وزیر صمت:
امضاهای طلایی را حذف می نماییم
به گزارش مستر كار ایرنا- وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاكید بر لزوم اطمینان بخشی به فعالان حوزه اقتصاد، اظهار داشت: تمركز وزارت صمت بر تقویت بخش خصوصی است؛ همینطور به دنبال حذف موانع و امضاهای طلایی هستیم و از هیچ تلاشی برای پشتیبانی از فعالان اقتصادی كوتاهی نخواهیم كرد.
«امضای طلایی» یکی از مصادیق رانت در نظام اقتصادی می باشد به صورتی که صدور مجوز به تصمیم گیری یک فرد منحصر باشد؛ این امضاها در مواردی می توانند با ایجاد رانت و انحصار، میلیاردها تومان به نفع فرد یا گروهی جابجا کنند ازاین رو کارشناسان معتقدند برای رفع فساد در نظام اداری هرجا که منابع رانت نامولد وجود دارد یا زمینه ساز انحصار می شود، باید رفع گردد تا اقتصاد رقابت پذیر و عادلانه شود.
علیرضا رزم حسینی روز جمعه در کارگروه و تسهیل رفع موانع تولید و نشست با فعالان اقتصادی استان فارس انتقادات و مشکلات مطرح شده از جانب فعالان اقتصادی در این نشست را حساب شده خواند و اضافه کرد: صدور ۶۹هزار میلیارد تومان جواز تاسیس در چارچوب ۳ هزار و ۲۵۵ پروژه نشان دهنده وجود ظرفیت مطلوبی در استان فارس است که اگر به سمت جذب سرمایه ها رهنمون شود، افزایش می یابد.
وی فارس را استانی برخوردار در حوزه اقتصادی خواند و اضافه کرد: امکان دارد توازن توسعه ای در این منطقه کمتر باشد؛ اما برخورداری از رتبه چهارم سپرده های بانکی در این استان افق های روشنی را پیش روی فعالیتهای صنعتی قرار می دهد.
وزیر صمت تصریح کرد: فارس در تمامی حوزه ها جزو رتبه های برتر کشور است و چنانچه فضایی بهتر ایجاد شود وزارت صمت می تواند پشتیبانی قوی برای این استان باشد.
رزم حسینی ابراز کرد: امروز در دولت با تاکید ریاست جمهوری هماهنگی خیلی خوب و نزدیکی بین وزارت صمت، جهاد کشاورزی، اقتصاد و بانک مرکزی وجود دارد که در ادامه با هماهنگی خوبی که با رئیس کل بانک مرکزی داریم، در جهت تغییر برخی سیاست ها تلاش می نماییم.
وزیر صمت با اشاره به اینکه توافق با بانک مرکزی می تواند برخی سیاست های کلان را تغییر دهد، اظهار داشت: بدخیمی هایی در حوزه اقتصاد بوجود آمده است و ضروریست هرچه سریع تر به سمت افزایش تولید و چند شیفت کردن واحدهای تولیدی با مشوق ها و تکمیل ظرفیت خالی در کشور اقدام نماییم.
وی عنوان کرد: در شرایط سخت جنگ اقتصادی قرار داریم که افزون بر تحریم، کرونا هزینه های بسیاری در حوزه درمان، سلامت و بهداشت را بر کشور تحمیل کرده است؛ در این میان، ایران تنها کشوری است که ماسک به سادگی و فراوانی در اختیار مردم قرار دارد و گرفتار قحطی کالا نشد.
وزیر صمت افزود: گرچه با گرانی هایی مواجه هستیم، اما دلیل این مشکل، تحریم و مسائل مربوط به تولید کشور است؛ با این وجود معتقدیم کشور از بنیه اقتصادی مطلوبی برخوردار می باشد که توانسته سه سال با چنین شرایطی مقاومت کند.
رزم حسینی با اشاره به اینکه محدودیت های امروز بانک مرکزی به علت کاهش درآمد ارزی است، اضافه کرد: درآمد ارزی ایران به ۱۰درصد کاهش یافته و چون بانک مرکزی متولی تأمین ارز برای واحدهای تولیدی است، به علت تحریم ها فشارهایی هم به فعالان اقتصادی وارد شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که با مشارکت مجلس، تشکل های بخش خصوصی و دولت می توان کالاهای ضروری را به فراوانی در اختیار مردم قرار داد.
وزیر صمت با اشاره به اینکه هیات های نظارتی باید در حوزه نظارت و تنظیم بازار فعال تر شوند، اظهار داشت: ضروریست در این حوزه بازرسی ها را مردمی نماییم تا ثبات نسبی ایجاد شود و فشارهای معیشتی کاهش پیدا کند.
رزم حسینی همینطور نوید آزادی تمامی معادن حبس شده فارس را ظرف دو ماه آینده داد و اظهار داشت: با این اقدام فرصت های جدیدی را در این استان ایجاد می کنیم؛ همینطور تفویذ اختیار و مقررات زدایی و پرهیز از صدور بخشنامه های شبانه همچون اهداف این وزارت خانه در جهت رفع موانع حوزه کسب و کار است.
وی با اشاره به مشکلات مسیرهای مواصلاتی صنایع استان، اظهار نمود: ۱۰۲ میلیارد تومان اعتبار برای مرتفع ساختن مشکلات مسیرهای مواصلاتی میان صنایع مختلف استان در نظر گرفته شده و بزودی اختصاص می یابد؛ همینطور ۴۰۰ میلیارد تومان به منظور ایجاد مسیر مواصلاتی معدنی میان شهرستان های لامرد و پارسیان تخصیص یافته است.
سفر وزیر صمت و گشایش های صنعتی و معدنی
معاون وزیر صمت هم در این جلسه اظهار داشت: بیشتر از ۵۰ هزار کیلومتر پهنه معدنی در استان فارس از جانب سازمان ایمیدرو در حال مطالعه است و با عنایت به ظرفیت های این استان، می توان گفت ۴۵ درصد از عرصه های معدنی این استان در دست مطالعه است؛ همینطور این سازمان از معادن شمال فارس هم غافل نشده و در تلاش است اکتشافات معدنی در ممسنی را افزایش دهد.
مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن صنایع معدنی ایران اظهار نمود: اسکله شماره ۵ پارسیان با هدف صادرات سیمان کارخانه های استان فارس بزودی اختصاص می یابد.
اشتغال و تولید خط قرمز وزارت صمت است
میثم زالی دبیر ستاد کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید وزارت صمت هم در این نشست خطاب به دستگاه های اجرایی اظهار داشت: خط قرمز ما تولید و اشتغال است و در جهت احیای واحدهای تولیدی و اشتغال، اجرای مصوبات کارگروه برای تمام دستگاه های اجرایی لازم الاجراست و هیچ عذر و بهانه ای از دستگاه های اجرایی درزمینه اجرایی نکردن مصوبات و رفع مشکلات واحدهای صنعتی پذیرفتنی نیست.
قیمت ماسک تحویلی به داروخانه ها یک هزار و ۵۰ تومان است
احمد انارکی معاون پارلمانی وزارت صمت هم با اشاره به تولید و توزیع روزانه ۴ میلیون ماسک به سازمان غذا و دارو برای تحویل به داروخانه ها اظهار داشت: این تعداد ماسک با قیمت هزار و ۵۰ تومان در اختیار سازمان غذا و دارو قرار گرفته است، اما متاسفانه قیمت ماسک در داروخانه ها حداقل قیمتی ۲ هزار و ۵۰۰ تومان است.
وی عنوان کرد: معاونت غذا و دارو در استان فارس بر فروش ماسک با قیمت های مصوب در داروخانه ها نظارت داشته باشد.
۱۱ شهر محروم استان با نگاه ویژه
سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صمت هم اظهار داشت: در استان فارس ۱۱ شهرستان محروم شناسایی شده است که طبق برنامه ریزی وزارت صمت با نگاه ویژه و همکاری نمایندگان، برنامه های در دستور کار است.
کارخانه گندله سازی در فارس ایجاد می شود
مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران هم در این جلسه اظهار داشت: کارخانه گندله سازی با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیون یورو و از راه تأمین اعتباری فاینانس در استان فارس ایجاد خواهد شد.
خداداد غریب پور بیان نمود: اکتشافاتی که در مناطق مختلف استان فارس و بخصوص منطقه بهرام گور صورت گرفته است، در این حوزه حائز اهمیت بسیاری است.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از طرح های عمرانی استان فارس انتقال آب از سد چشمه عاشیق به صنایع پایین دستی این سد است که اعتباری ۹۸ میلیارد تومانی برای آن در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان فارس هم اظهار داشت: تا انتهای سالجاری حداقل دو کارخانه بزرگ صنعتی در استان فارس قابل بهره برداری است.
منبع: مستر كار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب