مسترکار - دنیای خودرو
زراعت بدون سم، زندگی باكیفیت تر

کشاورزی ارگانیک راهی برای حفظ زمین و سلامت مردم

کشاورزی ارگانیک راهی برای حفظ زمین و سلامت مردم مستر کار: در سالیان اخیر، توجه مردم به سلامت غذایی و تأثیر آن بر محیط زیست بالا رفته است. در همین جهت، کشاورزی ارگانیک به عنوان چاره ای طبیعی برای تولید محصولات سالم، مورد توجه قرار گرفته است.



به گزارش مستر کار به نقل از ایسنا، برای دهه ها، تمرکز اصلی کشاورزی در جهان بر افزایش تولید و پاسخ گویی به رشد سریع جمعیت بود. در این راه، استفاده گسترده از کودها و سموم شیمیایی امری رایج شد. هدف این بود که بیشترین میزان محصول با سرعت بالا تولید شود تا نیازهای غذایی بشر برآورده شود. اما این روند خیلی زود نتایج منفی خودرا نشان داد؛ همچون آلودگی منابع آب، مقاومت آفات و بیماریها، فرسایش خاک و کاهش کیفیت زیستی محیط های کشاورزی. به همین دلیل، با افزایش نگرانی ها درباره ی سلامت انسان و محیط زیست، توجه به روش های جایگزین و پایدارتر در کشاورزی افزوده شد.

یکی از این تکنیک های جایگزین، کشاورزی ارگانیک است که بدون استفاده از نهاده های شیمیایی مانند کودها و آفت کش های مصنوعی، بر پایه اصولی همچون سلامت، عدالت، مراقبت و پایداری طراحی شده است. کشاورزی ارگانیک تلاش می کند تا با بهره بردن از منابع طبیعی و مهارتهای سنتی تر، محصولاتی سالم تر ساخته و در عین حال محیط زیست را حفظ کند. امروزه، این شیوه کشاورزی در خیلی از کشورها با حمایت های سیاسی و اجتماعی روبه رو شده و به عنوان راهکاری برای کاهش فشار بر طبیعت و بهبود کیفیت محصولات غذایی معرفی می شود.

در همین زمینه، محسن آقایاری هیر از گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه تبریز، همراه با یکی از همکاران خود، پژوهشی را انجام داده اند که به بررسی اثرات زیست محیطی کشت و مصرف محصولات کشاورزی ارگانیک در شهرستان تبریز می پردازد. این مطالعه با هدف سنجش نقش این محصولات در پایین آوردن لطمه های محیطی و پیشرفت کیفیت زندگی انجام شده است.

برای انجام این مطالعه، جامعه مورد بررسی به دو گروه تولیدکننده و مصرف کننده محصولات ارگانیک تقسیم شده است. همه ۲۸ کشاورز فعال در حوزه تولید محصولات ارگانیک در شهرستان تبریز بطور کامل در مطالعه شرکت داده شدند. همچنین، از میان مصرف کنندگان، ۳۹۱ نفر ازطریق نمونه گیری، انتخاب و پرسش نامه هایی از آنها تکمیل شد. سپس پژوهشگران برای تحلیل داده ها از روش هایی مثل مدل سازی آماری و آزمون های مقایسه ای استفاده کردند تا بتوانند تصویری دقیق از اثرات کشاورزی ارگانیک عرضه کنند.

یافته های این مطالعه نشان می دهند که کشاورزی ارگانیک تأثیر مثبتی بر محیط زیست دارد. روش هایی مانند استفاده از بقایای گیاهان به عنوان کود طبیعی، کاهش مصرف آب، کاهش آلودگی هوا و تقویت تنوع زیستی، موجب افزایش حاصلخیزی خاک و کاهش فرسایش آن شده اند. همین طور جایگزینی کودهای شیمیایی با کودهای طبیعی بطور مؤثری در پایین آوردن آلودگی ها نقش داشته است.

در کنار این تأثیرات مثبت، پژوهش فوق نشان داده است که تولید محصولات ارگانیک باکیفیت بالا، علاوه بر پیشرفت سلامت عمومی، موجب کاهش لطمه های زیست محیطی نیز می شود. مصرف کنندگان این محصولات نیز بیشترین دلیل انتخاب خود را، اهمیت دادن به سلامت و محیط زیست عنوان کرده اند. نتایج بررسی ها حاکی از آنست که آگاهی بیشتر درباره ی فواید این محصولات، نقش برجسته ی در افزایش تقاضا دارد.

این مطالعه همین طور بر اهمیت سیاستگذاری و حمایت دولتی برای توسعه کشاورزی ارگانیک تاکید دارد. نتایج نشان می دهند که حمایت هایی مانند اختصاص یارانه، آموزش کشاورزان، تسهیل دسترسی به بازار و برچسب گذاری محصولات می تواند تمایل به تولید و مصرف محصولات ارگانیک را افزایش دهد. از طرف دیگر، ایجاد زیرساخت های مناسب مانند حمل و نقل و دسترسی به منابع مالی نیز همچون عوامل اصلی در موفقیت این نوع کشاورزی است.

این یافته ها در فصلنامه «جغرافیا و پایداری محیط» انتشار یافته اند؛ نشریه ای که زیر نظر دانشگاه رازی فعالیت می کند و به بررسی موضوعات در رابطه با پایداری محیط زیست از نظر جغرافیایی و علمی می پردازد.




1404/03/09
14:02:33
33
5.0 از 5
تگهای خبر: آزمون , پژو , تولید , كیفیت
از این مطلب مسترکار خوشتون اومد؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان مسترکار در مورد این مطلب
نظرتون درباره ی این مطلب مسترکار چیه؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو

مسترکار، یه پلت فرم هوشمند برای عاشقان خودرو و ماشین بازا