بازار و پول اتاق تجاری خراسان رضوی اظهار داشت: در زمینه نخبگان دانش بنیان و صنعت و حتی افراد ماهر فنی نیز مهاجرت بالا رفته است، مهاجرت به شدت مخل بخش صنعت شده و باید خلق ثروت برای صنعت را در اولویت قرار داد.
چمنیان اضافه کرد: تحریم، مساله جدی دیگر بخش تولید است، یکی از مولفه های یک تولید خوب، صادرات محور بودن آنست، متاسفانه صادرات کالاهای ما محدود به کشورهای افغانستان یا کشورهایی فقیر یا تحت تحریم شده و از کشورهای عربی ثروتمند اطرافمان یا کشورهای اروپایی غفلت کرده ایم.
وی افزود: صادرات به کشورهای عربی و اروپایی دشوار و نقل و انتقالات پولی بسیار گران است در صورتیکه کیفیت برخی تولیدات در کشور آن قدر بالا رفته است که ظرفیت صادرات به کشورهای اروپایی و عربی را دارد.
راهکار رسیدن به توسعه اقتصادی، همگرایی در نگرشها نسبت به اقتصاد است
نایب رئیس اتاق تجاری، صنایع و معادن و کشاورزی ایران هم در این جلسه اظهار داشت: ثروت آفرینی فقط از مسیر اقتصاد، قابل تحقق است و باید برای انحصاری بودن آن تدبیری اندیشید برای اینکه با نگرش تبعیض آمیز فعلی در محیط اقتصادی نمی توان کاری از پیش برد.
محمد امیرزاده اضافه کرد: هم اینک نقدینگی زیادی در کشور وجود دارد اما زیرساختها جهت استفاده مطلوب از این نقدینگی کامل نیست و به صورتی فقر را ایجاد کرده است.
وی افزود: راه حل رسیدن به توسعه اقتصادی، همگرایی در نگرشها نسبت به اقتصاد است پس اگر به دنبال رونق و جهش در تولید هستیم باید نگرشها دراین زمینه همسو شود.
فصل الخطاب ما باید قانون "بهبود مستمر فضای کسب و کار" باشد
رییس هیات مدیره انجمن شرکتهای دانش بنیان خراسان رضوی نیز در این جلسه اظهار داشت: فصل الخطاب ما باید قانون "بهبود مستمر فضای کسب و کار" باشد و باید از موازی کاری اجتناب کرد و همه زیر بیرق قانون مزبور قرار بگیرند و اگر نقایصی دارد آنها را برطرف کنند.
مهدی مدنی اضافه کرد: ۱۰ سال است که قانون بهبود مستمر فضای کسب وکار تصویب شده اما درصد کمی از آن عملیاتی شده است در صورتیکه اجرای این قانونی می تواند در خیلی از موارد راهگشا باشد خصوصاً اینکه به همراه تشکلهای بخش خصوصی این قانون نیز ذیل اتاق تجاری قرار گیرد
وی افزود: اینکه چهار شرکت خصوصی را در کنار هم قرار داده و نام آنرا خصولتی بگذاریم، توجه به بخش خصوصی نیست، باید به بخش خصوصی خصوصاً تشکلهای آن اعتماد کرد و از آنان در حل مشکلات مشورت گرفت.
احمد اثنی عشری رئیس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق تجاری، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این جلسه اظهار داشت: اگر سیاست اصلی، پشتیبانی از بخش تولید است چرا نرخ مالیات برای این بخش کاهش نیافته و بتازگی نیز سازمان امور مالیاتی درخواست افزایش نرخ مالیات را داده است؟
از این مطلب مسترکار خوشتون اومد؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان مسترکار در مورد این مطلب
نظرتون درباره ی این مطلب مسترکار چیه؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵