مسترکار - دنیای خودرو
در مراسم امضای تفاهم نامه جهاد دانشگاهی با سازمان اقتصادی كوثر عنوان شد

آمادگی جهاد دانشگاهی برای طراحی خودرو های هیبریدی، ارتقای بهره وری ذخایر ژنتیك بومی

آمادگی جهاد دانشگاهی برای طراحی خودرو های هیبریدی، ارتقای بهره وری ذخایر ژنتیك بومی مستر كار: نشست امضای تفاهم نامه همكاری مشترك علمی- پژوهشی میان جهاد دانشگاهی و سازمان اقتصادی كوثر وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران امروز (۳۰ اردیبهشت) در زمینه اجرای طرح های ملی و ارتقای امنیت غذایی برگزار گردید.


به گزارش مستر كار به نقل از ایسنا، دكتر حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی در این جلسه كه بامداد امروز در دفتر مركزی جهاد دانشگاهی برگزار شد، اظهار نمود: اساس استفاده درست از آب و خاك توسعه فناورانه است.
وی با بیان آمادگی جهاد دانشگاهی برای همكاری در حوزه صنعت و همكاری با سازمان اقتصادی كوثر، از توانایی این مجموعه برای فعالیت در زمینه طراحی ماشین های هیبریدی اطلاع داد.
طیبی اضافه كرد: انقلاب ما با شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی به پیروزی رسید. در بحث استقلال، استقلال سیاسی، اقتصادی و دفاعی مطرح بود. در استقلال سیاسی عدم وابستگی به شرق و غرب بیان شد كه شعار نه شرقی نه غربی نمود همین تفكر است. همین شعار سبب شد نه شرق و نه غرب از انقلاب ما خشنود نباشند.
رئیس جهاد دانشگاهی افزود: در حوزه استقلال دفاعی و اقتصادی باید تلاش نماییم دفاع ما متكی بر تولید ما باشد و تولید ما متكی بر علم و فناوری پیشرفته ما باشد، همینطور در حوزه اقتصادی هم باید متكی بر تولید علمی باشیم و تولید علمی هم متكی بر دانش و علم ما باشد تا هم بتواند روزآمدی را حفظ كند و هم بتواند قابل رقابت با سایر محصولات جهانی باشد.
طیبی با اشاره به پیشینه تأسیس جهاد دانشگاهی در سال ۵۹ اظهار داشت: تأسیس جهاد دانشگاهی با همین هدف صورت گرفت كه سه عامل توسعه فناورانه، توسعه فرهنگی و توسعه آموزش را اساس توسعه كشور می دانست و با كمك علم و فناوری اثبات كرد كشور توان حركت در مرز دانش را دارد و می تواند علم خویش را تبدیل به فناوری كند و فناوری را هم تبدیل به تولید محصول كند. اقتصاد ما می تواند اقتصاد مبتنی بر علم و دانش باشد.


طیبی با اشاره به اینكه در جهاد دانشگاهی در حوزه های پزشكی، كشاورزی، علوم انسانی و مهندسی الگوسازی های موفقی انجام شده اظهار داشت: نگاه جهاد دانشگاهی به موضوعات هم كاملاً كاربردی و علمی است یعنی هر موضوعی كه انتخاب می شود باید یكی از اشكالات كشور را حل كند. ما خوشحالیم كه با یك سازمان بزرگ اقتصادی كشور این تفاهم نامه را امضا می نماییم و یقین داریم با همت طرفین موفق به رسیدن به اهداف خود می شویم.
در ادامه این مراسم، طیبی اظهار نمود: سازمان اقتصادی كوثر دارای دفتر طراحی است ولی برای فعالیت های جدید، ما برای حمایت اعلام آمادگی كردیم تا در زمینه ماشین های هیبریدی با مجموعه جمكو این سازمان فعالیت داشته باشیم. امیدواریم پس از امضای این تفاهم نامه در صنعت حمل و نقل ریلی كه در كشور و همچنین در منطقه در حال توسعه است هم همكاری هایی داشته باشیم.
رئیس جهاد دانشگاهی در پاسخ به سوالی درباره چگونگی عملی شدن ارتقای امنیت غذایی در این تفاهم نامه اظهار داشت: هم اكنون تكثیر دام سبك می تواند به بحث تأمین شیر و گوشت كمك نماید. پژوهشگاه ابن سینای جهاد دانشگاهی در زمینه تولید جنین های مرغوب دام سنگین خوب كار كرده است. یكی از نیازهای كشور ما كره است و عمدتاً تمركز روی گاوهای هولشتاین بوده اما حالا احتیاج به نژادهایی داریم كه هم شیر مناسب داشته باشند و هم درصد چربی بالایی داشته باشند. با عنایت به امكاناتی كه در جهاد دانشگاهی فراهم كردیم این امكان به وجود آمده كه نژادهای برتر داخلی و خارجی را تكثیر نماییم تا به سرعت دام سنگین به مرحله ای برسد كه تولید شیر و كره كند.
وی اضافه كرد: در بحث آبزیان، تولید سریع بچه ماهی و غذای بچه ماهی از مواردی است كه علاقه به همكاری داریم. در بحث پرورش ماهی در قفس، ما دانش فنی تولید تور را به دست آوردیم و در زمینه قفس هم سازمان اقتصادی كوثر دارای دانش است و می توان سرعت تكثیر را افزایش داد. در حوزه كشاورزی هوشمند هم تیم خویش را تجهیز كردیم و هوشمندسازی گلخانه ها هم بسیار مهم می باشد. سازمان جهاد دانشگاهی در این زمینه ها اعلام آمادگی برای همكاری كرده است.



در زراعت ۲۰ سال و در باغبانی ۵۰ سال از دنیا عقب هستیم
در ادامه این نشست مدیر عامل سازمان اقتصادی كوثر با اشاره به پیشینه حضور خود در جهاد سازندگی اظهار داشت: تاكید امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بر "ما می توانیم " بوده است. جهاد دانشگاهی و جهاد سازندگی بوجود آمده اند كه " ما می توانیم" را محقق كنند. جنگ " ما می توانیم" و "ما نمی توانیم" در كشور ادامه دارد یعنی یك نوع روحیه در كشور به ظرفیت های این مرز و بوم اعتقاد دارد و دیگری ندارد. خوشبختانه " ما می توانیم" توانسته خویش را در خیلی از عرصه ها به " ما نمی توانیم" تحمیل كند.
محمدرضا اسكندری با اشاره به اینكه كشور ظرفیت های بسیاری جهت استفاده در همه زمینه ها دارد، اظهار داشت: متأسفانه بعد از گذشت ۴۰ سال نتوانستیم از همه این ظرفیت ها استفاده نماییم چون رجوع به علم كم بوده است. از آن جایی كه رشته من كشاورزی است می توانم بگویم كه در بخش زراعت ۲۰ سال و در بخش باغبانی ۵۰ سال از دنیا عقب هستیم ولی این به معنای نبود ظرفیت علمی در این زمینه ها نیست. ظرفیت علمی وجود داشته اما شرایطی كه باید وجود داشته باشد تا علم به عرصه عمل وارد شود فراهم نشده است.
وی اضافه كرد: شكاف عملكردی در كشور هنگامی رفع می شود كه علم به صورت كامل در عرصه عمل مستقر شود. تلاش ما این بوده كه در سازمان اقتصادی كوثر آنچه را كه در توان داشته ایم انجام دهیم. سازمان اقتصادی كوثر هیچ كمكی از دولت دریافت نمی كند و در عرصه های كشاورزی و صنعت فعالیت می كند. بعد از عملی شدن این تفاهم نامه در بخش كشاورزی یك تحول رخ خواهد داد. این تحول در صنعت طیور، دام و آبزی پروری و هم چنین گیاهان زراعی و باغبانی اتفاق خواهد افتاد چون كه كشاورزی كشور ظرفیت های زیادی دارد فقط كافی است دانش و علم به عرصه عمل وارد شود.
نایب رئیس هیئت مدیره سازمان اقتصادی كوثر با اشاره به استفاده از توانایی های جوانان در بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری، اظهار داشت: میانگین سن مدیران سازمان اقتصادی كوثر زیر ۴۰ سال است و ما در این سازمان از جوانان تحصیل كرده و ایثارگر بهره می بریم.
وی با اشاره به تحریم های اقتصادی اظهار داشت: با وجود اینكه مجموعه ما، یك مجموعه تولیدی بوده ولی در شرایط تحریم هیچ گونه خللی در كارهای مجموعه ما به وجود نیامد. اتفاقاً در بعضی شرایط هم بهتر عمل شده و در بعضی از مجموعه های تولیدی ما با وجود آنكه قیمت را بالا نبرده ایم ولی سوددهی واحدها بیشتر شده است چونكه تولید داخل تلاش كرده كسری هایی كه در اثر تحریم بوجود آمده را با تولید بیشتر برطرف كند.


به گزارش مستر كار به نقل از ایسنا، تفاهم نامه میان جهاد دانشگاهی و سازمان اقتصادی كوثر در جهت فعالیت های مشترك علمی پژوهشی امضا شده است. مبحث تفاهم نامه همكاری در زمینه اجرای طرح های ملی و با هدف ارتقای امنیت غذایی است كه این همكاری با حفظ ذخایر و ایجاد تنوع و كاهش واردات محصولات ژنتیكی شامل همكاری در فرایند اصلاح نژاد توده های بومی دام، طیور و آبزیان كشور به منظور تولید تركیب های پربازده و امكان ایجاد لاین های خالص، فعال سازی و بهره مندی از ظرفیت های نیمه فعال و غیرفعال بخش های تحقیقاتی و استراتژیك دام، طیور، آبزیان، زراعت و باغبانی است.
از دیگر همكاریهای این دو سازمان كه در تفاهم نامه به آن اشاره شده می توان به همكاری در جهت حفظ و ارتقای بهره وری ذخایر ژنتیك بومی در جهت پویایی كسب وكارها و مشاغل خرد با هدف ارتقا امنیت غذایی با تاكید بر تولیدات بومی همچون پرورش مرغ در مزارع باز و هیبریدهای دام سبك، شناسایی، اصلاح نژاد هیبریداسیون و تولید لاین های خالص بذر گیاهی و تأمین داخلی بذرهای مورد نیاز كشور اجرایی می شود.


توسعه طرح ها و روش های فناورانه با هدف افزایش بهره وری در محصولات تولیدی شامل شناسایی روش ها و تكنولوژی های جدید كشت در دانه های اساسی و مورد نیاز كشور شامل شناسایی روش ها و تكنولوژی های جدید مدیریت پرورش دام و طیور، شناسایی و به كارگیری سازوكارهای تجاری سازی طرح های فناورانه و دانش بنیان در حوزه های دام پروری و كشاورزی و طراحی و پیاده سازی طرح های تولید دام پروری و كشاورزی با رویكرد جلب مشاركت مردمی مبتنی بر الگوهای اقتصادی از دیگر موارد توافق این تفاهم نامه است.
سایر زمینه های همكاری این تفاهم نامه شامل همكاری و مشاركت شركت های زیرمجموعه سازمان با مراكز و مؤسسه های جهاد دانشگاهی، ایجاد ارتباط و همكاری جهت تبادل اطلاعات و برآورده كردن نیازهای پژوهشی و آموزشی طرفین در زمینه های در رابطه با حوزه فعالیت های هریك و برگزاری دوره های آموزشی مشترك در قالب قوانین و مقررات است كه به مدت پنج سال معتبر خواهد بود.



1398/02/30
15:15:07
4635
5.0 از 5
تگهای خبر: امنیت , پژو , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو