گرانفروشی بیسكویت و شكلات
مستر كار: فروش انواع بیسكویت و شكلات با قیمتی بالاتر از رقم درج شده روی بسته بندی تخلف است و هیچ تولیدكننده و فروشنده ای حق تخطی ندارد و در صورت مشاهده هرگونه گران فروشی باید مبحث را به نهادهای نظارتی گزارش داد.
به گزارش مستر كار به نقل از ایسنا، به تازگی شاهد فروش برخی محصولات همچون بیسكویت با برندهای مختلف با قیمتی بالاتر از مبلغ درج شده روی بسته بندی محصول هستیم. واحدهای فروش در پاسخ به اعتراض مصرف كنندگان اعلام می كنند كه قیمت درج شده روی محصول همان مبلغی است كه تولیدكنندگان برای آنها لحاظ كردند و آنها مجبورند با قیمتی بیش از رقم درج شده جهت اعمال حاشیه سود محصول را به فروش برسانند.
آنها همینطور اعلام نمودند كه در صورت اعتراض به تولیدكنندگان با عباراتی همچون اینكه "شرایط به همین منوال است و اگر تمایل ندارند محصول در اختیار آنها قرار نمی گیرد"، مواجهند.
جمشید مغازه ای - رییس انجمن صنفی صنایع بیسكویت، شیرینی و شكلات - در گفت وگو با ایسنا، درمورد فروش برخی محصولات همچون بیسكویت با برندهای مختلف كه با قیمتی بیش از رقم درج شده روی بسته بندی محصول به فروش می رسد، اظهار نمود: از ابتدای سال جاری تابحال و علی رغم نوسانات ارزی صرفا محصولات تولید شده در بخش بیسكویت، شیرینی و شكلات بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش قیمت داشت و به تولیدكنندگان اعلام كردیم كه افزایش مجدد قیمت ها را اعمال نكنند تا فشار بیشتری به مردم وارد نشود.
وی افزود: محصولات ما مصرفی به شمار می آید و برهمین اساس با همان قیمت هایی كه یكبار شاهد افزایش آن بودیم به بازار ارائه شد اما مساله ای كه باید به آن اشاره داشت این است كه بیسكویت، شیرینی و شكلات در اولویت سوم كالایی قرار دارند و با مشكلات عدیده ای جهت تخصیص ارز در سامانه نیما روبرو می باشیم.
رییس انجمن صنفی صنایع بیسكویت، شیرینی و شكلات با اشاره به اینكه علاوه بر مسائل پیش آمده در بخش ارزی بعضی از مواد اولیه داخلی هم با افزایش قیمت روبرو شده است، اظهار داشت: آرد، شكر و شیرخشك گران شده است و ما كماكان با مقوله انتظار جهت تخصیص ارز برای تامین مواد اولیه روبرو می باشیم.
مغازه ای، اضافه كرد: تولیدكنندگان بیسكویت، شیرینی و شكلات در اولویت سوم كالایی قرار دارند و بر این اساس قیمت های در نظر گرفته شده كنترلی و دستوری نیست و با در نظر گرفتن حاشیه سود مناسب قیمت ها لحاظ می گردد. ازاین رو بعضی از كالاها كه كشش بیشتری داشت با رشد قیمت بیشتری روبرو شدند و بعضی از كالاها كه كشش و افزایش قیمت نداشتند بدون اعمال افزایش قیمت یا با در نظر گرفتن افزایشی جزئی به بازار عرضه شدند.
وی در پاسخ به اینكه برخی بیسكویت ها با رقمی بیش از قیمت درج شده روی بسته بندی در واحدهای فروش به مصرف كنندگان عرضه می شود، اظهار نمود: در صورتیكه واحد فروشی محصولش را با قیمت بیش از رقم درج شده بر روی محصول به فروش برساند تخلف كرده است و حاشیه سود در همان رقم درج شده روی فرآورده لحاظ شده است و اگر مستنداتی در این رابطه وجود دارد باید به نهادهای نظارتی جهت رسیدگی به تخلف عرضه شود.
رییس انجمن صنفی صنایع بیسكویت، شیرینی و شكلات همینطور در پاسخ به اینكه آیا با كاهش نرخ ارز امكان كاهش قیمت ها وجود دارد یا خیر؟ اظهار داشت: ارز در سامانه نیما عملا كاهشی نداشته است و در صورتیكه شاهد كاهش قیمت ارز عرضه شده به تولیدكنندگان در سامانه نیما باشیم می توانیم در این رابطه اظهارنظر نماییم.
این در شرایطی است كه به تازگی محمدرضا مرتضوی - رئیس كانون صنایع غذایی ایران - در گفت وگو با ایسنا و در مورد مساله گران فروشی یا كم فروشی بعضی از محصولات غذایی، اظهار نمود كه با عنایت به مقوله افزایش قیمت ها كه ناشی از وضعیت اقتصادی پیش آمده است بعضی از تولیدكنندگان بدون افزایش قیمت و با عنایت به كم شدن قدرت خرید مردم تولید بسته های كوچك غذایی را مدنظر قرار دادند؛ به گونه ای كه بدون تغییر قیمت ها شاهد كوچك تر شدن محصولات تولیدی هستیم.
به قول وی، در این شرایط تولیدكنندگان مكلف هستند وزن واقعی محصول را روی آن درج كنند و باید بدانیم كه این اقدام تخلف نیست و در جهت افزایش قیمت ها و هماهنگ شدن با قدرت خرید مردم است.
وی در عین حال اعلام نمود كه مردم می توانند در صورت مشاهده هرگونه كم فروشی یا گران فروشی در بخش غذایی آن را به شماره تماس كه ۲-۸۸۸۸۳۶۱ شماره مستقیم رئیس كانون صنایع غذایی است اطلاع دهند تا با عنایت به اهمیت مبحث و احقاق حقوق مردم نسبت به آن اقدام نمود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب