سازمان توسعه تجارت:
فقط از مضرات باز بودن اقتصاد بهره می بریم
مستر كار: مدیركل دفتر توسعه صادرات محصولات صنعتی و معدنی سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: در ایران فقط از مضرات باز بودن اقتصاد استفاده می نماییم.
مسعود كمالی اردكانی در گفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: سازمان جهانی تجارت سازمانی بین المللی است كه كشورهای عضو آن ملزم می شوند موانع تعرفه ای خویش را به شدت كاهش داده و اقتصادشان را در معرض رقابت خارجی قرار دهند اما واقعیت این است كه ایران بزرگترین اقتصاد خارج از سازمان جهانی تجارت است.
وی اظهار داشت: تا سال ۲۰۰۰ بیشترین كاهش ها در زمینه تعرفه های تجاری كشورهای عضوWTO صورت گرفته و از سال ۲۰۰۰ تابحال حدود ۳۵۰ تا ۳۶۰ موافقت نامه تجارت ترجیحی یا آزاد میان اعضای سازمان جهانی تجارت به امضا رسیده است. این یعنی برای كاستن مجدد این تعرفه ها هنوز تلاش می گردد و در مواردی این تعرفه ها به زیر پنج درصد رسیده است. این یك روند جهانی است و اقتصادهایی كه تحت استاندارد سازمان جهانی تجارت قراردارند در معرض شدید رقابت جهانی هستند.
ضرورت جذب سرمایه گذار خارجی
كمالی اردكانی ادامه داد: ما در سیاست های تجاری خود هنوز به سمت حمایت گرایی می رویم و در موارد مختلف بخش خصوصی منتقد تعرفه های پایین بوده و خواستار افزایش آن ها است. اكنون بسیاری می گویند اقتصاد ایران باز است، چراكه با پدیده گسترده ای همچون قاچاق مواجه می باشد. واقعیت این است كه ما تنها از مضرات باز بودن اقتصاد استفاده می نماییم و اگر ما هم مانند كشورهای عضو سازمان جهانی تجارت در معرض رقابت قرار داشتیم هم حجم قاچاق كمتر بود و هم یك علامت بزرگ به فعالین اقتصادی دنیا می فرستادیم كه اقتصاد ما هم تحت قوانین و مقررات مرسوم و پذیرفته شده دنیا قرار گرفته و قوانین و مقرراتی شفاف و قابل پیش بینی دارد و این مهمترین خصوصیت هر اقتصاد برای جذب سرمایه خارجی است.
مدیر كل دفتر توسعه صادرات محصولات صنعتی و معدنی سازمان توسعه تجارت با تاكید بر لزوم سرمایه گذاری در توسعه تجارت اظهار نمود: چین بعنوان یكی از بزرگترین اقتصادهای دنیا محور توسعه خویش را جذب سرمایه گذاری خارجی و توسعه صادرات قرار داده است. در طول ۱۰ تا ۱۲ سال قبل اقتصاد چین جزو نخستین كشورهایی بوده كه بیشترین جذب سرمایه گذاری خارجی را داشته و الان با تقویت اقتصاد داخلی طی چند سال قبل خود به یكی از سرمایه گذاران بزرگ دنیا تبدیل گشته است.
وی اضافه كرد: در سال قبل این كشور ۱۴۵ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب كرده و بالغ بر ۱۸۰ میلیارد دلار در سایر كشورهای جهان سرمایه گزاری نموده است.
نیاز به سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیاردی در نفت
اردكانی در انتها تصریح كرد: زمانی كه از توسعه صادرات صحبت می نماییم باید به سایر عوامل اثرگذار بر روی آن هم توجه داشته باشیم. اكنون اقتصاد ما نیاز به سرمایه گذاری دارد و برای فراهم ساختن زیرساخت ها ملزم به جذب سرمایه گذار هستیم.
مدیر كل دفترتوسعه صادرات محصولات صنعتی ومعدنی سازمان توسعه تجارت در انتها اظهار داشت: ما تنها برای توسعه صنعت نفت بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم اما اكنون سرمایه صندوق توسعه ملی چقدر است؟ در چنین شرایطی راهی به غیر از جذب سرمایه گذار خارجی باقی نمی ماند و این مورد نیازمند تعامل با جهان و بین المللی شدن اقتصاد ایران است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب