برخوردار:
مسئولان به جای آمار و ارقام، خرید بروند تا گرانی را لمس كنند
مستر كار: به دنبال بركناری وزیر امور اقتصادی و دارایی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خاطرنشان كرد: تعویض وزرا و حتی رئیس جمهور هم راهگشا نیست، چون اقتصاد كشور بیمار است؛ اقتصادی كه بر اساس یارانه است و فقط با چاپ اسكناس تورم بر سر مردم آوار می كند كه اقشار زیادی را به زیر خط متوسط برده است. این درحالی است كه مسئولان فقط به آمار و ارقام بسنده كرده اند كه باید خودشان خرید بروند تا گرانی كه بیداد می كند را لمس كنند.
به گزارش مستر كار به نقل از ایسنا، با بركناری مسعود كرباسیان از سمت وزیر امور اقتصادی و دارایی، صحبت ها بر این اساس است كه با تعویض مسئول این بخش آیا مشكلات برطرف خواهند شد یا خیر. اما اغلب فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی ایران معتقدند كه تغییر یك شخص كارساز نیست و مشكلی را برطرف نمی كند، بلكه باید ساختارها اصلاح شوند، چراكه ساختار اقتصادی كشور شكننده عنوان شده كه نیازمند تغییر است. از جانب دیگر كسی كه بعنوان وزیر اقتصاد انتخاب می گردد باید تجربیاتی داشته باشد كه بتواند اقتصاد را به سر و سامان برساند و تعامل مثبت با بانك مركزی داشته باشد.
به دنبال همین مبحث محمدحسین برخوردار - عضو اتاق بازرگانی ایران- در گفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: برای بعضی از برنامه ها لازم است شجاعانه عمل شود؛ بنابراین تعویض وزرا و حتی شخص رئیس جمهور هم راهگشا نخواهد بود. اقتصاد كشور بیمار است و علاجی هم برای این بیماری نیست، چراكه اقتصادی كه مبنایش از همان ابتدا یارانه ای درنظر گرفته شده و توسعه صنعتی ندارد، صادرات محور نیست و گردشگری هم در آن اهمیت ندارد.
به اعقتقاد وی، به هیچ عنوان با تعویض افراد فرجی حاصل نخواهد شد. بلكه ساختارها باید اصلاح شوند كه این اصلاحات دشوار می باشد. ایران كشوری بوده كه همیشه علاوه بر گرفتاری ها و محدودیت های داخلی، با تحریم مواجه بوده است. همینطور در صنعتی مثل خودروسازی كه نسبت به سایر صنایع دستش بازتر بوده و بیشتر برایش خرج شده، به صادرات محوری نرسیده است. فقط پول زیاد دریافت و خطوط تولید راه اندازی كرده كه پس از مدتی كنار گذاشته شده است. در اغلب صنایع همچون نساجی، لوازم خانگی و صنایع آی تی خود صنعت را با قیمت بالا خریداری كردیم اما دانش فنی لازم را در اختیار نداشتیم.
چاپ اسكناس یعنی آوار تورم بر سر مردم
برخوردار با تاكید بر اینكه كشور از ابتدا بنای خود یارانه محور قرار داده و از آن بجای كار و كوشش بهره برده است، اظهار داشت: چندین سال است كه گفته می گردد اوضاع بانك ها خراب است و بانك مركزی برای جبران كسری بودجه بانك ها كه باید بهره مردم را بپردازند و همینطور برای جلوگیری از ورشكستگی آنها، مبادرت به چاپ اسكناس می كند. این پول چاپ شده همچون بهمنی قدرتمند با عنوان تورم بر سر مردم ریخته می گردد.
وی ضمن اخطار نسبت به اینكه تورم در ماه های آینده خویش را شدیدا نشان خواهد داد، اظهار نمود: علت این اتفاق پول های خرج شده در صنعت و كشاورزی بوده كه صادرات محور نبوده اند.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصریح كرد: اقتصاددانان باید برای جذب نقدینگی تدبیری بیاندیشند و تعلق یارانه ها از نقدی خارج شود و فقط به افرادی كه نیاز جدی دارند یا سرپرست خانواده هستند، به صورت كالابرگ تعلق گیرد.
اقشار زیادی به زیر خط متوسط رفته اند
برخوردار خاطرنشان كرد: هم اكنون در اثر كاهش ارزش پول ملی اقشار زیادی تحت فشار قرار گرفته اند و به خاطر وابستگی صنایع كشور به مواد اولیه خارجی و بالا رفتن قیمت ها حدودا به خط زیر متوسط رفته اند.
وی درباره معیارهایی كه باید اولویت كاری وزیر جدید اقتصاد باشد، هم اظهار داشت: باید افراد حكومت دور یكدیگر جمع شوند، چراكه حل مشكلات فعلی از عهده شخص وزیر اقتصاد خارج شده و باید ابتدا مسائل را در داخل حل نماییم.
برای دور زدن تحریم ها برنامه اساسی نداریم
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار نمود: سران سه قوه باید از درون به حل مشكلات بپردازند و شفاف صحبت كنند. در نتیجه می توان نیاز داخلی مثل آب، برق، كالای اساسی و غیره را خود تهیه نماییم. اگرهم نه به چاره های دیگر همچون برقراری ارتباط و تجارت با كشورهای دیگر بیاندیشیم.
وی اضافه كرد: زمانی كه آمریكا همه جوره جلوی فعالیت های ما را می گیرد، آیا فكری شده یا دفترچه ای تهیه شده كه بتوان به خوبی تحریم ها را دور زد. كه باید گفت این امر به درستی صورت نگرفته و حتی تجربیات گذشته هم فراموش شده است. با كدام صنعت، كشاورزی، آموزش و پرورش می گردد قدمی مثبت برداشت. آیا مدیران ما بلد هستند در بین تجار ایتالیا، آلمان، تركیه و... كالای خویش را عرضه كنند؟
مسئولان خرید بروند تا تورم را لمس كنند!
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مشكل اساسی كشور را چنین عنوان نمود كه مسئولان كشور با حقوقی كه می گیرند خرید خویش را انجام نمی دهند، چراكه اگر خرید را خود بر عهده گیرند، متوجه می شوند گرانی بیداد می كند. آنها تورم را لمس نمی كنند؛ چون فقط به گزارشات و اعداد و ارقام معطوف هستند. در صورتی كه باید از افراد قابل اطمینان برای بیان صحیح اعداد و ارقام كمك بگیرند و به بازار بروند تا ببینند اعداد و ارقام اعلام شده چقدر صحت دارد.
برخوردار با اشاره به قول وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص اینكه " ۸۰ تا ۸۵ درصد واردات كشور مربوط به مواد اولیه و قطعات واسط برای خطوط تولیدی است"، اظهار نمود: باید توجه كرد تا چه حد كشور دچار وابستگی است. نمی گوییم كشورهای دیگر وابسته نیستند اما تا حد ایران در هر زمینه ای محدودیت ندارند. آنها محصول خویش را تولید و سپس در بازار بین المللی آنه هم با رقابت عرضه می كنند. اما در اینجا تقاضا زیاد و عرضه كم است و فروش كارخانه ها از مدت دار به نقدی تبدیل گشته كه فقط به كارگران، كارمندان و حقوق بگیران فشار وارد می نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب