مسترکار - دنیای خودرو
رییس اتحادیه تولیدكنندگان و صادركنندگان طلا:

این دو مشكل طاعون صنعت طلا شده اند

این دو مشكل طاعون صنعت طلا شده اند مستر كار: رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و صادركنندگان طلا و جواهر موضوعاتی مانند دریافت مالیات بر ارزش افزوده را از مهم ترین مشكلات صنعت طلا دانست.


سید حجت شفایی در گفت وگو با ایسنا، به ارزیابی وضعیت صادرات طلا در سال قبل پرداخت و اظهار داشت: متأسفانه وضعیت صادرات طلا وجواهر كما فی سابق از سال ۱۳۹۲ به بعد نه تنها گسترش نیافته بلكه سایه قوانین دست و پاگیر ومالیات، مالیات ارزش افزوده و سپرده و ضمانت و ده ها مورد دیگر این صنعت ارزآور را دچار پژمردگی و دلمردگی كرده است. وقتی تولید ما با مشكلات فراوان و عدم حمایت دولتمردان مواجه می باشد بطور قطع در بحث صادرات هم با مشكل مواجه خواهیم شد.
شفایی اضافه كرد: ما در اتحادیه تولیدكنندگان و صادركنندگان در سال ۱۳۹۶ جلسات متعددی در وزارت صنعت معدن، ستاد مبارزه با قاچاق كالا، سازمان توسعه تجارت، اتاق بازرگانی و میز طلای كشوری داشتیم و مشكلات تولید و صادرات و قوانین مخل و مزاحم را با عرضه راهكار و بسته های پیشنهادی بررسی كردیم اما متأسفانه هیچگونه خروجی مثبتی حاصل نشد تا مسؤلین به این باور نرسند كه صنعت طلا می تواند اشتغال تولید كند و ارزآوری داشته باشد هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
وی اظهار داشت: كشور تركیه كه حدود 20 سال پیش وارد كننده طلا و جواهر از ایران بود اكنون با كمك و مساعدت دولت خود و تسهیلات طلایی و... یكی از بزرگترین تولیدكننده و صادر كننده طلا و جواهر شده است اما در ایران تعدد بخشنامه و آئین نامه های غیركارشناسانه هركدام گره ای بر روند تولید و بخصوص صادرات انداخته اند. از همه مهمتر دو مشكل كه دست كمی از طاعون ندارد.
شفایی اضافه كرد: یكی از این مشكلات دریافت ارزش افزوده از اصل طلا وحتی شمش كه متأسفانه یك قانون ناقص الخلقه ای بود كه سال هاست مقرر است به صورت آزمایشی در یك شهر ومدت كوتاهی اجرا شود اما اجرای آن این صنعت را رو به مرگ كشانده و هرچه اهالی این هنر صنعت فریاد می زنند و با منطق و استدلال دریافت ارزش افزوده از اصل طلا را غیركارشناسانه می خوانند و عنوان می كنند ارزش افزوده باید از اجرت دریافت شود نه از اصل طلا. بقول معروف آنچه بجایی نرسد فریاد است.
وی اظهار نمود: دومین مشكل كه بحث مالیات بر ارزش افزوده كه نقش پررنگی در تولید آن داشته داشته بحث ورود مصنوعات طلا از مبانی غیرقانونی است كه اگر از صادرات بگذریم این معضل هم بازار داخل را تحت الشعاع قرار داده و متأسفانه كارگاه های ما روز بروز كوچكتر و كمتر می شوند.
شفایی در انتها ابراز امیدواری كرد: روزی برسد كه ما در تولید وصادرات به جایگاه حقه خود دست یابد.
به گزارش مستر كار به نقل از ایسنا، در سال های گذشته اعتراضات متعددی از جانب فعالان صنف طلا و جواهر مطرح و بر این نكته تاكید گردیده است كه طلا خود كالای سرمایه ای محسوب شده و باید از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف باشد. بر همین مبنا در دولت و مجلس پیگیری های مختلفی در این باره انجام شده است. محمدرضا نعمت زاده در آ خرین ماه های فعالیت خود بعنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت وعده حل این مشكل در آینده نزدیك را داده بود.
پیش از این منصور نامداری زندی در گفت وگو با ایسنا اظهار كرده بود: در دنیا رسم بر آن است كه از تولید طلا و جواهر مالیات بر ارزش افزوده گرفته نمی گردد و بخصوص در حوزه تولید یا استحصال طلا چنین هزینه هایی دریافت نمی گردد.
دبیر وقت اتحادیه صادركنندگان طلا در عین حال تاكید كرده بود: دریافت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده از این بخش باعث می گردد كه نسبت به رقبای خارجی هزینه های ما به مراتب بالاتر برود چون كه در اغلب كشورها طلای خام صفر یا نهایتا نیم درصد مالیات پرداخت می كند. بر همین مبنا پیشنهاداتی به مجلس عرضه شده تا مالیات ارزش افزوده این صنف از ۹ درصد به سه درصد كاهش پیدا كند اما از بهمن ماه ۹۴ این مورد در مجلس در دست بررسی قرار دارد.




1397/01/03
13:01:26
4673
5.0 از 5
تگهای خبر: صادرات , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو