مسترکار - دنیای خودرو
در شورای گفت و گوی استان تهران مطرح شد

زیان سه هزار میلیارد تومانی مرغداران

زیان سه هزار میلیارد تومانی مرغداران به گزارش مستر کار، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه می گوید در هفته های گذشته با کاهش تقاضای جامعه برای خرید مرغ، فعالان این صنعت با ضرر و زیان گسترده رو به رو شده اند.


به گزارش مستر کار به نقل از ایسنا، در جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران، فعالان اقتصادی بخشی از دیدگاه های خود بعد از اجرای سیاست دولت برای اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی را مطرح نمودند. در این نشست، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه، به تشریح وضعیت این صنعت پرداخت و ضمن اشاره به اجرای طرح اصلاح توزیع عادلانه یارانه ها و تغییر نرخ ارز ترجیحی به نیمایی، از زیان سه هزار میلیارد تومانی واحدهای پرورش مرغ گوشتی بعد از اجرای این طرح و تغییر نرخ ارز، اطلاع داد و اعلام نمود که تولیدکنندگان این بخش، دیگر علاقه ای به جوجه ریزی ندارند.
محمدرضا صدیق پور ضمن اشاره به عضویت نزدیک به ۶۰۰ تولیدکننده در این انجمن و تولید سالانه حدود ۱.۵ میلیارد قطعه جوجه یک روزه گوشتی در کشور، اظهار داشت: بعد از به اجرا درآمدن طرح دولت برای اصلاح نظام توزیع یارانه ها و حذف ارز ترجیحی، قیمت نهاده ذرت از ۱۹۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم به ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان و کنجاله سویا از ۳۴۰۰ تومان به ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان افزوده شد که در نتیجه آن، قیمت مرغ زنده به حدود ۴۲ هزار تومان و قیمت جوجه یک روزه در آنالیز قیمت مرغ، ۱۲ هزار تومان محاسبه شد.
وی سپس به نرسیدن قیمت مرغ زنده در بازار به نرخ مصوب، به علت آنچه که کاهش قدرت خرید مصرف کننده دانست، اشاره نمود و اضافه کرد: قیمت مصوب دولت برای عرضه گوشت مرغ در بازار حدود ۶۰ هزار تومان تعیین شد در حالیکه به دنبال کاهش قدرت خرید مردم، در این بخش با ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش تقاضا مواجه شدیم و این در حالی بود که به واسطه واردات بی رویه گوشت مرغ طی نیمه دوم سال گذشته، مازاد تولید داخل هم مزید بر علت شد تا قیمت عرضه مرغ زنده در بازار طی ماه های اخیر، حتی به نرخ مصوب هم نرسد.
به قول صدیق پور، به دنبال این اتفاقات واحدهای پرورش مرغ گوشتی برای پیشگیری از معدوم شدن جوجه های یک روزه، طی سه ماه گذشته مبادرت به توزیع مجانی جوجه تولیدی در روستاها کردند و بخشی از آن هم به قیمت هر قطعه جوجه یک روزه به نرخ ۲ هزار تومان به فروش رساندند که با ضرر و زیان ۱۰ هزار تومانی به ازای هر قطعه تولیدی، ضرر ۳ هزار میلیارد تومانی متوجه تولیدکنندگان این بخش شده است.
وی سپس با این توضیح که تولید جوجه یک روزه از ماهانه حدود ۱۲۰ میلیون قطعه، به کمتر از ۹۰ میلیون قطعه طی تیرماه سال جاری رسیده است، راهکار انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه برای برون رفت از این وضعیت، تخصیص کالابرگ یا کارت پروتئین برای افزایش قدرت خرید مصرف کنندگان عنوان نمود و در عین حال، از درخواست این انجمن برای اجازه تعدیل تولید جوجه یک روزه متناسب با کاهش مصرف گوشت مرغ، اطلاع داد.
صدیق پور همینطور آزادسازی صادرات جوجه یک روزه و تخم مرغ نطفه دار و هم پیشگیری از واردات گوشت مرغ را همچون درخواست های تولیدکنندگان این بخش عنوان نمود.
طبق گزارش سایت اتاق تهران، در همین ارتباط و بعد از طرح این موضوعات از جانب دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه، مسعود خوانساری رئیس اتاق تهران و دبیر شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران، اظهار داشت: متاسفانه، دولت از ابتدا تا انتهای زنجیره صنعت مرغ کشور مداخله می کند و با اعمال سیاست های دستوری، زمینه بروز مشکلات برای تولید و مصرف در این بخش را فراهم نموده است.
وی، راه نجات این صنعت را خروج دولت از مداخلات در آن و اجازه برنامه ریزی و سیاستگذاری به بخش خصوصی، عنوان نمود و اضافه کرد: تجربه های قبلی در سایر صنایع نشان داده است که اگر دولت در صنعت مرغ و تخم مرغ تنها به تنظیم گری بپردازد و از مداخلات ریز و درشت در آن دست بکشد، وضعیت و شرایط تولیدکنندگان این حوزه بهبود پیدا خواهد نمود و مصرف کنندگان هم بدون نگرانی مایحتاج موردنیاز خویش را تأمین خواهند کرد.




منبع:

1401/05/29
10:28:33
385
5.0 از 5
تگهای خبر: تور , تولید , سایت , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو