مسترکار - دنیای خودرو

چگونه لوازم خانگی قاچاق را تشخیص دهیم؟

چگونه لوازم خانگی قاچاق را تشخیص دهیم؟ مستر كار: رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان خبر از سرگیری نظارت بر اجرای طرح شناسه كالا در بخش لوازم خانگی اظهار داشت كه خریداران می توانند با بهره گیری از سامانه سامانه ؛4؛7777# مشخصات لوازم خانگی را دریافت نمایند.


مرتضی میری در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: نظارت بر اجرای این طرح به دنبال شیوع ویروس کرونا برای حدود دو ماه متوقف شده بود، اما حالا قرار شده با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پس از تعطیلات عید فطر از سر گرفته شود.
وی با اعلان اینکه شناسه کالا به تنهایی نمی تواند جلوی قاچاق کالا را بگیرد، اشاره کرد: بخشنامه اجرایی شناسه های کالا و رهگیری کالا دو بند دیگر شامل کد رهگیری و سامانه گارانتی را هم داراست که در صورت تکمیل طرح و اجرای همزمان این سه بند، جنس قاچاق مشخص می شود. این طرح قرار بود تا اختتام خرداد ماه امسال تکمیل شود که بخاطر شیوع ویروس کرونا حداقل دو ماه به تاخیر افتاد.
بگفته رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، هم اکنون هر شناسه کالا می تواند برای کالاهایی با برند و مدل مشابه استفاده شود، اما در صورت تکمیل طرح و اجرای سه بند یاد شده، هر کالا یک شماره مخصوص دارد که مانند اثر انگشت برای شناسایی آن عمل می کند.
وی با اعلان اینکه تابحال برای ۱۰ قلم لوازم خانگی شناسه کالا تعریف شده که امیدواریم به زودی برای سایر کالاها نیز تعریف شود اضافه کرد: بعضی از فروشگاه ها هنوز شناسه کالا را درج نکرده اند، اما از اتحادیه رسید دریافت کرده اند که طبق توافق با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قرار شده مشکلی برای این واحدها ایجاد نشود و امیدواریم ستاد هم تا اختتام شهریور به این واحدها فرصت دهد، اما درباره فروشگاه هایی که نه شناسه کالا و نه رسید دارند کالای آنها بعنوان قاچاق جمع آوری خواهد شد.
بگفته رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، خریداران می توانند با ارسال شناسه کالای مورد نظر خود به سامانه *۴*۷۷۷۷# مشخصات کالا همچون شرکت تولیدی آنرا دریافت نمایند و مطئن شوند که کالا از راه قاچاق به کشور وارد نشده است.
به گزارش مستر کار به نقل از ایسنا، سال ۱۳۹۸ پس از سه سال انتظار بالاخره بخشنامه شناسه و رهگیری کالا موضوع ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بخش لوازم خانگی اجرا شد؛ بطوریکه وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) به تمامی تولیدکنندگان و تشکل های صنعتی لوازم خانگی تولید داخل تا ۱۵ دی ماه فرصت داد که برای هشت گروه کالایی خود پروسه ثبت و ستاندن شناسه را انجام دهند و برای کالاهای خود شناسه دریافت نمایند و پس از ۱۵ دی ماه کالاهایی که دارای شناسه کالا نباشد در سطح بازار کالای قاچاق تلقی می شوند. اما این مهلت تا ۱۵ بهمن ماه تمدید گردید و طبق اعلام انجمن صنایع لوازم خانگی، طرح برخورد با لوازم خانگی بدون شناسه از چهارشنبه (۱۶ بهمن ۱۳۹۸) از طرف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شروع شد.
این هشت گروه کالایی شامل کولر، یخچال، فریزر، تلویزیون، ماشین لباس شویی، ماکروویو، جاروبرقی و پکیج است که البته طبق اعلام وزارت صمت در قدم های بعدی اجرای بخشنامه شناسه و رهگیری کالا تمامی اقلام لوازم خانگی را شامل می شود.
بخشنامه اجرایی شناسه های کالا و رهگیری کالا موضوع ماده (۱۳) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اواخر شهریور ماه ۱۳۹۵ از طرف اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، برای اجرا ابلاغ گردید. ماده ۲۰ این بخشنامه مسئولیت اجرای آنرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) محول کرده و طبق ماده ۱۲ آن وزارت صمت موظف است "امکان ثبت شناسه رهگیری و دریافت گواهی الکترونیکی را در سامانه جامع تجارت فراهم آورد و یکتا بودن شناسه های رهگیری را در سطح تمامی کالاهای مشمول، تضمین کند".




منبع:

1399/03/02
22:30:50
3070
5.0 از 5
تگهای خبر: تولید , صنعت , كالا , گارانتی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو