مسترکار - دنیای خودرو
عضو اتاق بازرگانی تهران:

دریافت تسهیلات به رانتی بزرگ تبدیل گشته است

دریافت تسهیلات به رانتی بزرگ تبدیل گشته است به گزارش مستر کار عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران می گوید حمایت نکردن از کسب و کارهای کوچک در اقتصاد ایران، می تواند ضربه ای بزرگ به بدنه تولید کشور وارد کند.


به گزارش مستر کار به نقل از ایسنا، هر چند در آمار نهایی تولید کشور، بنگاه های بزرگ و تولیدکنندگان عمده نقشی کلیدی ایفا می کنند اما بنگاه های کوچک و تولیدکنندگان خرد هم در سالهای گذشته در بخش های مختلف فعالیت خویش را شروع کرده و سهم قابل توجهی چه در تولید و چه در اشتغال دارند.
مهرداد عباد – عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران – اعتقاد دارد آنطور که دستگاههای اجرایی از بنگاه های بزرگ حمایت می کنند در سالهای گذشته به بنگاه ها و کسب و کارهای کوچک نپرداخته اند و این مورد شرایط را برای آنها دشوار کرده است.
او گفته: در سالهای گذشته تلاش هایی برای آنچه «حمایت از تولید داخلی و تولیدکنندگان» خوانده می شود، صورت گرفته است. در گفتمان رایج، بنگاه تولیدی به بنگاه ها و شرکت هایی اطلاق می شود که دارای پروانه تولید هستند. پروانه ای که دریافت آن برای یک جوان نورسیده به فضای کسب و کار، مصداق عبور از هفت خان رستم است. البته خیلی از شرکتهای کوچک و متوسط که درحال فعالیت هستند، به رغم ایجاد اشتغال پایدار، حتی در حرف و شعار هم مورد حمایت قرار نمی گیرند؛ به این علت که پروانه تولید ندارند و تولیدکننده به حساب نمی آیند.
عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه شرکتهای کوچک و متوسط، طیف وسیعی از خدمات و کالاها را برای مردم تأمین می کنند، اظهار نمود: دریافت تسهیلات حالا به رانت بزرگی تبدیل گشته و هر شرکت کوچک و متوسطی قادر به دریافت آن نیست و موهبت اعتبارات بانکی اغلب به سمت شرکتهای بزرگ تولیدکننده سرازیر می شود. همچنین، شرکتهای کوچک و متوسط، در رویارویی با سازمان بیمه و تأمین اجتماعی، متحمل صدمه های بیشتری می شوند و قادر به توجیه این سازمان بزرگ و نامنظم نیستند و به تعبیری زورشان به این سازمان نمی رسد. اما شرکت ها و پیمانکاران بزرگ ظاهرا، کمتر از این ناحیه گرفتار مشکل می شوند.
عباد افزود: این بخش از فعال اقتصادی همه روزه با قوانین متغیر و در مواقعی، متضاد وزارت صمت و وزارت بهداشت روبرو شده و رفع و رجوع آثار وضع این ضوابط جدید، برای این طیف از کسب و کارها به نسبت سایر شرکتهای بزرگ سخت تر بوده است. در عین حال، قراردادهای یک طرفه شرکتهای بزرگ دولتی با شرکتهای کوچک و متوسط را هم باید به مجموعه مشکلات صاحبان این بنگاه ها افزود. بنابراین، حمایت واقعی باید از این بخش از جامعه اقتصادی صورت گیرد. آنها که کارآفرین واقعی هستند، شغل بوجود آورده و مالیات خویش را هم می پردازند و گویی برای جامعه هم مفیدتر هستند.
طبق گزارش اتاق بازرگانی تهران، تصریح کرد: کسب وکارهای کوچک و متوسط، از پتانسیل بالایی برای ایجاد رشد و توسعه پایدار در کشور برخوردار می باشند. ازاین رو به جای شعار پشتیبانی از تولید باید به صورت واقعی از جوانانی که وارد این عرصه می شوند حمایت کرد. شرکت هایی چون ایران خودرو و سایپا یا شرکتهای عظیم فولادی و... نیازی به حمایت ندارند. یا به عبارت بهتر، ایران خودرو و سایپا مهاجرت نمی کنند؛ اما این جوانان کارآفرین به علت رو به رو شدن با مشکلات غیرقابل تحمل، سودای مهاجرت را در سر می پرورانند و البته جایگزینی این نیروها و نخبگان در کوتاه مدت ناممکن است.




منبع:

1400/09/29
10:30:18
679
5.0 از 5
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو