مسترکار - دنیای خودرو
با تلاش محققان دانشگاه ساخته شد

نانو ژنراتورهایی برای تولید منسوجات هوشمند و حسگرهای پزشكی

نانو ژنراتورهایی برای تولید منسوجات هوشمند و حسگرهای پزشكی به گزارش مستر كار پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیركبیر با استفاده از نانو الیاف ژنراتورهایی را با كاربردهای متنوع چون حسگر در حوزه پزشكی و تولید منسوجات هوشمند با قابلیت شارژ تجهیزات تولید كردند.


به گزارش مستر كار به نقل از ایسنا، دكتر پریسا فخری، مجری طرح با اشاره به تمركز مراكز صنعتی و دانشگاهی به تهیه و استفاده از مواد هوشمند، اظهار داشت: مواد پیزوالكتریك همچون این مواد هوشمند با خصوصیت های منحصر به فرد است؛ خاصیت پیزوالكتریك ابتدا در سرامیك ها كشف شد، اما به علت وجود معایبی مانند ترد و شكننده بودن، كاربرد آن محدود شده است؛ چونكه تردی و شكنندگی سرامیك، آنها را برای جنبش های ارتعاشی طولانی مدت و بزرگ بدون استفاده می نماید.

وی افزود: از جانب دیگر به علت احتیاج به مواد پیزوالكتریك با سطح بزرگ و انعطاف پذیری بالا در خیلی از كاربردها همچنان مد نظر است، چون در مقایسه با سرامیك ها، پلیمرهای پیزوالكتریك از فرایندپذیری مناسبی برخوردار می باشند. این فرایندپذیری مناسب به جهت وزن كم، قابلیت تولید در مساحت های زیاد و هم امكان برش و ایجاد اشكال پیچیده است.

وی با تاكید بر اینكه در ساختار این نانوژنراتور از پلیمر انعطاف پذیر PVDF و نانومیله های اكسید روی استفاده شد، اظهار نمود: حضور این دو ماده در كنار هم باعث افزایش خواص پیزوالكتریك و انعطاف پذیری شده است. ضمن اینكه استفاده از فناوری الكتروریسی باعث كاهش مراحل تولید و در نتیجه كاهش هزینه تمام شده این نانوساختار شده است.

این محقق با اشاره به كاربردهای این نانو ژانراتور اظهار داشت: از این محصول در صنایع نظامی بعنوان منسوجات هوشمند با قابلیت شارژ وسایل الكترونیكی قابل حمل از راه حركات مكانیكی بدن و در حوزه پزشكی بعنوان سنسورهای مراقبت و نظارت بر علایم حیاتی بدن، حسگرهای قابل كاشت در بدن، برداشت كننده انرژی قابل كاشت در بدن نظیر منبع تامین انرژی قلب مصنوعی بهره برد.

به گفته وی این محصول همینطور در صنعت برق بعنوان برداشت كننده انرژی محیطی جهت برداشت انرژی از انرژی های هدر رفت محیط مانند باد و جریان آب و همینطور در صنایع الكترونیك بعنوان سنسور پیزوالكتریك قابل كاربرد است.

این پژوهشگر پسا دكتری دانشگاه صنعتی امیركبیر استفاده از نانوالیاف در ساختار نانوژنراتور را از دیگر خصوصیت های ممتاز این نانوژنراتور دانست و افزود: استفاده از نانو الیاف سبب كوتاه شدن فرآیند تولید و كاهش هزینه تمام شده می شود و همینطور با رفع محدودیت هایی كه در روش های معمول وجود داشت، گستره كاربردی این نانوژنراتور افزایش می یابد.

این طرح از جانب پریسا فخری، پژوهشگر پسادكتری و به راهنمایی دكتر روح اله باقرزاده، دكتر مسعود لطیفی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیركبیر و با همكاری دكتركشفی از دانشگاه آیت اله بروجردی، مهندس امینی و مهندس یاوری اجرایی شده است.



1398/10/03
12:54:23
4294
5.0 از 5
تگهای خبر: پژو , تولید , صنعت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو