مسترکار - دنیای خودرو
مسئولیت ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز با كیست؟

از وزارت كشور تا سپاه درگیر مبارزه با قاچاق

از وزارت كشور تا سپاه درگیر مبارزه با قاچاق مستر كار: وزیر كشور اخیرا اظهار كرده كه هم اكنون به علت اینكه مسئول ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز، مسئولیت دیگری را برعهده گرفته، این پست به صورت موقت در مدت دو - سه ماه به بنده محول شده است اما رئیس جمهور حكم ریاست ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز را در ایام آتی صادر خواهد نمود و شخصی را بعنوان مسئول این ستاد معرفی می كند.


به گزارش مستر كار به نقل از ایسنا، در سال های گذشته خیلی از تولیدكنندگان از حجم كالاهای قاچاق فریاد برآورده و فعالان خیلی از بخش های تولیدی معتقدند واردات قاچاق كمر تولید را شكسته است.

در این میان از جانب بخش دولتی تلاش هایی برای بهبود این شرایط صورت گرفته و حتی آمارهایی در خصوص نصف شدن قاچاق در دولت های یازدهم و دوازدهم عرضه شد اما همچنان گذری كوتاه به بازارهای كشور گویای آن می باشد كه كالای قاچاق هنوز به وفور وارد می شود، برای مشاهده این مورد كافی است به یكی از سوپرماركت های سطح شهر سر زد تا انواع آبمیوه های عربی را دید كه به اذعان مسئولان هیچ یك از آنها مجوز ورود از مبادی قانونی را ندارند.

این تنها یك قلم از كالاهای قاچاق است و در بخش های دیگر از پوشاك و لوازم خانگی گرفته تا لوازم بهداشتی و دارویی و غیره هم شاهد جولان كالاهای قاچاق هستیم. با دیدن این شرایط به ذهن خطور می كند كه حداقل در خوش بینانه ترین حالت سختگیری های لحاظ شده در این زمینه كفایت نمی كند و لازم است حساسیت های بیشتری در این زمینه لحاظ شود با این وجود چند ماه است كه ستاد مبارزه با قاچاق بدون رئیس به فعالیت خود ادامه می دهد.

معادل فروش نفت، قاچاق داریم

بر همین اساس بعد از آنكه بارها از جانب مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق كالا از كاهش ۵۰ درصدی حجم قاچاق اطلاع داده شد، محمدرضا پور ابراهیمی - رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس - از این مورد انتقاد و تصریح كرد كه امروز معادل ارزش نفتی كه می فروشیم، واردات كالای قاچاق داریم.

این نماینده مجلس با اشاره به آمارهایی كه اعلام می كند واردات كالای قاچاق از ۲۵ میلیارد دلار به ۲۰ میلیارد و ۱۵ میلیارد دلار رسیده است، خاطرنشان كرد: اطلاعاتی كه ما داریم این ارقام را تصدیق نمی كند و بر مبنای آماری كه ما از گمركات كشورهای طرف تجارت مانند تركیه، امارات و... به دست آوردیم، رقم واقعی قاچاق كالا حدود ۲۲ میلیارد دلار است. دلیل این امر هم این است كه اصلی ترین مواد قانون مبارزه با قاچاق روی زمین مانده است.

تعطیل نیستیم

در چنین وضعیت بغرنجی با عنایت به وظیفه حساس و خطیری كه بر دوش ستاد مبارزه با قاچاق قرار می گیرد مدتی است رئیس این ستاد، سخنگوی آن و برخی دیگر از مدیران آن راهی مجموعه دیگری شده اند و در نهایت حضور آنها در ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در حد مشاور باقی مانده است. امری كه خود مسبب تولید حاشیه های مختلف است. حال در ایام پایانی سال كه به صورت معمول دستگاه های مختلف به عرضه عملكرد سالانه خود می پردازند ستاد مربوطه هم اقدامی مشابه انجام داده اما به جای عرضه آمارهای مرتبط به نظر می رسد بیشتر برای اعلام مطالب دیگری سعی شده است.

مدیركل روابط عمومی ستاد مبارزه قاچاق كالا و ارز در قالب گفت وگویی كه روی سایت این ستاد قرار گرفته، اعلام نموده كه بعد از انتصاب «حبیب اله حقیقی» رییس ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز در یكی از دستگاه های دولتی و معرفی نشدن رییس جدید برای این ستاد، بعضی از افراد و رسانه ها سخن از تعطیلی این ستاد به میان آوردند و اعلام نمودند كه فعالیت های مبارزه با قاچاق كالا متوقف شده است. در این میان، برخی دیگر به طرح گمانه زنی هایی همچون انتقال ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز بعنوان یكی از زیرمجموعه های وزارت كشور پرداختند.

رضا بهشتی زاده در این خصوص گفته كه چنین حرف و حدیث هایی مانع از اجرای ماموریت های ستاد در مبارزه با قاچاق كالا و ارز نیست و خللی در انگیزه دستگاه های متولی تولید نمی كند.

وی با اشاره به اینكه ستاد با قوت و طبق برنامه به ماموریت های خود ادامه می دهد، اظهار نمود كه رئیس ستاد قاچاق كالا و ارز مسؤولیت دیگری بر عهده گرفته است اما صِرف اینكه رییس ستاد هنوز تعیین تكلیف نشده، دلیلی بر تعطیلی ستاد نیست.

به گفته وی، نشانه متوقف نبودن فعالیت های ستاد، دستاوردهای اخیر این مجموعه است. اگر در مبارزه با قاچاق كالا و ارز كار نمی گردد چرا كشفیات افزایش پیدا كرده است؟ چرا دستورالعمل های اجرایی طرح هایی مانند رجیستری، ساماندهی معابر كوله بری و كالاهای ملوانی و... كه سه الی چهار سال روی آن ها كار شده، دقیقا در شش ماه اخیر ابلاغ گردیده است؟

اكنون ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز بعنوان مهم ترین متولی این بخش چند ماهی است بدون رئیس مانده است. از جانب دیگر در این باره حاشیه های متعددی بوجود آمده و گاه از قرار گرفتن این مجموعه زیر نظر وزارت كشور اطلاع داده می گردد.

مدیركل روابط عمومی ستاد مبارزه قاچاق كالا و ارز در مورد انتشار خبری در خصوص احتمال انتقال ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز بعنوان یكی از دستگاه های زیر مجموعه وزارت كشور، هم گفته كه وزارت كشور یكی از اعضای ستاد مركزی است، با استناد به ماده سه قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز به منظور سیاستگذاری، برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت در حوزه امور اجرائی، پیشگیری و مبارزه با قاچاق كالا و ارز با ۲۴ عضو از قوای سه گانه و نیروهای نظامی و انتظامی تشكیل شده است.

به گفته بهشتی زاده، وزارتخانه هایی همچون دادگستری، اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، كشور، امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، جهاد كشاورزی، نفت، بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از اعضای این ستاد به شمار می روند.

این مقام مسئول با اشاره به فرا قوه ای بودن ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز، اظهار نمود كه علاوه بر وزارتخانه های ذكر شده، دو نفر از نمایندگان عضو كمیسیون های اقتصادی و قضائی و حقوقی مجلس، سازمان های تعزیرات حكومتی، جمع آوری و فروش اموال تملیكی، صدا و سیما، بازرسی كل كشور، ستاد كل نیروهای مسلح، فرماندهی نیروی انتظامی، بانك مركزی، گمرك، اتاق بازرگانی ایران و... از اعضای این ستاد هستند.

مدیركل روابط عمومی ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز همینطور از افزایش ۲۳ درصدی كشفیات كالاهای قاچاق اطلاع داده و گفته در ۱۰ ماهه اول امسال، بیش از ۳۶ هزار و ۲۱۶ میلیارد ریال كالای مظنون به قاچاق كشف شده است كه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل كه ۲۹ هزار و ۳۸۲ میلیارد ریال بود، ۲۳.۳ درصد افزایش یافت.

وی تصریح كرد كه این آمار هنوز تكمیل نشده است و با اضافه شدن كشفیات بعضی از دستگاه های دیگر - كه هنوز به این فهرست اضافه نشده - آمار كشفیات امسال بسیار بیشتر از این اعداد خواهد بود.

ورود سپاه به عرصه مقابله با قاچاق

اما این تنها صحبت های عرضه شده در این زمینه نیست، زیرا در ایام گذشته، ریاست جمهوری هم در استان هرمزگان به صحبت پرداخته و از ورود سپاه پاسداران به عرصه مقابله با قاچاق در آبهای خلیج فارس اطلاع داده است. البته در این زمینه از جانب فعالان ستاد مبارزه با قاچاق بر این نكته تاكید می گردد كه این حضور تنها در بخش دریایی بوده و پیش از این هم سپاه در صورت مواجهه با قاچاق در این خطه همكاری های لازم را انجام می داده است.

رئیس جمهور با اشاره به تأكیدات مقام معظم رهبری بر لزوم مبارزه با قاچاق كالا اظهار نمود: ایشان در خیلی از جلسات مؤكداً بر لزوم مبارزه با قاچاق و به انتها رسیدن این مقوله تاكید دارند.

به گفته روحانی، مسئولیت مبارزه با قاچاق با نیروی انتظامی است، اما اخیراً در شورای عالی امنیت ملی، تصریح كردیم كه در خلیج فارس، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم مسئولیت مبارزه با قاچاق را داشته باشد و حتماً با این تصمیم شرایط در مبارزه با قاچاق بهتر از گذشته خواهد شد.

رئیس جمهور با اشاره به مبحث ته لنجی ها هم اعلام نموده كه به وزیر كشور دستور داده شده تا با برنامه ریزی مناسب تصمیم عادلانه ای در این خصوص اتخاذ شود كه به واسطه آن هم زندگی مردم و كسانی كه با این مورد سر و كار دارند، تأمین شود و هم لطمه و آسیب ای به تولید ملی، وارد نشود.

كاهش ۶۰ درصدی قاچاق سوخت

وزیر كشور هم دیگر فردی است كه به اظهار نظر در این زمینه پرداخته و در قالب خبری كه روی سایت وزارتخانه متبوعش انتشار یافته، اعلام نموده كه ۲۴ دستگاه عضو ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز هستند كه هماهنگی بین این ۲۴ دستگاه كار آسانی نیست.

عبدالرضا رحمانی فضلی در عین حال از كاهش ۵۰ درصدی قاچاق یاد كرده و بدون اینكه اشاره كند این كاهش نسبت به چه زمانی بوده از كاهش میزان قاچاق به ۱۱ میلیارد دلار اطلاع داده است.

وی با یادآوری میزان ۲۱ میلیارد دلاری قاچاق در گذشته اظهار داشت: هم اكنون میزان قاچاق در حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیارد دلار محاسبه می گردد كه مبین این است كه حدود ۵۰ درصد موفقیت حاصل شده است.

رحمانی در مورد نشست مشترك نمایندگان مجلس و دولت در كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم توضیح داده كه جلسه خوبی در مجلس مرتبط با سوال نمایندگان از رئیس جمهور برگزار گردید و معتقدیم سوال حق نمایندگان است. بنده بعنوان نماینده رئیس جمهور در مورد سوال نمایندگان مجلس درباره وضعیت قاچاق كالا و ارز توضیحاتی در این نشست عرضه دادم.

به گفته وزیر كشور، با عنایت به سابقه حضور در دیوان محاسبات درباره ریشه ها و مسائل پیرامون قاچاق كالا و ارز توضیحاتی در جلسه مطرح كردم، البته در این رابطه ضعف ها و قوت هایی در قانون وجود دارد.

وی همینطور تاكید كرده كرده به واسطه اقدامات مختلف صورت گرفته حدودا ۶۰ درصد مشكل قاچاق سوخت حل شده است.




1396/12/17
20:52:08
5144
5.0 از 5
تگهای خبر: دستگاه , سوخت , گمرك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو