افزایش تولید زیتون امسال
مستر كار: مجری طرح زیتون وزارت جهاد كشاورزی از افزایش تولید این محصول امسال اطلاع داد و اظهار داشت: با افزایش تعرفه واردات روغن زیتون درصددیم تولید روغن زیتون را افزایش دهیم و این بخش هم ضریب خودكفایی ارتقا پیدا كند.
به گزارش مستر كار به نقل از ایسنا، سالانه حدود ۹۰ هزار تن زیتون در كشور تولید می گردد كه بخش عمده آن به زیتون كنسروی تبدیل گشته و بخشی دیگر برای استحصال روغن برداشت می گردد كه با عنایت به پایین بودن میزان برداشت زیتون روغنی، تولید روغن زیتون در كشور با كمبود مواجه بوده و سالانه حدود هشت تا ۱۰ هزار تن به واردات این محصول نیاز داریم.
رحمت الله پریچهر - مجری طرح زیتون وزارت جهاد كشاورزی - با تاكید بر این كه افزایش تولید و مصرف روغن زیتون جزو اولویت های وزارت جهاد كشاورزی است، اظهار نمود: سطح زیر كشت باغات بالغ بر ۸۷ هزار هكتار در ۲۶ استان بوده كه پیش بینی می نماییم میزان تولید زیتون امسال به بیش از ۹۰ هزار تن برسد و استان هایی مانند زنجان، قزوین، گیلان، فارس، سمنان و گلستان مهم ترین مراكز تولید زیتون كشور محسوب می شوند.
وی اضافه كرد: افزایش بهره وری عوامل تولید برای بالابردن عملكرد در واحد سطح و تولید روغن زیتون سیاست راهبردی دفتر زیتون وزارت جهاد كشاورزی امسال است؛ ازاین رو هرس، آبیاری مناسب، تغذیه عناصر پرمصرف و كم مصرف، مدیریت تلفیقی مبارزه با آفات، افزایش مكانیزاسیون در باغات زیتون و غیره از روش های عملی، دستیابی به این هدف است.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد كشاورزی با بیان این كه بیمه پایه و بیمه ترجیحی باغات زیتونم با همكاری صندوق بیمه محصولات كشاورزی در دستور كار قرار دارد، اظهار داشت: پشتیبانی از تولید همواره در وزارت جهاد كشاورزی هدف اصلی و اولویت اول است. همینطور فعالیت های ویژه در زمینه ی توسعه باغ های نیمه متراكم و متراكم در مناطق مستعد از نظر اقلیمی در كنار تكثیر ارقام امیدبخش زیتون مناسب اقلیم های متنوع كشور در برنامه امسال قرار دارد.
پریچهر افزود: با عنایت به پتانسیل ارقام تجاری زیتون برای تولید بیش از پنج تن در هكتار و وجود تولید كنندگان توانمند و نمونه، باشگاه تولیدكنندگان زیتون ۵+ در حال شكل گیری بوده تا از تجارب آنها در افزایش تولید و مركز باغداران با عملكرد كمتر استفاده شود، همینطور جهت استفاده از خرد جمعی و بهره مندی از دانش، اندیشه و تجارب، بخش خصوصی، موسسات تحقیقات آموزشی، دانشگاه ها، باغداران پیشرو و مشاركت همه زیرنفعان كمیته فنی - مشورتی زیتون نخستین نشست برای بررسی چالش های پیش رو و عرضه راهكارهای علمی و عملی بزودی برگزار می شود.
وی اظهار نمود: از همه تولید كنندگان درخواست كردیم تا میزان تولید روغن را در مقایسه با كنسرو زیتون افزایش داده تا در این شرایط خاص به تامین بخشی از روغن خوراكی كشور كمك كرده و سلامت جامعه بهبود پیدا كند. از سویی دیگر توجه به ارزش دارویی، خصوصیت های بهداشتی و آرایشی حاصل از زیتون و تولید بن سای زیتون بعنوان یك گیاه زیستی و چشم نواز و همیشه سبز از دیگر مواردی است كه مدنظر بوده و بزودی شاهد تحولات جدیدی در این زمینه خواهیم بود.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد كشاورزی اظهار داشت: آموزش های تحت وب برای گسترش دانش بهره برداران و كارشناسان شكل گرفته و بعد از اجرای آموزش تاثیر محیط بر روغن زیتون، آموزش تغذیه باغات زیتون برای اقتصادی كردن تولید در نیمه دوم شهریورماه امسال اجرا می گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب