معاون سازمان امور مالیاتی به مستر كار خبر داد
بخشودگی و تقسیط مالیات واحدهای تولیدی
مستر كار: معاون سازمان امور مالیاتی بخشودگی حداكثری جرائم قابل بخشش مالیاتی، تقسیط بدهی های مالیاتی و حذف مجوزهای زائد را همچون برنامه های استراتژیك سازمان امور مالیاتی برای جلوگیری از افزایش فشار بر واحدهای تولیدی در سال سخت اقتصاد بر شمرد.
به گزارش مستر كار به نقل از ایسنا، مجموع شرایط در اقتصاد كشور به شكلی است كه احتمالاً فشارهای هزینه ای و درآمدی بر بودجه دولت بیشتر از سال های قبل باشد و با عنایت به اینكه مجرای اصلی درآمدی دولت پس از صادرات نفت، "مالیات" است، احتمالاً تمركز و فشار بیشتری هم روی آن اعمال خواهد شد.
این مساله البته حساسیت كار سازمان امور مالیاتی را بیشتر خواهد كرد، چونكه به امور مالیاتی نمی توان بعنوان یك منبع درآمدی صرف مانند نفت نگاه كرد. در شرایطی كه بگفته خیلی از كارشناسان، شرایط ركود تورمی بر اقتصاد حاكم است و خیلی از بنگاه های تولیدی با شرایط سختی درگیر هستند بنظر می رسد سازمان امور مالیاتی هم باید در سیاست های مالیاتی خود تجدیدنظر كند و در سال سخت اقتصاد تمركز خودرا به سمت ستاندن مالیات بیشتر از غیر مولدها كه كمترین سود را برای اقتصاد دارند، ببرد.
برنامه مشخص سازمان امور مالیاتی برای سال سخت اقتصاد چیست؟
در این زمینه احمد زمانی - معاون پژوهشی سازمان امور مالیاتی - در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نام گذاری سال جدید با عنوان "رونق تولید" درباره برنامه های مالیاتی سازمان امور مالیاتی در این زمینه اظهار نمود: سازمان امور مالیاتی كشور با درك دو واقعیت لزوم تأمین حداكثری درآمدها بوسیله منابع مالیاتی در امتداد برنامه های اصلاح ساختار بودجه عمومی و كاهش اتكا به درآمدهای نفتی در بودجه و همین طور ضرورت پرهیز از هرگونه آثار منفی مالیات بر تولید و سرمایه گذاری، برنامه های راهبردی و عملیاتی خودرا طراحی و به مرحله اجرا گذاشته است.
او با تاكید بر اینكه ملاحظات بالا در برنامه استراتژیك سازمان امور مالیاتی به نحو مؤثری مد نظر قرار گرفته است، افزود: بخشودگی حداكثری جرایم قابل بخشش مالیاتی واحدهای تولیدی، تقسیط بدهی های مالیاتی آنها، توسعه خدمات الكترونیكی و تسهیل امور مؤدیان، حذف مجوزهای زائد و مساعدت برای بهبود فضای كسب و كار و تاكید بر خود اظهاری مالیاتی مؤدیان همچون برنامه های سازمان بر امور مالیاتی كشور در این راستا است.
معاون پژوهشی، برنامه ریزی و امور بین الملل سازمان امور مالیاتی افزود: با عنایت به نامگذاری سال جدید بعنوان سال تولید از طرف مقام معظم رهبری سازمان امور مالیاتی اخیراً پیشنهادات دیگری را هم در امتداد تسهیل امور مالیاتی مؤدیان خصوصاً واحدهای تولیدی نمایش كرده است كه انجام آن نیازمند درنوردیدن مراحل تصویب در مراجع ذیربط است.
مالیاتی ها برای جلوگیری از تعمیق ركود چه برنامه ای دارند؟
زمانی همین طور با اشاره به اینكه برمبنای مبانی اقتصادی سیاست های مالیاتی و حجم درآمدهای مالیاتی باید متناسب با وضعیت اقتصادی كشور تنظیم و تعیین شود، اظهار نمود: ساختار یك نظام مالیاتی كارآمد اصولاً به شكلی طراحی می شود كه هرگونه رونق یا ركود در اقتصاد به صورت خودكار به گسترش و یا محدود شدن درآمدهای مالیاتی منجر می شود.
او با اشاره به اینكه با عنایت به تنگناهای مالی ناشی از صادرات نفت، رویكرد دولت تأمین حداكثری منابع بودجه بوسیله درآمدهای مالیاتی است، افزود: اما این مساله به معنای عدم توجه به شرایط كلان اقتصاد كشور و وضعیت رشد بخش های مختلف اقتصادی نیست. در این راستا سازمان امور مالیاتی كشور سیاست ها و برنامه هایی را به منظور تحقق درآمدهای مالیاتی همزمان با جلوگیری از بروز آثار منفی بر تولید و سرمایه گذاری و جلوگیری از اعمال فشار مضاعف به مؤدیان مالیاتی موجود در دستور كار خود قرار داده است.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و امور بین الملل سازمان امور مالیاتی در ادامه مهمترین اقدامات و برنامه های كوتاه مدت و میان مدت نظام مالیاتی كشور را برای جلوگیری از افزایش فشار به مؤدیان مالیاتی بدین سان برشمرد: مبارزه با فرار و اجتناب مالیاتی، ساماندهی معافیت ها و مشوق های مالیاتی، حذف تبعیض و بی عدالتی مالیاتی، چابك سازی فرآیندها و تسریع در وصول مطالبات معوق، تمركز بر واحدیابی و شناسایی مؤدیان مالیاتی جدید، توسعه و تكمیل پایگاه اطلاعات مؤدیان، توجه خاص به وضعیت مالی بنگاه های تولیدی برمبنای فاكتورهای صنعت مربوطه و عملكرد واقعی آنها برمبنای اسناد و مدارك و همین طور مطالعه و امكان سنجی ایجاد پایه های جدید مالیاتی.
به گزارش مستر كار به نقل از ایسنا، دولت در بودجه سال آینده مجموع منابع عمومی را ۴۰۷ هزار میلیارد تومان پیش بینی كرده كه ۱۵۳ هزار میلیارد تومان از آن از محل درآمدهای مالیاتی مقرر است تأمین شود. با عنایت به محدودیت های احتمالی در صادرات نفت ایران، درآمدهای مالیاتی احتمالاً به اصلی ترین مجرای درآمدی دولت برای سال جاری تبدیل خواهد شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب