مسترکار - دنیای خودرو
انتقاد از ضرب الاجل وزارت صنعت برای پوشاك

اول جلوی قاچاق را بگیرید بعد برای تولید سختگیری كنید

اول جلوی قاچاق را بگیرید بعد برای تولید سختگیری كنید مستر كار: عضو اتحادیه تولید كنندگان و صادر كنندگان نساجی و پوشاك، ضرب الاجل وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص شناسه دار كردن تولیدات داخلی آن هم در حالیكه قاچاق پوشاك به راحتی در كشور صورت می گیرد و حجم عمده ای از تولیدات به صورت زیرپله ای انجام می گردد را عاملی برای صدمه به وضعیت تولید كنندگان داخلی دانست.


سعید حسین زاده در گفت وگو با ایسنا، در ارتباط با ضرب الاجل وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص ملزم كردن واردكنندگان، تولیدكنندگان، توزیع كنندگان و فروشندگان كفش در جهت شناسه دار و تعیین تكلیف كردن كالاهای فاقد شناسنامه طی دو ماه آینده اظهار نمود: اجرای این تصمیم نیازمند تامین زیرساخت هاست و ما چندین جلسه با مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار كردیم و به آنها اعلام نمودیم كه بخش عمده ای از تولیدات صنعت پوشاك زیرپله ای است و بخش دیگری به صورت قاچاق وارد كشور می شود، ازاین رو هنوز صنعت كشور در این بخش آماده نیست و اجرای چنین تصمیمی تولیدكنندگان را با مشكلات اساسی روبه رو خواهد نمود.

وی افزود: زمانی كه بخش عمده ای از تولیدات به صورت زیرپله ای روانه بازار شود و بخش دیگر به صورت قاچاق و در سطح خرده فروشی عرضه گردد، به شناسه دار كردن كالا به تولیدكننده داخلی لطمه خواهد زد. باید در ابتدای امر از ورود كالای قاچاق به كشور جلوگیری شود و تصمیمات لازم برای جلوگیری از تولیدات زیرپله ای در دستور كار قرار گیرد.

این عضو اتحادیه تولید كنندگان و صادر كنندگان نساجی و پوشاك با بیان این كه در بخش تولید داخلی صنایع پوشاك، تولید كنندگان با مشكل تامین مواد اولیه روبرو هستند، اظهار نمود: شناسه دار كردن كالا نیازمند زیرساخت های لازم است. در ابتدای امر باید تولید فعال شود و بعد از آن با كالای قاچاق و زیرپله ای مبارزه شود. بعد از آن می توانیم در جهت شناسه دار كردن كالا گام برداریم.

حسین زاده با تصریح این كه برخی تولید كنندگان برای فروش تولیدات خود در برابر اجناس وارداتی و قاچاق مجبور هستند مارك ها و برندهای خارجی را به محصولات خود برچسب بزنند، افزود: بعضی از محصولاتی كه تحت عنوان اجناس خارجی فروخته می گردد جنس داخلی است و اگر این برندها از محصولات تولید شده حذف شوند دیگر بخشی از تولید كنندگان نمی توانند كالای خویش را بفروشند.

وی افزود: در جلساتی كه با مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار كردیم مشكلات فعالان این صنعت همچون كمبود نقدینگی، كمبود و گرانی مواد اولیه، تولیدات زیرپله ای و وفور پوشاك قاچاق وارداتی به آنها صحبت شد به آنها اعلام كردیم كه اگر می خواهند در جهت شناسه دار كردن كالا گام بردارند در ابتدای امر باید از واردات كالای قاچاق به كشور جلوگیری شود. متاسفانه پنج سال است كه دستورالعمل جلوگیری از واردات قاچاق كالا مدنظر قرار گرفته اما تغییری را در بازار احساس نمی نماییم.

به گزارش مستر كار به نقل از ایسنا، واردكنندگان، تولیدكنندگان، توزیع كنندگان و فروشندگان (عرضه كنندگان) گروه كالایی پوشاك و منسوجات ملزم هستند موجودی كالای فاقد شناسه خویش را مطابق زمان بندی های اعلام شده، تعیین تكلیف كنند. این اقدام به دنبال صدور دستورالعملی به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و با همكاری ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز و دستگاه های اجرایی عضو آن، با هدف اجرای قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز در خصوص نحوه دریافت شناسه كالا، برای پوشاك و منسوجات موجود در بازار و انبارهای كشور، انجام می گردد.

بر این اساس تمامی واردكنندگان و تولیدكنندگان در صورتیكه هنوز موجودی كالای فاقد شناسه در سطح انبار دارند، مكلفند از تاریخ ابلاغ تا دو ماه پیش از مهلت زمانی، جدول پیوست نسبت به شناسه دار كردن كالای فاقد شناسه خود در سطح انبار و نصب آن روی كالا پیش از ورود به زنجیره عرضه كالا مطابق دستورالعمل اجرایی اقدام نمایند. همینطور توزیع كنندگانی كه همچنان موجودی كالای فاقد شناسه در سطح انبار دارند، مكلفند از زمان ابلاغ تا دو ماه پیش از مهلت تعیین شده در جدول فوق، نسبت به فروش كالای فاقد شناسه خود اقدام نمایند.

از سوی دیگر با عنایت به زمان بندی اجبار دریافت و نصب شناسه كالا توسط واردكنندگان و تولیدكنندگان در دستورالعمل اجرایی و اتمام مهلت های تعیین شده و با عنایت به آنكه گردش موجودی كالا در كالاهای مشمول كوتاه و محدود است، تمامی توزیع كنندگان و عرضه كنندگان (از جمله عرضه كنندگان اینترنتی) كه هنوز موجودی كالای فاقد شناسه دارند، مكلفند كالاهای مذكور را پیش از اتمام مهلت تعیین شده به مصرف كننده نهایی بفروشند.

در نهایت بعد از اتمام مهلت های تعیین شده در صورتیكه كالای فاقد شناسه در سطح بازار خرده فروشی و میان خرده فروشان توزیع شود یا به فروش رود، كالای قاچاق محسوب و بعد از آن حمل، نگهداری، عرضه و یا فروش آن برخورد خواهد شد.




1397/07/02
16:09:22
5055
5.0 از 5
تگهای خبر: تولید , دستگاه , صنعت , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو