مسترکار - دنیای خودرو

خواب زمستانی خودرو در بهار تولید ۱۳ و هفت دهم درصد کاهش پیدا کرد

خواب زمستانی خودرو در بهار تولید ۱۳ و هفت دهم درصد کاهش پیدا کرد به گزارش مستر کار، تولید خودرو در سه ماهه ابتدایی سال جاری، کاهش ۱۳.۷ درصدی معادل ۲۸ هزار و ۴۹۹ دستگاه را نسبت به بهار سال گذشته تجربه کرده است.



به گزارش مستر کار به نقل از مهر، بررسی آمار تولید سه خودروساز اصلی کشور در فصل بهار ۱۴۰۴ نشان داده است که مجموع تولید خودرو های سواری نسبت به مدت مشابه سال قبل، با افت قابل توجهی همراه شده است. بر مبنای اطلاعات عرضه شده در سامانه کدال، ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو طی سه ماهه نخست سال جاری در مجموع ۱۷۹ هزار و ۹۳۰ دستگاه خودروی سواری تولید کرده اند، در حالیکه این رقم در مدت مشابه سال قبل ۲۰۸ هزار و ۴۲۹ دستگاه بود. به این ترتیب، صنعت خودرو کشور در این بازه زمانی کاهش ۱۳.۷ درصدی معادل ۲۸ هزار و ۴۹۹ دستگاه را تجربه کرده است.
به اعتقاد کارشناسان عواملی چون بلاتکلیفی در واگذاری، قطعی برق و انتظار خودروسازان برای دریافت مجوز افزایش قیمت محصولات در کاهش تیراژ تولید مؤثر بوده است.

تولید نوسانی ایران خودرو


بر این اساس، ایران خودرو با تولید ۱۱۷ هزار و ۹۵۴ دستگاه خودرو در سه ماهه ابتدایی سال، سهم اصلی تولید را در بین خودروسازان حفظ نموده است. این شرکت در مدت مشابه سال قبل ۱۱۸ هزار و ۱۲۸ دستگاه تولید کرده بود که نشان دهنده کاهش ناچیز ۰.۱ درصدی معادل ۱۷۴ دستگاه است؛ ازاین رو تولید کلی این خودروساز تقریبا ثابت مانده است.
در این میان، بیشترین حجم تولید ایران خودرو به خانواده پژو اختصاص دارد که البته تنها مدل فعال از این گروه هم اکنون پژو ۲۰۷ است. تولید این خانواده در بهار سال جاری ۳۶ هزار و ۸۸۰ دستگاه بوده که در مقایسه با ۵۲ هزار و ۹۸۹ دستگاهی که پارسال به تولید رسیده، کاهش ۳۰ درصدی را نشان داده است.
در مقابل، تولید گروه سورن با رشد قابل توجهی روبرو شده است. ایران خودرو موفق شده در سه ماهه نخست سال جاری ۳۳ هزار و ۴۶ دستگاه سورن تولید نماید که نسبت به ۱۹ هزار و ۷۳ دستگاه سال گذشته، افزایشی معادل ۷۳.۲ درصد دارد.


تولید دنا هم با اندکی کاهش همراه بوده و از ۱۸ هزار و ۹۴۸ دستگاه پارسال به ۱۸ هزار و ۵۶۲ دستگاه امسال رسیده است. این میزان کاهش معادل ۲ درصد بوده و در مجموع، تولید این خودرو هم تقریبا ثابت مانده است.
اما رانا با افتی محسوس روبرو شده و تولید آن از ۴ هزار و ۴۹۰ دستگاه به هزار و ۸۷۰ دستگاه کاسته شده است که افتی ۵۸.۳ درصدی را نشان داده است.
در بخش خودرو های مونتاژی، هایما رشد تولید ۳۶.۸ درصدی را تجربه کرده و از سه هزار و ۳۶۵ دستگاه در بهار سال قبل به چهار هزار و ۶۰۳ دستگاه در سال جاری رسیده است. همینطور تولید تارا از ۱۴ هزار و ۶۳۲ دستگاه به ۱۸ هزار و ۵۲۶ دستگاه رسیده که رشد ۲۶.۶ درصدی را نشان داده است.
در گزارش کدال همینطور به تولید ۵۷۸ دستگاه خودروی ناقص اشاره شده که تحت عنوان «خودروهای تولیدی تجاری نشده سایت ها» ثبت شده است. ایران خودرو همینطور در قسمت «دیگر محصولات» چهار هزار و ۴۶۷ دستگاه تولید داشته است.

افت ۳۳ درصدی تیراژ تولید سایپا


سایپا بعنوان دومین خودروساز بزرگ کشور، در فصل بهار سال جاری ۴۴ هزار و ۱۱۳ دستگاه خودروی سواری تولید کرده، در حالیکه در مدت مشابه سال قبل این رقم ۶۵ هزار و ۵۹۸ دستگاه بوده است. ازاین رو نارنجی پوشان جاده مخصوص کاهش ۳۳ درصدی معادل ۲۱ هزار و ۴۸۵ دستگاه را تجربه کرده اند.
بیشترین سهم تولید سایپا به خانواده X۲۰۰ شامل تیبا، ساینا و کوییک اختصاص داشته است. تولید این گروه در سه ماهه سال جاری ۳۵ هزار و ۲۳۲ دستگاه بوده، در حالیکه سال قبل ۵۱ هزار و ۴۲۷ دستگاه از این گروه ساخته شده بود. ازاین رو کاهش تیراژ این گروه به ۳۱.۵ درصد می رسد.


خانواده شاهین هم کاهش چشم گیر بیشتر از ۳۷ درصدی را تجربه کرده است. تیراژ شاهین از ۱۴ هزار و ۱۷۱ دستگاه در بهار ۱۴۰۳ به ۸ هزار و ۸۸۱ دستگاه امسال رسیده است. به صورت کلی سایپا در بهار سال جاری تنها همین دو گروه خودرویی را به تولید رسانده است.

کاهش ۲۷.۷ درصدی تولید پارس خودرو


پارس خودرو در فصل بهار ۱۴۰۴ تعداد ۱۷ هزار و ۸۶۳ دستگاه خودرو به تولید رسانده که در مقایسه با تیراژ ۲۴ هزار و ۷۰۳ دستگاهی سال گذشته، کاهش ۲۷.۷ درصدی معادل ۶ هزار و ۸۴۰ دستگاه داشته است.
این خودروساز در بهار سال جاری تنها دو محصول شامل سهند و گروه Q۲۰۰ را تولید کرده است. تولید گروه Q۲۰۰ از ۲۰ هزار و ۵۴۸ دستگاه پارسال به ۱۵ هزار و ۱۲۹ دستگاه کاسته شده که افتی ۲۶.۴ درصدی بحساب می آید. تولید سهند هم از ۳۳۹ دستگاه پارسال به ۲ هزار و ۷۳۴ دستگاه افزایش پیدا کرده و رشد چشم گیر بیشتر از ۷۰۰ درصدی را نشان داده است.


لازم به ذکر است پارس خودرو در بهار گذشته همینطور هزار و ۲۳۰ دستگاه کوییک معمولی و دو هزار و ۵۸۶ دستگاه ساینا S تولید کرده بود، اما امسال تولید این دو خودرو به صفر رسیده است.

افت شدید تولید در خرداد


بررسی تولید ماهانه خودرو نشان داده است که خردادماه ۱۴۰۴ بدترین ماه تولیدی در یک سال قبل (غیرفروردین) بوده است. خودروسازان کشور در خردادماه تنها ۵۱ هزار و ۷۲۵ دستگاه خودروی سواری تولید کرده اند، در حالیکه این رقم در اردیبهشت ماه به ۸۳ هزار و ۶۴۰ دستگاه می رسید. کاهش تولید نسبت به ماه قبل معادل ۳۱ هزار و ۹۱۵ دستگاه و افت ۳۸.۱ درصدی است.
ایران خودرو در اردیبهشت ماه ۵۳ هزار و ۵۰۴ دستگاه خودرو تولید کرده بود که این میزان در خرداد به ۳۵ هزار و ۳۴۳ دستگاه کاسته شده است. این افت معادل ۱۸ هزار و ۱۶۱ دستگاه و کاهش ۳۴ درصدی است.
سایپا هم از ۲۱ هزار و ۲۹۰ دستگاه تولیدی در اردیبهشت، به ۱۱ هزار و ۷۸۵ دستگاه در خرداد رسیده و کاهش ۴۴.۶ درصدی معادل ۹ هزار و ۵۰۵ دستگاه را تجربه کرده است.
پارس خودرو هم تولید خویش را از ۸ هزار و ۸۴۶ دستگاه در اردیبهشت به ۴ هزار و ۵۹۷ دستگاه در خرداد کاهش داده و افتی ۴۸ درصدی معادل ۴ هزار و ۲۴۹ دستگاه داشته است.
به گزارش مستر کار به نقل از مهر، روند نزولی تولید خودرو در بهار ۱۴۰۴، بخصوص افت بی سابقه در خردادماه، می تواند زنگ هشداری برای ادامه سال باشد. عواملی همچون کاهش تقاضا، ناپایداری در تأمین قطعات و عدم تعیین تکلیف سیاستهای حمایتی دولت می تواند بر آینده این صنعت سایه بیفکند. در صورتیکه روند فعلی در فصل تابستان هم تکرار شود، تحقق اهداف تولید سالانه خودروسازان با چالش جدی مواجه خواهد شد.


منبع:

1404/04/20
14:01:17
34
5.0 از 5
تگهای خبر: افزایش قیمت , ایران خودرو , پژو , تولید
از این مطلب مسترکار خوشتون اومد؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان مسترکار در مورد این مطلب
نظرتون درباره ی این مطلب مسترکار چیه؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو

مسترکار، یه پلت فرم هوشمند برای عاشقان خودرو و ماشین بازا