مسترکار - دنیای خودرو
استاندار كرمان:

برخی خواسته های کارگران زغال سنگ باید درسطح ملی حل شود

برخی خواسته های کارگران زغال سنگ باید درسطح ملی حل شود استاندار کرمان با اشاره به مشکلات کارگران زغال سنگ این استان اظهار داشت: کارگران معترض معادن زغال سنگ 17 خواسته داشتند که 12 مورد را با تعدیل خواسته ها و فشار بر کارفرما حل کردیم اما پنج مورد دیگر ملی است.


به گزارش مستر کار به نقل از خبرگزاری ایرنا، علی زینی وند شامگاه چهارشنبه در نشست شورای معادن استان کرمان با اشاره به این که حرف نسنجیده یک مدیر بین کارگران، کشور را گرفتار می کند گفت: مسائل کارگری معادن زغال سنگ کرمان را در وضعیت پیچیده فعلی کشور دریابید.
وی اشاره کرد: برنامه هفتم و بودجه سالانه ۱۴۰۱ روی میز است و در این خصوص چند قانون مشکلات کارگران را رفع می کند پس نظرات را از استان بگیرید.
استاندار کرمان اظهار داشت: پیشنهاد می شود بعنوان اورژانسی ترین تقاضا، ظرف یک هفته آتی کمیته زغال سنگ احیا شود و حقوق دولتی این معادن را که درآمد آنچنانی برای دولت ندارد، معافیت بدهیم.
زینی وند اظهار داشت: تنها خواسته ما از صنعت زغال سنگ باید اکتشاف و استخراج از پهنه های جدید معدنی و حفظ و افزایش اشتغال در این عرصه و تامین کک برای صنایع فولاد باشد.
استاندار کرمان اشاره کرد: دولت اصلا نباید چشم داشتی به درآمد حقوق دولتی معادن زغال سنگ داشته باشد و با این اقدام می تواند کاری برای کارگران این معادن انجام دهد.
وی اظهار داشت: شرایط بازنشستگی در معادن دولتی زغال سنگ در حیطه وزارت کار است پس در فعالیت این معادن دخالت می کنند در صورتیکه پیچیدگی این معادن را نمی دانند.
زینی وند تصریح کرد: ما برای استان کرمان تصمیم می گیریم در صورتیکه اعلام یک نظر نظم استان را برهم می زند.
وی اظهار داشت: همین طور خواهشمندیم وزارت صمت شورای عالی معادن را با دستور کار کرمان تشکیل دهد که این اقدام در حقیقت به رفع مشکلات کشور کمک می نماید و مسائل کارگری را می توانیم در این راه رفع نماییم.
استاندار کرمان همین طور اضافه کرد: مساله کارگری معادن زغال سنگ استان کرمان و کرومیت فاریاب کل استان را درگیر کرده پس چندین نشست شورای تامین و دهها نشست کمیسیون کارگری برای این کارگران داشتیم.
زینی وند اشاره کرد: اگر هماهنگی و تدابیر درباب حل این مشکل استان وجود نداشت این مسائل به مشکلی ملی تبدیل می شد، کوچکترین مسائل در استانها کشور را فلج می کند و این که مانع عواقب آن می شویم دلیل بر سادگی موضوع نیست.
وی با اشاره به مدیریت اعمال شده برای حل مشکلات ناشی از اعتراض های کارگران طی سال قبل و امسال اظهار داشت: دراین زمینه کارگران و مدیران حرف صحیح می زنند اما در صنعت زغال سنگ باید تصمیمات بصورت ملی اتخاذ شود.
زینی وند با اعلان اینکه قوه قضاییه مسئولان را مجبور کند که در عمق زمین در محل فعالیت کارگران زغال سنگ حضور یابند اظهار داشت: من تا آخرین نقطه این معادن رفته و دیده ام این کارگران واقعا وضعیتی دشوار دارند.
وی افزود: چند شرکت بزرگ معدنی با درآمد خوب داریم نه فقط این کارگران تفاوت های حقوق خودرا با دیگر معادن می بینند، حتی قضات، مسئولان و فرمانداران مشتاق کار در شرکت های معدنی هستند.
استاندار کرمان عنوان کرد: اگر کسی در برخورد با چالش ها با خاصیت های مدیریتی آشنا نباشد، این استان گرفتار عواقب بسیاری می شود.
وی افزود: بحث فوری ما زغال سنگ است و کارگران عزیز ما در مخاطرات جاده ای به تهران رفتند و فکر کردند ما نمی خواهیم اما برخی مشکلات در سطح استانی رفع نمی گردد در صورتیکه یک تصمیم کارگری می تواند کل کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
۱۶ هزار میلیارد تومان از حساب شرکت های بزرگ به کرمان آمد
استاندار کرمان افزود: نشستی مفصل با حضور نمایندگان در تهران داشتیم و شرایط ۲۰ درصد تخفیف مالیاتی معادن این است که این استان بخش عمده حقوق دولتی معادن کشور را به خزانه واریز می کند که رقم بالایی است، ضمن آنکه دراین زمینه نشست های مفصلی در استان داشتیم.
وی اضافه کرد: از این حقوق دولتی باید ۱۵ درصد به استان برگردد که تعلق نمی گیرد پس یکی از راهکارهایی که می توانیم از آن استفاده نمائیم، طی یکسال گذشته با تاکید اتفاقاتی در استان افتاده است.
زینی وند اظهار داشت: همین طور برای تمرکز حساب شرکت های بزرگ از چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سال ۹۸ که به بانکهای استان کرمان سپرده شد، این رقم در ۶ ماهه نخست سال جاری به ۱۶ هزار میلیارد تومان رسید.
وی تصریح کرد: این آمار افزایش قابل توجهی داشته و نزدیک به چهار برابر شده اما باز هم باید بیشتر شود و بر طبق هدف گذاری تا اختتام امسال این رقم به مرز ۳۰ هزار میلیارد تومان می رسد.
استاندار کرمان اضافه کرد: همین طور از قبل بازگشت این منابع معادن به بانکهای کرمان ۱۲ هزار شغل در این استان ایجاد می شود.
وی عنوان کرد: بخش دیگر دریافت ۲۰ درصد معافیت مالیاتی معادن است که بصورت کلی فعالیت کلیه معادن در توسعه پایدار، حفظ محیط زیست و اکتشافات در کارگروه مربوطه بررسی در صورت احراز شرایط برای شورا سقف تخفیف را لحاظ می نماییم که کمکی به استان است.
زینی وند اشاره کرد: ایمیدرو تقاضای ۲۰ درصد معافیت مالیاتی را به شورای معادن بدهد که این پول به استان کرمان برگردد.
به گزارش مستر کار به نقل از خبرگزاری ایرنا رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این جلسه اظهار داشت: شرکت های گل گهر، گهرزمین و ماهان درخواست استفاده از ظرفیت ۲۰ درصد معافیت مالیاتی را به شورای معادن ارائه کردند و موافقت اولیه با آن انجام شده و نیاز به مصوبه شورا برای کارگروه بررسی لازم است.
مهدی حسینی نژاد افزود: دراین زمینه کارگروهی با مصوبه شورای معادن استان کرمان شکل گرفته که درخواست معافیت مالیاتی معادن در این جلسه بررسی می شود که این اتفاق در استان برای شرکت مس افتاد.
وی با اشاره به آثار مثبت این اتفاق برای استان اظهار داشت: شرکت معدنی و صنعتی گل گهر باید سه هزار و ۶۹۸ میلیارد تومان مالیات به دولت پرداخت کند که در صورت اجرای قانون ۲۰ درصد معافیت مالیاتی معادن، معادل ۷۳۰ میلیارد تومان از این محل، صرف توسعه پایدار استان می شود.
حسینی نژاد اضافه کرد: سرمایه گذاری مناسبی در تکمیل زنجیره ارزش افزوده صنایع فولادی استان کرمان رخ داده و بزودی این استان را به قطب فولادی کشور تبدیل خواهدنمود برای اینکه حدود ۳۳ درصد فولاد کشور تا افق ۱۴۰۴ در استان تولید می شود.
وی با اشاره به افزایش راندمان در زمینه صنعت بعنوان رویکرد اصلی اظهار داشت: ۹۰ درصد محدوده های معدنی استان قبلا ثبت شده است.
دبیر شورای معادن استان کرمان اشاره کرد: استان کرمان با ۹۲ میلیون تن استخراج ماده معدنی ۲۱ درصد استخراج معادن کشور را به خود اختصاص داده و بیشتر این تولیدات مس، آهن، زغال سنگ و کرومیت هستند.
وی تصریح کرد: با کمک شرکت های بزرگ به دنبال راه اندازی صنایع پایین دستی در استان هستیم که می تواند نقشی موثر در توسعه استان داشته باشد.
حسینی نژاد افزود: سه سال معافیت از محل حقوق دولتی برای پشتیبانی از صنایع زغال سنگ در شورای معادن استان مصوب شد.
وی افزود: همین طور مصوباتی برای راه اندازی پایگاه امداد و نجات برای کارگران زغال سنگ که در وضعیت دشوار فعالیت می نمایند داشتیم که این پایگاه را راه اندازی می نماییم.
دبیر شورای معادن استان کرمان با اعلان اینکه قسمتی از اعتبارات پایگاه امداد و نجات زغال سنگ استان کرمان از محل اعتبارات شرکت ملی مس تامین می شود عنوان کرد: ایمیدرو در چهار نقطه زغالی کشور پایگاه های امداد و نجات معادن را عملیاتی می کند پس لازم است که تسریع برای تامین منابع مالی آن شود.
وی اظهار داشت: نباید به استخراج صنعت زغال سنگ اکتفا داشته باشیم و یکی از چالش های بزرگ زغال سنگ را استخراج می دانیم، این صنعت قیمت استخراج بالا و فروش پایینی دارد برای اینکه دارای ارزش افزوده و دانش بنیان نیست.


1400/08/05
19:46:52
568
5.0 از 5
تگهای خبر: تور , تولید , جاده , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو