كشاورزی ایران اتاق ندارد!
مستر كار: ایسنا/یزد در صورتیكه كشاورزی یكی از مهم ترین اولویت های اقتصادی كشورمان تلقی می شود اما هنوز این حوزه نتوانسته مانند سایر كشورهای دارای بازرگانی كشاورزی، صاحب اتاق كشاورزی مستقل باشد.
كشاورزی كشورمان در سال های اخیر و به دنبال تحریم های ظالمانه و بروز مشكلات سیاسی و اقتصادی از اهمیت مضاعفی برخوردار شده و این صنعت سبز توانسته بعنوان یكی از پشتوانه های اقتصادی كشورمان، علاوه بر تامین مایحتاج مردم و نیازهای داخلی، ظرفیت های بالایی را در حوزه صادرات كسب كند.
ایران حالا در تولید خیلی از محصولات كشاورزی بعنوان قطب تولیدكننده مطرح است كه از آن جمله می توان به تولیدات محصولات گلخانه ای، پسته، زعفران، برنج و چای اشاره نمود كه كشورمان را از درآمدهای قابل توجهی در این بخش ها منتفع می كند اما به سبب مشكلاتی مانند خشكسالی ها و كمبودهای آبی هیچ گاه بعنوان یكی از اولویت های اقتصادی كشور مورد توجه قرار نگرفته و این در حالیست كه كشوری مانند هلند بوسیله كشاورزی دو برابر اقتصاد نفتی ایران درآمدزایی دارد یا كشور تركیه كه توانسته بازارهای جهانی برخی محصولات كشاورزی را در دست بگیرد.
یكی از مسائل مهم و ضروری بخش كشاورزی در كشورمان به روز شدن در حوزه كشت محصولات كم آب خواه، بهره گیری از تكنولوژی های روز این بخش و همین طور توسعه بازاریابی و بازرگانی است اما همه رسیدگی مناسب به چنین مواردی در گروی وجود محلی برای هم افزایی و متمركز كردن تمام كارهای مربوط به كشاورزی است تا كشاورزی كشورمان نیز همانند خیلی از كشورها بتواند اقتصادی پویا و سودآور با بازار دائمی جهانی را تجربه كند. البته در این رابطه متولیان بخش كشاورزی بر این لزوم تاكید دارند كه بخش كشاورزی نیازمند اتاقی مستقل و منفك از اتاق بازرگانی ایران است.
«سیدحسین بخشایش» مدیر امور بازرگانی جهاد كشاورزی استان یزد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به این كه اتاق كشاورزی از نقش حائز اهمیتی در امر تجارت این در این بخش برخوردار است، اظهار می كند: بخش كشاورزی در تولید ناخالص ملی نقش زیادی دارد و از سویی محصولات كشاورزی نیز سهم خوبی از صادرات كشور را دارا هستند بطوریكه محصولات كشاورزی علاوه بر مواد صنعتی و خدمات در بدترین شرایط تحریم هم بازار خوبی داشته اند.
وی بعنوان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی در كشورمان اشاره و تصریح می كند: زمانی كه كشاورزی به اتاق ایران ملحق شد، همانطور كه عنوان آن در آخر قرار گرفته، توجه و اولویت هایش نیز از این صنعت درآمدزا و مورد نیاز كشور فاصله گرفته و افرادی مسئول امر تجارت این حوزه شده اند كه تخصص كافی در این رابطه ندارند و بنا بر این نیز كشاورزی به حاشیه رانده شده است.
این مسئول در قیاس وضعیت كشورمان با كشورهایی كه قطب بازرگانی كشاورزی هستند، می گوید: در حالی كشور ایران یكی از قطب های كشاورزی دنیاست كه در كشورهای دیگری با وضعیت مشابه مانند تركیه، اتاق كشاورزی بعنوان یك مقوله جدی تلقی و وظایف مختلفی را برای این حوزه تعریف كرده است پس سودآوری در این عرصه برای این كشورها بسیار قابل توجه است.
وی با بیان این كه وجود اتاق كشاورزی مستقل مطالبه ی جدی خیلی از استان های دیگر كشور نیز هست، اظهار می كند: جمع بندی نهایی ما نشان میدهد كه كشاورزی نسبت به سایر بخش ها مغفول مانده است پس لازم است كه یك تشكل خصوصی قدرتمند در بخش صادرات و واردات این بخش برای كشورمان داشته باشیم.
مدیر امور بازرگانی جهاد كشاورزی استان اضافه می كند: البته صادرات كشاورزی فراگیر نشده است و بنا بر این نیز اهمیت آن دیده نمی گردد در صورتیكه مانند سایر صنایع، صادرات محصولات گلخانه ای، پسته و زعفران كه با ارزش بالایی نیز هم راه است را به میزان و حجم بسیار بالایی به خصوص از یزد به كشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق و كشورهای اوراسیای شمالی شاهد می باشیم.
وی با بیان این كه ایجاد خیلی از مشكلات فعلی در حوزه كشاورزی با ایجاد اتاق كشاورزی برطرف خواهد شد، می گوید: یكی از مشكلاتی كه صادرات كشاورزی یزد همواره با آن روبروست، صادرات خیلی از محصولات تولیدی این استان از گمركاتی غیر از یزد و در نهایت نبود آمار دقیقی در این رابطه است اما با ایجاد اتاق كشاورزی، علاوه بر رفع این مشكل و نگاه جدی تر به این مسئله، آمار دقیق تری نیز كسب خواهد شد.
بخشایش برگزاری دوره های آموزشی مختلف و متنوع را بعنوان یكی از دیگر الزامات این حوزه عنوان می كند و می گوید: كشاورزی نیازمند برگزاری دورههای تخصصی و افراد فعال متخصص دراین زمینه است اما این اهمیت دادن در عملكرد اتاق بازرگانی مشاهده نمی گردد.
مدیر امور بازرگانی جهاد كشاورزی استان یزد درانتها با اعتقاد به این كه كشاورزی می تواند اقتصاد اول یا دوم این استان باشد، تصریح می كند: كشاورزی بعد از صنعت كاشی و فولاد، بیشترین درآمد و ارزآوری را برای استان دارد و رشد صادرات و این درآمدزایی نشان میدهد كه این حوزه از اهمیت بالایی برخودار است اما این مسئله نیازمند احیای هر چه بیشتر ظرفیت ها و برقراری ارتباطاتی گسترده حتی در سطح بین المللی است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب