مسترکار - دنیای خودرو
سخنگوی وزارت خارجه در گفت وگو با مستر كار تشریح كرد

ابعاد اهمیت افتتاح خط راه آهن خواف - هرات در افزایش همكاریهای دو جانبه و منطقه ای

ابعاد اهمیت افتتاح خط راه آهن خواف - هرات در افزایش همكاریهای دو جانبه و منطقه ای به گزارش مستر کار سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اهمیت افتتاح خط راه آهنˮ خواف - هراتˮ در روز پنچشنبه با حضور مجازی روسای جمهور ایران و افغانستان اظهار داشت: افتتاح این خط آهن اولین قدم برای احیای جاده ابریشم است و از این مسیر می‎توان به چین متصل شد تا کالا بین چین و اروپا بوسیله ایران ترانزیت شود و زمینه برای رشد بیشتر منطقه فراهم آورد.


سعید خطیب زاده در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به سوالی در مورد اهمیت افتتاح خط راه آهن خواف - هرات در توسعه همکاری ایران و افغانستان اظهار نمود: همانطور که می دانید طبق هماهنگی های به عمل آمده با دولت افغانستان این پروژه در تاریخ پنج شنبه بیستم آذرماه با حضور مجازی دکتر روحانی رئیس جمهور و اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان بوسیله ویدئو کنفرانس افتتاح می شود. اتصال ریلی جمهوری اسلامی ایران به افغانستان مسیر تبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران با افغانستان را هموارتر از گذشته می کند و ضمن اینکه تبادلات تجاری ما را افزایش خواهد داد، سبب توسعه اقتصادی منطقه شده و با این اقدام دسترسی افغانستان به اروپا و بنادر جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس تسهیل شده و نقش موثری در رونق بندر چابهار نیز خواهد شد.
این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به اینکه افتتاح پروژه راه آهن خواف – هرات نشان دهنده عزم دو کشور ایران و افغانستان برای به گردش در آوردن چرخ اقتصاد منطقه است، گفت: در حال حاضر مبادلات جاده ای گسترده ای بین ایران و افغانستان وجود دارد که بنا بر برخی آمار سالانه حدود ۱۸۰ هزار کامیون بین ایران و افغانستان و بالعکس تردد می کند. بخش عمده ای از این مبادلات جاده ای با شروع به کار خط آهن خواف-هرات می تواند بوسیله این شبکه ریلی صورت گیرد. براین اساس صادرات افغانستان به ویژه مواد معدنی این کشور بوسیله ایران به اروپا و یا بوسیله خلیج فارس خواهد یافت و در مقابل صادرات ایران به افغانستان نیز افزایش خواهد یافت.
خطیب زاده با تاکید بر این که با توجه به این که مسیر خواف تا هرات منطقه ای است که غنی ترین مناطق سنگ آهن جهان را در اختیار دارد و این پروژه می تواند همکاریهای ایران و افغانستان در زمینه صادرات سنگ آهن و یا استحصال آن در صنایع داخلی ایران را افزایش دهد، افزود: همین طور این خط آهن موجب توسعه مناطق اطراف هرات تا خواف ایران خواهد شد و زمینه رشد اقتصادی در این منطقه را فراهم خواهدنمود.
وی در همین راستا اشاره کرد: برای جمهوری اسلامی ایران توسعه مناطق شرق کشور جزء اهداف مهمست و لازم است به پتانسیل های بالقوه برای رشد مناطق شرقی کشور توجه گردد. برای افغانستان نیز توسعه صادرات و رشد اقتصادی غرب این کشور اهمیت دارد و این امر می تواند انگیزه ها برای ایجاد پیوندهای بین دو منطقه را تقویت کند .
خطیب زاده با اشاره به اینکه به طور کلی این خط آهن همکاریهای ایران و افغانستان در زمینه های توسعه تجارت و همکاریهای اقتصادی را به طور قابل توجهی افزایش خواهد داد در پاسخ به این پرسش که تاثیر منطقه ای این پروژه چیست و انجام اینگونه اقدامات چه تاثیری در افزایش همکاری منطقه ای می گذارد؟افزود: همانطور که جناب آقای ظریف در توییتی اعلام نمودند اهمیت خط آهن خواف-هرات به ایران و افغانستان محدود نیست و برای منطقه هم حائز اهمیت می باشد. این خط آهن بعنوان دروازه ای برای افزایش تجارت و تبادلات مردم با مردم، به ثبات و توسعه منطقه نیز کمک خواهدنمود.
وی ادامه داد: در این زمینه پروژه خواف- هرات در تکمیل و توسعه شبکه ریلی کشورهای اکو و ترانزیت از کشورهای آسیای میانه به اقیانوس هند و همین طور بوسیله ایران به ترکیه و اروپا تاثیر به سزایی خواهد داشت. افتتاح این خط آهن اولین قدم برای احیای جاده ابریشم است و از این مسیر می‎توان به چین متصل شد تا کالا بین چین و اروپا بوسیله ایران ترانزیت شود و این خط آهن می‎تواند موجب رشد اقتصاد منطقه باشد. این پروژه می تواند مقدمه ای برای اتصال کشورهای آسیای میانه بوسیله کریدور شرقی ایران به آب های آزاد باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با این پروژه و دیگر پروژه های ریلی به دنبال افزایش همکاریهای منطقه ای است، با این وجود متاسفانه در سالهای اخیر برخی قدرت های فرامنطقه ای همچون آمریکا به دنبال کارشکنی در همکاریهای منطقه ای برای بسط پروژه های ریلی و گشایش کریدورهای منطقه ای بوده اند.
خطیب زاده در مورد اهمیت انجام اینطور پروژه های مشترک برای ایران و این که آیا انجام این پروژه های مشترک با دیگر همسایگان نیز در دستور کار کشور قرار دارد ؟ اظهار نمود: پروژه های خط آهن یکی از عوامل موثر جهت تامین امنیت بوده و در قسمت اشتغال زایی نیز موثر هستند. بنا بر این سازمان همکاریهای اقتصادی منطقه ای آسیای مرکزی CAREC، اتحادیه همکاریهای منطقه ای آسیای جنوبی SAARC و سازمان همکارهای اقتصادی (اکو ECO) ایجاد خط آهن در افغانستان را ضروری دانسته و از آن حمایت می‎کنند.

این دیپلمات ارشد کشورمان همین طور خبر داد: چندین پروژه مشترک با همسایگان مورد مطالعه قرار گرفته و پیشنهاداتی نیز به سازمان همکاریهای منطقه ای (اکو) ارائه شده و حتی بعضی از آنها نیز تا مرحله تامین مالی پیشرفت داشته است که در زمان عملیاتی شدن اعلام خواهد شد.




منبع:

1399/09/20
12:40:51
1249
5.0 از 5
تگهای خبر: امنیت , تردد , تور , جاده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو