مسترکار - دنیای خودرو
وزیر صمت خبر داد:

فعال سازی ۹۰ پروژه در وزارت صمت

فعال سازی ۹۰ پروژه در وزارت صمت به گزارش مستر کار وزیر صنعت، معدن و تجارت از فعال سازی 90 پروژه در این وزارتخانه در سه ماهه گذشته آگاهی داد و اظهار داشت: نزدیک به 30 پروژه از این 90 پروژه تا آخر سال به پایان می رسد و ساختار کاملاً متفاوتی را برای وزارت صمت رقم خواهد زد.


به گزارش مستر کار به نقل از خبرگزاری ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «سیدرضا فاطمی امین» اضافه کرد: اصلاح ساختار بازار کالاهای پایه (سیمان، پتروشیمی، فولاد و پنبه) یکی از این پروژه ها است.
وی با یادآوری این که بازار فولاد با وجود التهابات بازار ارز در یکی دو هفته گذشته با ثبات مانده است، اشاره کرد: علت این ثبات آنست که ۲۵ ابزار جدید در بورس کالا طراحی شد که ۱۵ ابزار از این ۲۵ ابزار تا حالا عملیاتی شده است و به کارگیری این ابزارها سبب حذف امضاهای طلایی در بورس کالا شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: همین طور از ۳۰ گروه کالایی که مشمول سهمیه بندی در بورس کالا بودند ۲۰ گروه کالایی حذف شدند.
پیگیری قراردادهای بلندمدت تامین مواد در بورس
فاطمی امین با اشاره به اینکه قراردادهای بلندمدت تامین مواد را بعنوان یکی دیگر از ابزارهای بورسی در دستور کار داریم، افزود: با این روش تولیدکننده مواد اولیه را از قبل خریداری می کند که این امر سبب کاهش نگرانی تولیدکننده، عدم تزریق التهاب به بازار، عدم پرداخت هزینه های مالی اضافی و کاهش قیمت تمام شده خواهد شد.
عرضه تطبیقی، ابزار بورسی برای ایجاد ثبات در بازار
وی، عرضه تطبیقی را از دیگر ابزارهای طراحی شده در بورس کالا برشمرد و اضافه کرد: تولیدکنندگانی که سهم بزرگی از بازار دارند کسری بازار خودشان را وارد می کنند و با تشکیل سبد بورسی، خودشان عرضه می کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: بعنوان نمونه در یک روز ۳۰۰ هزار تن فولاد ارائه شد و قیمت ورق فولادی از ۲۱ هزار تومان به ۱۹ هزار تومان رسید، سهمیه بندی برداشته شد و قیمت ها پایین آمد.
فاطمی امین اظهار داشت: با اجرای این روش ها به ثبات می رسیم و با کاهش هزینه ها قیمت تمام شده نیز کاهش خواهد یافت.
حذف سهمیه بندی پت مورد نیاز واحدهای نساجی
وی درباب تامین گریدهای نساجی( پت) مورد نیاز واحدهای نساجی گفت: تعدادی از واحدهای نساجی از پت استفاده می نمایند، چند خط شان یا تعطیل مانده یا تمام وقت کار نمی کند، پت جزو ۱۰ گروه کالایی است که به دنبال حذف سهمیه بندی آن هستیم که روش عرضه تطبیقی برای آن جواب می دهد و هر چقدر وابستگی ها را کم نماییم بازار باثبات تر می شود.
۱۰ پروژه از ۹۰ پروژه وزارت صمت مربوط به نظام توزیع است
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره نظام توزیع بیان داشت: شفافیت جریان توزیع یکی از با اهمیت ترین بحث هاست، ۱۰ پروژه از ۹۰ پروژه که در سه ماه گذشته فعال گردیده است مربوط به نظام توزیع بوده که تکمیل سامانه جامع تجارت یکی از آنها است.
ورود ۲۷ گروه کالایی در سامانه جامع تجارت
فاطمی امین افزود: حالا ۲۷ گروه کالایی در سامانه جامع تجارت وارد شده که کار ۶ گروه کالایی تمام شده است.
وی یادآوری کرد: با تکمیل این سامانه، نقل و انتقالات از تولید تا ورودی عمده فروش شفاف شده و با مشاهده فاکتورها قیمت ها مشخص می شود.
اتصال فاکتورها به تراکنش های بانکی
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: از هفته گذشته فاکتورها درحال اتصال به تراکنش های بانکی است که با همکاری بانک مرکزی بوده است، همین طور بازدیدهای سرزده و کنترل های سیستمی را نیز داریم و برای برخی اقلام آمار فروش را هم در سامانه جامع از فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای می گیریم.
اجرایی شدن درج قیمت تولیدکننده بر روی کالاها
فاطمی امین، همین طور درج قیمت تولیدکننده بر روی کالاها را از دیگر پروژه های نظام توزیع دانست و اظهار داشت: اجرای این پروژه شروع شده است و با این پروژه صحنه رقابت عوض می شود و ساز و کارهایی شفاف برای مردم و بازرسان به وجود خواهد آمد.
وی توضیح داد: قیمت تمام شده کارخانه پایین تر از قیمت مصرف کننده است که سبب سو استفاده نظام توزیع می شود، البته باید توجه داشت که درج قیمت مصرف کننده در خیلی از کشورها ممنوعست.
این عضو کابینه سیزدهم بیان داشت: با تکمیل سامانه جامع تجارت و درج قیمت تولیدکننده که اجرای آن شروع شده، اصلاحاتی را در نظام توزیع خواهیم داشت و با این نگاه مردم در قامت بازرس وارد عمل خواهند شد و شفافیت به وجود می آید.
توجه ویژه به شرکت های دانش بنیان در همایش روز ملی صادرات
وزیر صمت درباره برگزاری بیست و پنجمین همایش روز ملی صادرات نیز اظهار داشت: علت برگزاری با تاخیر این همایش، تغییر در رویکرد انتخاب صادرکنندگان نمونه و ممتاز و توجه ویژه به شرکت های دانش بنیان بوده است.
فاطمی امین درباره اصلاح ساختار سازمان توسعه تجارت ایران نیز بیان داشت: صندوق ضمانت صادرات، شرکت نمایشگاه های بین المللی و دفتر مقررات صادرات و واردات را زیرمجموعه سازمان توسعه تجارت قرار دادیم، امور در رابطه با تجارت در این سازمان بصورت یکپارچه و منظم شده است و در حال همگرایی و هم افزایی با گمرک، استاندارد و دستگاه ذی ربط نیز هستیم.
اجرایی شدن پنجره واحد صادرات تا اختتام سال
وی همین طور با اشاره به احصاء مشکلات و چالش های حوزه تجارت خارجی، افزود: نتیجه و جمع بندی این احصاء در مصوبه ۳۶ بندی توسط ستاد اقتصادی دولت ابلاغ گردید، تا آخر سال پنجره واحد صادرات را اجرا خواهیم کرد تا مسیر تجارت خارجی تسهیل شود که در این راستا اصلاح فرایندها و روندها باید اتفاق بیفتد.
صادرات امسال از ۴۰ میلیارد دلار عبور خواهد کرد
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که امسال صادرات از ۴۰ میلیارد دلار عبور خواهد کرد، اظهار داشت: سال قبل ۳۵ میلیارد دلار صادرات انجام شده بود و تسهیل فرآیندهای رفع تعهدات ارزی و تسهیل بازگشت مالیات بر ارزش افزوده صادرات از علت های این افزایش خواهد بود.
فاطمی امین با اعلان اینکه حس خوبی در صادرکنندگان شکل گرفته است، افزود: در ۲۹ مهرماه رییس جمهوری جلسه و هم اندیشی خوبی با صادرکنندگان داشته است، ضمن این که ابلاغ ضوابط ۲۶ بندی خیلی از گره های صادراتی را رفع کرد و سبب خشنودی صادرکنندگان شد.
لزوم افزایش سودآوری در بخش تولید
وی با تاکید بر این که باید شیب تسهیلات بانکی را طوری تنظیم کرد که منابع به سمت تولید برود، اضافه کرد: باید تولید مولد و فرآیندهای کسب وکار همچون مالیات را تسهیل نماییم، کاهش مالیات از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد و ۱۰ درصد در مدت چهار سال در امتداد این منطق است تا سودآوری را در بخش تولید اضافه نماییم که با این کار بانکها به آسانی به بخش تولید تسهیلات می دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: رییس جمهوری نیز روی سودآوری کسب وکارها تمرکز دارد و اگر کسب وکارها سودآور باشند دولت نیز به آسانی می تواند مالیات بگیرد.
متعادل سازی نرخ انرژی برای سودآوری کسب و کارها
فاطمی امین اشاره کرد: هزینه ها و نرخ انرژی را متعادل می نماییم تا سودآوری برای کسب وکارها اتفاق بیفتد، در این راستا هماهنگی با وزارت نفت داریم.
وی همین طور درباب بهره مالکانه معادن نیز، توضیح داد: معادن بزرگ مانند سنگ آهن، مس، طلا، سرب و روی و... شامل بهره مالکانه می شوند، سهم بهره مالکانه معادن کوچک بسیار ناچیز است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه درباب برنامه های فعال سازی معادن نیز بیان کرد: هفته آتی نشست سرمایه گذاری داریم که در آن نشست بیش از ۲۴۰ پروژه سرمایه گذاری مطرح خواهد شد که برخی از آنها در زمینه معدن است. همین طور بطور مشخص یک مدل سرمایه گذاری را مطرح کردیم که هفته آتی منتشر خواهد شد.
واگذاری حداقل ۳۰ درصد از سهام برندگان مزایده معادن بزرگ به مردم
فاطمی امین درباب این مدل توضیح داد: معادن سود آور بزرگ وقتی برنده مزایده می شوند باید حداقل ۳۰ درصد از سهام خودرا به مردم( منطقه محل معدن و کشور) واگذار نمایند.
وی اظهار داشت: توزیع ثروت، منتفع شدن مردم منطقه و ایجاد فرصت های سرمایه گذاری سودآور برای مردم از مزیت های این کار خواهد بود.
حل مشکلات زیست محیطی معادن با هم افزایی با جهاد کشاورزی
وزیر صمت همین طور درباب مشکلات زیست محیطی نیز افزود: با وزیر جهاد کشاورزی که دید خوبی در زمینه معادن دارد تفاهم و هم افزایی داریم و از این کانال مشکلات محیط زیستی معادن را حل و فصل خواهیم کرد.
تقویت فضای دیجیتال در وزارت صمت
فاطمی امین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که باید به سمت اقتصاد دیجیتال حرکت نماییم، اشاره کرد: فناوری اطلاعات توانمندساز است، طرفدار فضای مجازی هستم و در وزارت صمت فضای دیجیتال را تقویت خواهم کرد و از صنایع نوآور حمایت می کنم.
الزام اینماد برمبنای قانون مبارزه با پولشویی
وی درباب نماد اعتماد الکترونیکی ( اینماد) نیز اشاره کرد: در قانون مبارزه با پولشویی الزام شده است که کسب و کارهایی که می خواهند پرداخت الکترونیکی داشته باشند باید دارای اینماد باشند، اینماد بدون ستاره( برای کسب و کارهای خرد) به سرعت صادر می شود، صدور اینماد یک ستاره حداکثر یک روز طول می کشد.
وزیر صمت افزود: برای psp ها این قانون را وزارت صمت سال ۱۳۹۸ اجرا کرده است و دو هفته پیش برای پرداخت یارها الزامی شد.
فاطمی امین همین طور بیان داشت: اینماد برای ایجاد اطمینان و کمک به خود مردم است، اینماد مثل استاندارد است و باید توام با نظارت باشد که وظیفه ما این است که نگذاریم از این نماد مهم سوء استفاده گردد.
استفاده از اعتبارات صندوق پیشرفت و عدالت برای مساعدت با تولید
وی درباره پیش بینی ۱۸۰ هزار میلیارد تومان در قالب صندوق پیشرفت و عدالت در بودجه ۱۴۰۱، اضافه کرد: این صندوق ها ملی و استانی هستند که در قالب صندوق کارآفرینی امید جلو خواهند رفت و ساختار جدیدی بوجود نخواهد آمد.
وزیر صمت اظهار داشت: می توانیم از این منابع برای یارانه سود تسهیلات واحدهای تولیدی استفاده نمائیم. این منابع برای تولید( کشاورزی، صنعت و معدن) هزینه می شود.
دریافت سهمیه سوخت جایگزین واحدهای سیمانی
فاطمی امین درباب سهمیه سوخت صنایع اظهار داشت: هم افزایی خوبی میان وزارت نیرو، نفت و صمت وجود دارد، واحدهای سیمانی از چند ماه قبل سوخت مازوت (جایگزین) را دریافت و انبار کردند، نگرانی و دغدغه ای تا کنون پیش نیامده است.
وی یکی از ۹۰ پروژه وزارت صمت را تامین مالی زنجیره ای دانست و اظهار داشت: تامین مالی زنجیره ای عملیاتی شده است، بانک مرکزی دستورالعمل آنرا ابلاغ کرده است.
فاز آزمایشی تامین مالی زنجیره ای تا آخر سال نهایی می شود
وزیر صمت افزود: فاز آزمایشی تامین مالی زنجیره ای را تا آخر سال نهایی خواهیم کرد و سال آینده تامین مالی زنجیره ای را حتما اجرائی خواهیم کرد که با این کار نگرانی سرمایه در گردش را برای واحدهای تولیدی تا حدود زیادی حل خواهیم کرد.
وی اظهار داشت: گزارش عملکرد سه ماهه وزارت صنعت، معدن و تجارت را به زودی منتشر خواهیم کرد و هر سه ماه یکبار گزارش اقدامات انجام شده را به اطلاع مردم خواهیم رساند.


منبع:

1400/09/24
10:00:45
719
5.0 از 5
تگهای خبر: آزمایش , ابزار , تور , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو